Tall Ships Race – Purjelaiva Sedov

In Veneet, Veneretki by saaressa

Tänään olimme matkalla Korppoosta Nauvoon päiväretkelle, kun saaren takaa eteemme ilmestyi upea purjelaiva. Olin hiljaa toivonut, että joku Tall Ship’s Race-veneistä osuisi jossain kohtaa reitillemme, mutta pidin sitä vähän epätodennäköisenä. Ja siinä se sitten oli, suoraan edessämme!

Päätimme heti poiketa reitiltä ja ajoimme lähemmäs katsomaan alusta. Purjealus on nimeltään Sedov ja se seilaa Venjänä lipun alla. Se on ilmeisesti Tall Ships Race-fleetin suurin vene. Itse alus on kohta 100 vuotta vanha, sillä se on tehnyt neitsyt-purjehduksensa 1921. Sedov on alun perin saksalainen alus, joka luovutettiin toisen maailmansodan jälkeen Venäjälle osana sotakorvauksia. Sitä on käytetty rahti-, merentutkimus- ja koulutusaluksena. Onkin huimaa ajatella, että se on seilannut maailman merillä jo kohta yhden vuosisadan ajan ja still going on strong!

Aika dramaattisen näköiset pilvet Sedovin ja pienemmän purkkarin yllä.

Veneen ympärillä pyöri ihailemassa ja kuvaamassa yksi jos toinenkin pikkuvene meidän lisäksi.

Mastossa näkyi yhteensä 17 purjehtijaa hommissa.

Ei parane olla korkeanpaikankammoa!

 

Wau! Jatkoimme matkaa kohti Nauvoa naama messingillä. Purjelaivan näkeminen oli tosi mukava yllätys!


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

0