Hakujoukot

In Arki saaressa by saaressa6 Comments

Kello on vähän yli kolme aamuyöllä ja soitan kotona nukkuvalle Jaakolle. ”Hei mä oon täällä taksissa nyt, oon ehkä viiden minsan päästä rannassa!” Minä tarvitsen pidemmän herätysajan, että saan taisteltua itseni hereille ja lähden veneellä rantaan hakemaan yön kulkijaa kotiin. Jaakko pystyy nousemaan minuutissa ylös ja pukemaan vaatteet päälle. Maksan taksin ja kävelen rantaan, Busterin moottorin ääni kuulu jo, kun se kaartaa laituriin. Miten onnekas voi olla, että hauskan, meluisan ja pitkän baari-illan jälkeen voi astua valoisaan yöhön, nauttia hetken tyynestä merestä ja lipua kotiin koko oman jengin kanssa.

Kaunis ilma! Kolme partasuuta odottaa veneessä, että tulen kotiin.

No ei se kuski nyt ihan pirteimmältä näytä…

 

HAKUREISSUT

Saaressa asumisen myötä erilaiset hakureissut ovat tulleet osaksi meidän arkea. Aina välillä vene on väärällä puolella, yleensä saaressa, ja toista haetaan esimerkiksi töistä ja treeneistä kotiin. Nämä yölliset venematkat herätyksineen ovat kyllä mieleenpainuvimpia. Etenkin ne, joissa toinen arvioi tulevansa kotiin kymmenen aikaan, sitten yhdentoista ja lopulta tulee viesti, että ehkä yhdeltä. Silloin tietää, että kannattaa todellakin mennä vain nukkumaan ja hämmästyä, jos puhelinsoitto tulee ennen pilkkua.

Voisi kuvitella, että herääminen öisin toisen baarireissun vuoksi on todella ärsyttävää. Mutta hämmästyttävää kyllä, näin ei kuitenkaan ole. Ensinnäkin tätä ei tapahdu enää kovin usein, joka viikonloppu ei ole todellakaan tarve lähteä kaupunkiin tuulettumaan. Toisekseen tässä on hyvin vähän vaihtoehtoja ja se tekee asian aika simppeliksi. Ei sieltä uimallakaan kotiin pääse, joten toinen on vain haettava kotiin. En muista, että näistä olisi koskaan ollut riitaa. Aina unien keskeltä herätetty kaveri ei ole maailman parasta seuraa, mutta se ei ole mököttämistä, vaan yritys olla piristymättä. Se on kyllä vaikeaa, koska kotiinpalaajalla on yleensä todella paljon asiaa!

Aina hakureissut eivät tapahdu kuulaissa kesäöissä…

Silloin minulle kannattaa soittaa vielä aikaisemmin. Tarvitsen aikaa löytää villasukat ja kaikki muut lämpövaatteet!

 

Sen lisäksi, että on kiva päästä kotiin, on toisen hakemisessa rannasta muutenkin jotain lämmintä. Vaikka tulisi vain töistä tai treeneistä kotiin, ilahduttaa nähdä Busterin kaartavan laiturille ja huomata toisen tulevan ihan vain minua hakemaan. Siitä tulee tosi hyvä mieli. Veneennokassa häntää heiluttavat koirat vain parantavat kotiinpaluun fiilistä!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

0

Comments

 1. Ihanan tunnelmallisia hetkiä! Pitäisiköhän meidän mantereella asuvienkin ottaa oppia ja rientää toista ainakin pihalle vastaan, kun toinen palaa reissusta? Itse asiassa näin meillä taidetaan enimmäkseen tehdäkin, kun kyse on vähänkin pidemmästä poissaolosta :). No tässä iässä, jos toinen palaisi baari-illasta, ei vastaanotto taitaisi välttämättä kovin lämmin olla 45 vuoden yhdessä kulkemisen jälkeen. Eipä ole tullut aikoihin testatuksi. Muuten, upea tuo kuun silta tuossa ensimmäisessä kuvassa! Ja lumikuvat niin paljon puhuvia siitä, mitä saariromantiikka on silloin, kun suvituuli ei soittele eikä kesälaine liplata.

  1. Author

   Niin totta, romanttinen ele tulla vastaan ihan normiarjessakin! 🙂 Näin kesällä ei melkein muista miten talvella voikin olla kylmä ja lumi tuiskuttaa… Nautitaan nyt lämpimistä päivistä! 🙂

 2. Uskon, että juuri näin on: kun vaan asiasta ei edes voi keskustella, niin sitä vaan sopeudutaan olosuhteisiin ja kaikkeen tottuu. Muista ikävältä kuulostava vaivannäkö on osa arkeanne. Mutta aivan varmasti on kivampi sekä tulla että noutaa baarireissun jälkeen yömyöhään toinen vastarannalta kesällä kuin talvella! Kivaa alkavaa viikkoa!

  1. Author

   Joo, näinhän se on. Jotkut asiat vaikuttavat vaivalloisilta, mutta toisaalta toiset taas on helpompia. Vaikkapa aamukävely koirien kanssa sujuu nykyään kivemmin kuin kerrostalossa kaupungissa. 🙂 Ihanaa alkanutta viikkoa myös Villa Iduriin!

 3. Ihana kirjoitus. Tuo tunne, kun veneen ääni kuuluu ja mies tulee hakemaan. Joskus väsyneenä työpäivän jälkeen saareen lähden, vaikka ei millään jaksaisi. Siinä vaiheessa, kun miestä odotan laiturilla ja moottorin ääni alkaa kuulumaan, väsymys häviää. Lämmin tunne läikähtää rintaan, ihan kuin ensitreffeillä. Mukavaa viikkoa sinne:)

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.