Hakujoukot

In Arki saaressa by saaressa

Kello on vähän yli kolme aamuyöllä ja soitan kotona nukkuvalle Jaakolle. ”Hei mä oon täällä taksissa nyt, oon ehkä viiden minsan päästä rannassa!” Minä tarvitsen pidemmän herätysajan, että saan taisteltua itseni hereille ja lähden veneellä rantaan hakemaan yön kulkijaa kotiin. Jaakko pystyy nousemaan minuutissa ylös ja pukemaan vaatteet päälle. Maksan taksin ja kävelen rantaan, Busterin moottorin ääni kuulu jo, kun se kaartaa laituriin. Miten onnekas voi olla, että hauskan, meluisan ja pitkän baari-illan jälkeen voi astua valoisaan yöhön, nauttia hetken tyynestä merestä ja lipua kotiin koko oman jengin kanssa.

Kaunis ilma! Kolme partasuuta odottaa veneessä, että tulen kotiin.

No ei se kuski nyt ihan pirteimmältä näytä…

 

HAKUREISSUT

Saaressa asumisen myötä erilaiset hakureissut ovat tulleet osaksi meidän arkea. Aina välillä vene on väärällä puolella, yleensä saaressa, ja toista haetaan esimerkiksi töistä ja treeneistä kotiin. Nämä yölliset venematkat herätyksineen ovat kyllä mieleenpainuvimpia. Etenkin ne, joissa toinen arvioi tulevansa kotiin kymmenen aikaan, sitten yhdentoista ja lopulta tulee viesti, että ehkä yhdeltä. Silloin tietää, että kannattaa todellakin mennä vain nukkumaan ja hämmästyä, jos puhelinsoitto tulee ennen pilkkua.

Voisi kuvitella, että herääminen öisin toisen baarireissun vuoksi on todella ärsyttävää. Mutta hämmästyttävää kyllä, näin ei kuitenkaan ole. Ensinnäkin tätä ei tapahdu enää kovin usein, joka viikonloppu ei ole todellakaan tarve lähteä kaupunkiin tuulettumaan. Toisekseen tässä on hyvin vähän vaihtoehtoja ja se tekee asian aika simppeliksi. Ei sieltä uimallakaan kotiin pääse, joten toinen on vain haettava kotiin. En muista, että näistä olisi koskaan ollut riitaa. Aina unien keskeltä herätetty kaveri ei ole maailman parasta seuraa, mutta se ei ole mököttämistä, vaan yritys olla piristymättä. Se on kyllä vaikeaa, koska kotiinpalaajalla on yleensä todella paljon asiaa!

Aina hakureissut eivät tapahdu kuulaissa kesäöissä…

Silloin minulle kannattaa soittaa vielä aikaisemmin. Tarvitsen aikaa löytää villasukat ja kaikki muut lämpövaatteet!

 

Sen lisäksi, että on kiva päästä kotiin, on toisen hakemisessa rannasta muutenkin jotain lämmintä. Vaikka tulisi vain töistä tai treeneistä kotiin, ilahduttaa nähdä Busterin kaartavan laiturille ja huomata toisen tulevan ihan vain minua hakemaan. Siitä tulee tosi hyvä mieli. Veneennokassa häntää heiluttavat koirat vain parantavat kotiinpaluun fiilistä!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

0