Haaveilua Uivassa venenäyttelyssä

In Veneet by saaressa

Uiva on oivallinen paikka tuttujen tapaamiseen ja venehaaveiluun. Tällä kertaa suuntasimme vasta sinne viimeisenä päivänä, jolloin säät näyttivät viikonlopun parasta. Tämäkin piti yhden sadekuuron sisällään, mutta tänä kesänä on saanut olla tyytyväinen, jos edes osan aikaa päivästä on t-paitakeli!

Messujen ensimmäiset pisteet keräsi Punkkibussi jo ennen kuin messut edes alkoivat. Punkkibussilta lähetettiin tekstiviesti ja muistutettiin kolmannesta tehosterokotteeseta. Ilman sitä olisimme kyllä autuaasti unohtaneet asian hoitamisen.

Laastari olkaan heti messujen aluksi!

 

Messuilla näkyi mukavasti porukkaa ja sunnuntai olikin kuulemma lauantaita vilkkaampi päivä.

 

VENEIDEN TSEKKAILUA

Aloitimme kierroksen Targoista, joiden veneet oli parkkeerattu tutulle paraatipaikalle suoraan messualueen alkuun. Piti käydä vähän siellä isommassa päässä ihailemassa, mutta minä tykkäsin kyllä eniten pienemmästä tummarunkoisesta Targasta. Tai no 27 ei ole kyllä mikään kovin pieni.

Ehkä vähän liian iso meidän käyttöön (tästä on tämän perheen sisällä kaksi eriävää mielipidettä!), mutta olisihan tuo aivan täysiverinen retkivene!

Seuraavaksi suuntasimme katsomaan XO:n fleettiä.

Räyhäkäs DFNDR näytti juuri niin hienolta kuin viimeksikin. Ja, mikä parasta, pääsen mukaan koeajolle kohtapuoliin!

Cruiserin moottorit on oikeasti aika tyylikkäät.

 

 

HOC YACHTS

Ihan uuttakin nähtiin messuilla. X-yachtsin purkkareita maahan tuova Robi on ottanut repertuaariin myös HOC Yachtsin veneet. Virkistävännäköiset uutuudet on kyseessä ja kävimme erityisesti tsekkaamassa koppivenettä. Tämä menee koon ja hinnan puolesta haaveiluosastolle, mutta veneessä oli kyllä hienoja yksityiskohtia!

Muotoilu oli viimeisteltyä ja yksityiskohdat hyvin mietittyjä. Esimerkiksi veskin seinien laatoitus oli hienon näköinen!

Axoparin veneistä suosikkinani pysyy takahytillinen koppivene. Veneessä on hyvät paikat ajaa ja kunnon nukkumapaikka sekä vessa. Se ei kuitenkaan tunnu julmetusti liian isolta yhteysvenekäyttöön, vaikka eihän sitä nyt ihan pieneksikään voi sanoa…

Toki tsekkasimme myös Axoparin isomman uutuuden. Treffasimme Uivassa ystävämme Mikon, jonka kanssa jatkoimme venekierrosta. Tässä on menossa keskustelua siitä mihin tarkoitukseen tämä 37 oikeastaan onkaan paras…

 

MEIDÄN HUSKY JA YHTEYSVENEET

Laiturilla tuli vastaan tietenkin myös ”meidän” Husky R7. No tämä versio oli kyllä saanut tarrat kylkeensä ja näyttikin aika hyvältä! Vaikka vene on niin tuttu, niin oli silti mentävä kyytiin vähän fiilisteleen. Samalla tsekkasimme myös R8:n. Olemme miettineet lämmittimen asentamista omaan veneeseemme ja R8:ssa sellainen oli. Lämpö ohjataan myös ikkunaan, jolloin lasitkin pysyvät paremmin auki syksyn keleissä.

Heei, tämähän on tuttu vene! Meillä on kertynyt Huskyyn maileja jo reilusti yli 1000.

R8:n lämmitin tohottaa mukavasti suoraan tuulilasiin.

Finnmasterin Pilot Weekend miellyttää erityisesti minua, koska siinä on vähän kaikki kompaktissa koossa. Okei, alumiinia siinä ei ole, mikä olisi tietty mukava juttu.

Siirryimme kurkkaamaan TG 6.9X:n sisälle. Olin jo unohtanut miten kiva vene tämä onkaan! Iso kattoikkuna, avarat näkymät ja todella hyvä yhteysvene. Totesimme, että tämä on aika lailla täydellinen vene Mikon käyttöön. Ja Mikolla on meidän vanha TG, joten meillä kaikillä sykkii sydän vähän TG:n suuntaan.

Ei kai tässä vaan mittään kauppoja hierota?? Meidän Husky on Yamaha Centerin Lasselta ja Jaakko yllytti Mikkoa venekaupoille.

Sargon sisätilat ihastutti etenkin Mikkoa.

Ilahduttava viesti veneessä. Toivottavasti veneet tekevät kauppansa ja tällä viikolla on tehty paljon koeajoja!

Ainoat ostokseni tein vaatekaupoilla. Raitaa tuli sekä paitaan että hameeseen!

 

RUOKATAUKO

Sadekuuron yllättäessä päätimme mennä syömään, sillä veneitten katselu tosiaan saa nälän kurnimaan vatsassa. Uivassa on saanut aina hyvää ruokaa ja nyt tarjontaa oli lisätty vielä pienillä ravintolakojuilla. Kävimme testaamassa niistä pari ja nautiskelimme safkat teltan suojassa. Mietittiin siinä, että sadekuuro oli itse asiassa koppivenemyyjän myynninedistämistä…

Safkat messiin kojulta, hyvää oli!

Tauolla naurattaa ja kerrottiin parhaat jutut!

 

LISÄÄ VENEITÄ

Kävelimme vielä näyttelyalueen itäpuolen laiturit läpi. Näyttelyveneiden kaksi laituria oli yhdistetty isolla laiturilla toisiinsa, jolloin ne pääsi kävelemään näppärästi läpi yhdellä lenkillä.

Laiturin päässä pojat löysivät taas veneen, jonka kohdalla Mikon oli pakko todeta, että ”Tämä me otetaan!” Näitä huudahduksia oli kuultu jo Pilot Weekendin, TG 6,9X:n, Sargo 28:n, molempien Axoparien sekä isomman Arronetin kohdalla. Siitä voi päätellä, että näyttelyssä oli mukana paljon kiinnostavia veneitä ja että pienen lottovoiton jälkeen meillä kaikilla olisi aika paljon veneitä.

Nämä penkit. Ne saivat ihan hurjasti suitsutusta!

Aprikoivat ilmeet kertovat, että melkeinpä kaikista veneistä pohdittiin, että kuinka ne sopisi itselle.

Silverin uusi konsepti-vene oli esillä jo helmikuun näyttelyssä. Emme päässeet veneen sisään, koska paikalla ei sattunut olemaan näytteilleasettajaa. Hieno paatti joka tapauksessa!

Flyboard-näytös menossa.

 

KATSAHDUS KATAMARAANIIN

Lagoonin näyttelyveneyksilöä voi sanoa tuoreeksi. Se oli purjehdittu Ranskasta Suomeen juuri venenäyttelyn kynnyksellä. Päätimme käydä tsekkaamassa veneen ja fiilistelemässä vähän Karibia-tunnelmia, joihin katamaraanit vievät minut lähes välittömästi. Siellä saimme käydä muutamassakin katamaraanissa sisällä ja jotenkin nämä isot laivat tuovat mieleen pitkät purjehdusmatkat, lämpimät ilmat ja kirkkaat vedet…

Lagoonin makuuhuoneessa riittää tilaa! Huh, jopa minä ja Jaakko saisimme tehdä vähän yrittää saadaksemme tämän yhtä sekaiseksi kuin Bavariassa keulahytin!

Suomessa vesi ei ole turkoosia… Mutta olisipa hauska tsekata tästä pikkukaloja Karibian vesillä!

Hei, mitä mitä, onko joku tuonut minulle kuohuvat tänne?!

 

LOPPUSILAUS

Messujen lähestyessä loppuaan päätimme käydä vielä yksillä messujen viihtyisimmässä kahvilassa. Olin kuullut, että sieltä saisi suklaita ja pakkohan niitä oli päästä syömään!

No onhan tämäkin melkein kuohuvaa!

 

Uiva venenäyttely vahvisti omaa fiilistäni tämän hetken unelmaveneestä. Hyvät ajo-ominaisuudet on tietty oltava, mutta sen päälle pääasia on, että vene on tarpeeksi helppo napata käyttöön, niin että matkaanlähtö ei tunnu vaivalloiselta, oli sitten yksin tai porukalla liikenteessä. Eli liian iso vene ei voi olla ja toisaalta meillä painottuu arkikäyttö niin paljon, että retkiominaisuudet eivät pääsisi ihan oikeuksiinsakaan. Unelmapaatissa olisi myös koppi. Kun venettä käyttää 9kk vuodessa, niin koppi on vaan aika mahtava elementti. Lopuksi vielä pohjaan alumiinia ja mahdollisuus tarvittaessa nukkua veneessä, niin siinä on minun tämän hetken unelmaveneen resepti. Hauska katsoa miten nämä fiilikset aina muuttuu ajan myötä!

 

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

 

 

0