Tall Ships Race – Purjelaiva Sedov

In Veneet, Veneretki by saaressa4 Comments

Tänään olimme matkalla Korppoosta Nauvoon päiväretkelle, kun saaren takaa eteemme ilmestyi upea purjelaiva. Olin hiljaa toivonut, että joku Tall Ship’s Race-veneistä osuisi jossain kohtaa reitillemme, mutta pidin sitä vähän epätodennäköisenä. Ja siinä se sitten oli, suoraan edessämme!

Päätimme heti poiketa reitiltä ja ajoimme lähemmäs katsomaan alusta. Purjealus on nimeltään Sedov ja se seilaa Venjänä lipun alla. Se on ilmeisesti Tall Ships Race-fleetin suurin vene. Itse alus on kohta 100 vuotta vanha, sillä se on tehnyt neitsyt-purjehduksensa 1921. Sedov on alun perin saksalainen alus, joka luovutettiin toisen maailmansodan jälkeen Venäjälle osana sotakorvauksia. Sitä on käytetty rahti-, merentutkimus- ja koulutusaluksena. Onkin huimaa ajatella, että se on seilannut maailman merillä jo kohta yhden vuosisadan ajan ja still going on strong!

Aika dramaattisen näköiset pilvet Sedovin ja pienemmän purkkarin yllä.

Veneen ympärillä pyöri ihailemassa ja kuvaamassa yksi jos toinenkin pikkuvene meidän lisäksi.

Mastossa näkyi yhteensä 17 purjehtijaa hommissa.

Ei parane olla korkeanpaikankammoa!

 

Wau! Jatkoimme matkaa kohti Nauvoa naama messingillä. Purjelaivan näkeminen oli tosi mukava yllätys!


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

0

Comments

  1. Author

   No oli siinä vähän kierrettävää! Oli myös hauskan näköistä, kun meitä pikkuveneitä pyöri siinä ison paatin ympärillä. Aika kärpäsiä oltiin! 😀

 1. Vau, mikä kohtaaminen! Vaikuttavaa. Minäkin näin pari kisa-alusta tänään merellä, kun olin menossa Turusta tiedehommiin Seiliin. Omalle kohdalle osui tosin vain vähän pienempiä aluksia, mutta oli se silti aika hulppeaa, kun ihan historiallisen näköiset isot laivat lipuivat ohi. 🙂

  1. Author

   Oli se kyllä upea! Ja minunkin mielestä vanhat veneet ovat tosi vaikuttavan näköisiä, vaikkei sitten olisikaan kaikkein isointa kokoluokkaa. Sitä on kyllä pakko miettiä, että noiden purjehtimisen täytyy olla aika mielenkiintoista puuhaa…

   Tiedehommat Seilissä… Kuulostaa mielenkiintoiselta! Seilissä en ole vielä käynyt ja se jää tänäkin kesänä näkemättä. Varmasti kohteena jossain vaiheessa!

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.