Purjehduskisat merellä – Melges24 Worlds

In Purjehdus by saaressa

Kun on viimeinen lomapäivä käsillä, alkaa työasiat väistämättä hiipiä mieleen. Olisi tehtävä jotain hauskaa, jotta ne katoavat. Päätimme lähteä vesille, sillä meri vie ajatukset… merelle! Melges24 MM-kisat on tällä hetkellä menossa Helsingin edustalla ja muutama meidänkin tuttumme on siellä kisaamassa. Päätimme lähteä katsomaan kisoja merelle.

Pakko sanoa, että purjehdus ei ole välttämättä mikään yleisömagneettilaji, varsinkaan jos radat ovat avomerellä. Ehkä tämä on syynä siihen, että rata-alue tai aikataulu eivät löytyneet kovinkaan helposti netistä. Soitto purjehduskaverille kertoi, että paatit löytyvät Rysäkarin edustalta ja että päivän eka startti on ajettu. Ehtisimme tuurilla toiseen starttiin!

Saavuimme paikalle kreivin aikaan ja ehdimme katsoa hyvän kuvauspaikan ennen lähtöä. Vielä minuutti ennen starttia oli porukka aivan sikinsokin vesillä.

Sitten tapahtuu jotain maagista ja yhtäkkiä veneet ovat kaikki lähtölinjalla merkin kajahtaessa ilmoille! Oikeasti olimme muuten Rysäkarin ulkopuolella, eli aika kaukana keskustasta. Kuva näyttää siltä kuin kisat purjehdittaisiin Kaivopuiston edessä.

Bongailimme lähdön jälkeen tuttuja veneitä ja lopulta löysimme numeron 650, jossa purjehtivat Heikki ja Perttu. Ville purjehti veneessä 642, mutta sitä emme startissa hksanneet. Yllätys olikin hauska, kun katsoin kuvia ja huomasin heidän päätyneen samaan kuvaan!

Niin oli tunnelmallinen lähtö auringonpaisteessa! Perttu ja Heikki ovat molemmat ylittäneet Atlantin meidän kanssa purjeveneellä. Perttu menomatkalla ja Heikki tulomatkalla.

 

YLÄMERKILLÄ

Lähdön katsomisen jälkeen paahdoimme täysillä ylämerkille ja ehdimme sinne juuri sopivasti ennen kärkeä. Ylämerkillä oli säpinää ja hyvin lähellä kärkeä sinne tuli myös suomalainen venekunta numerolla 742. Tomi Hakolan kipparoima vene ajoi lopulta startin toiseksi. Huonosti ei mennyt Villen porukallakaan, sillä he nappasivat sijan 9.

Suomalainen 742 Korutv.fi on kiertänyt merkin ja lähestyy toista merkkiä, josta nostetaan spinnu.

Pian bongaamme merkillä myös Villen veneen H&M Arkkitehdit (642), jota kipparoi Rasmus Päivärinta. Ville oli meidän mukana molemmilla Atlantin ylityksillä ja en yhtään ihmettele, että hän on mukana hyviä sijoituksia napsivassa venekunnassa!

Spinnu nousee, kiskoo kiskoo!

Heikin tyylinäyte samasta tilanteesta.

Tuntematon suuruus veneen nokalla.

Ylämerkiltä alaspäin valuu kaunis spinnujono. Villen porukka on mustalla purjeella mukana.

Ja saatiinhan mukaan myös vähän isompikin paatti!

Välillä valokuvia katsoessa ei voi kuin ihmetellä sujuvia purjehdustilanteita. Tässäkin 777 ehtii oikein nätisti Heikin ja Pertun veneen edestä, vaikka klari näyttäisi ihan väistämättömältä.

 

Niin, mistä aloitinkaan… Aivan, loman loppumisesta! Jo pelkästään näiden kuvien katsominen saa unohtamaan nyt jo alkaneen työrupeaman. Merelle kannattaa aina lähteä! Melgesin MM-kisatkin jatkuvat vielä perjantaina, joten jos olet päivällä vapaa, niin piipahda kisapaikalla!

Ps. Bongasitko monta puuttuvaa O-kirjainta? Näppikseni O on aivan jumissa ja sitä pitää painaa tuplasti muita kovempaa. Olen lukenut tekstin pari kertaa, mutta eiköhän sieltä joku ole välistä jäänyt!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

 

0