Sähkövinssi lumikauhassa

In Rakentaminen by saaressa

Viime viikonloppuna kaadettiin vielä kaksi puuta rakennuspaikan viereltä. Ne olisivat lopulta olleet liian lähellä terassin reunaa. Olemme aikaisemmin varmistaneet puun kaatumisen oikeaan suuntaan mönkkärin vinssillä, mutta nyt meillä on paljon tarkoitukseen paljon vahvempi sähkövinssi!

Sähkövinssi on asennettu Gehlin kauhaan, josta minä operoin sitä kaukosäätimellä ja Jaakko sahaa puuta. Kätevää!

Tarvitsemme harvoin lumikauhaa ja siksi se onkin loistava paikka vinssille. Gehlin kyydissä vinssi myös liikkuu mihin kohtaan vain tonttia. Helposti.

Olihan se tehtävä ihan timelapse puunkaadosta!

Raksakuoppamme on syvimmillään melko syvä… Puu kaadettiin suoraan rakennuspaikan poikki.

 

Sähkövinssi on osoittautunut erittäin hyväksi ostokseksi! Sen avulla on varmistettu parinkin puun kaatuminen oikeaan paikkaan, mutta myös kiskottu lasteja ylös lautasta. Täyteen lastatun peräkärryn vetäminen lautasta on osoittautunut mönkkärille matalan veden aikaan vähän liian tiukaksi palaksi. Silloin on ajettu Gehl rantaan ja laitettu mönkkäri vinssiin kiinni. Avituksella on sorakuormakin noussut nätisti rantaan. Sitä on kaikenlaista romua tässä pihassa, mutta tästä vinssistä minä kyllä tykkään!

 

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

0