Automaattinen pilssipumppu – hyvä juttu joo…

In Arki saaressa by saaressa5 Comments

Busterin keväthuollossa vanha pilssipumppu vaihdettiin uuteen. Edellinen oli mennyt rikki ja keväällä Jaakko oli aivan tohkeissaan automaattisesta pumpusta. Nyt ei enää kävisi niin kuin yhdellä lomareissulla, kun viikossa satoi niin paljon vettä, että Busteri oli jo hätää kärsimässä. Samassa rempassa pumpun kytkin vaihdettiin sellaiseksi, ettei sitä voi jättää vahingossa päälle. Sekin on nimittäin tehty!

Yhtenä aamuna lähdimme kiireellä töihin ja Busteri ei suostunut käynnistymään. Sen sijaan automaattinen pilssipumppu jauhoi edelleen ja oli ilmeisesti pyörinyt jo tovin kuluttaen akun loppuun. Pilssipumppu oli jo kerran aikaisemminkin jumittunut päälle. Eipä auttanut muu kuin ottaa soutuvene pikakäyttöön. Vesi oli noussut sen verran, että maihin nostetun soutuveneen perä oli jäänyt osittain veden alle. Korkki oli tietenkin poissa paikaltaan, jotta sadevesi pääsisi helposti ulos (ja merivesi iisisti sisään)… Pienen fiksailun jälkeen päästiin matkaan.

Kun kävelimme autolle, Jaakko huudahti yhtäkkiä unohtaneensa puhelimen kotiin. No, tämä aamu oli sitten se, jolloin soudettaisiin edes takaisin! Minä lähdin töihin ja Jaakko laittoi myöhemmin viestiä, että oli saanut Busterin käyntiin ja tuli sillä maihin. Airot oli varmuuden vuoksi mukana, mutta ehkä vene käynnistyisi, kun tulen kotiin.

 

KOTIMATKALLA

Hyppäsin Busteriin ja käänsin avainta virtalukossa. Nyt ei kuulunut edes pientä inahdusta, joten oli pakko laittaa airot paikalleen ja soutaa. Siinä missä soutuveneen soutaminen on ihan jees, niin Busterin soutaminen liian lyhyillä airoilla ei ole kovin tehokasta. Varsinkin jos yrittää olla istumatta märällä penkillä! Toisaalta oli harmaudessaankin suhteellisen kaunis ilma ja lähes tyyntä. Pieni tuulenvirikin puhalsi täsmälleen oikeaan suuntaan, joten itse asiassa oli aika mukava hetki merellä!

Kun lähestyin laituria tuli mieleen mitä muuta Jaakko kirjoitti aamun tekstiviestiinsä. Nimittäin että oli kääntänyt päävirran pois. Busteri olisi hörähtänyt oikein iloisesti käyntiin, jos vain olisin tämän muistanut!

 

Meni pari päivää ja jälleen yhtenä aamuna Busterin akku oli tyhjentynyt. Opimme sellaisen asian, että automaattinen ja jumittava pilssipumppu ohittaa päävirran! Olimme kääntäneet päävirran poikki ajon jälkeen, mutta näköjään turhaan… Tällä kertaa ei ollut niin kiire töihin ja Jaakko teki jonkun akkuvirityksen ja pääsimme lähtemään pöristelemällä laiturista.

Eli kysymys kuuluu onko se automaattinen pumppu nyt niin paras? Olen välillä sitä mieltä, että jos tekniikka olisi vähän putkiaivoisempaa, niin sen kanssa olisi helpompi elää. Tosin olen heti ensimmäisenä toivomassa kaikenlaisia hiluvitkuttimia helpottamaan asioita. Ehkä seuraava juttu on selvittää miksi pumppu jää päälle. Toimiva automaattipumppu olisi paras pumppu ja seuraavaksi paras sellainen, jonka saisi varmasti kiinni… Ja ehjä pumppu olisi sellainen, joka ei jää talveksi vahingossa päälle (joskus on niinkin saattanut käydä)!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

 

 

 

 

0

Comments

 1. O-ou, mä niin inhoan noita moottorien sähköasioita! Meillä oli pitkään käynnistymisongelmia, vaikka akut oli täynnä, mutta aina jonkun ihme romplauksen jälkeen saatiin kuitenkin kone käyntiin. Silti on ikävä tunne aina kun menee veneelle, että kuinkakohan nyt tänään mahtaa olla… Kerran joku ulkopuolinen osui paikalle ihmettelemään, kun taas käynnisteltiin ja romplattiin, että mistä virransyöttökatkos oikein johtuu. Ulkopuolisen silmin hän huomasi, että joku pultti oli hiukan löysällä. Hän arveli, että se höltyy itsestään, kun veneellä ajetaan ja niinhän se tekeekin! Nyt meillä on jakoavain mukana aina, eli jos ei lähde kone käyntiin, pitää vaan tuota yhtä pulttia kiristää. Tämä olikin onneksi suht putkiaivoratkaisu, jonka jopa minä osaan tehdä :).

  1. Author

   Juuri tuollaisista ratkaisuista pidän! Meillä jos Busterin moottori sammuu, pitää eka tsekata bensan määrä ja sitten onko bensatakin ilmausruuvi mennyt vahingossa kiinni. Näillä kahdella pärjää ainakin 90 prosenttia kerroista! Ja ihanaa kun saa fiksuja neuvoja joltain ulkopuolisilta. Aurinkoista (aina saa toivoa) syksyä sinne mökille! 🙂

 2. Hih… putkiaivoinen tekniikka. Todellakin, luulen kanssa että paljon helpommalla päästäsiin. Mitä hienompi tekniikka, sen monimutkaisemmat haasteet =D. Ihanaa syksyä teille sinne saareen <3!

  1. Author

   Kiitos ja ihanaa syksyä myös teille! Kohtahan se on taas venemessujen aika ja uusi kevät! 😀

 3. Pingback: Sadevyöry | Saaressa

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.