Rakentaminen alkaa

In Rakentaminen by saaressa5 Comments

Olemme tehneet rakentamisen valmistelevia hommia nyt jo jonkin aikaa. Välillä on kuitenkin tuntunut siltä, että raksahomma itsessään ei etene, mutta sen varjolla pihalle kertyy yhä enemmän rakentamisen mahdollistavaa leikkikalua (anteeksi, tarkoitan  tietenkin välttämättömiä työkoneita), kuten pienempi kauhakuormaaja, mönkijä ja lautta.

Ensimmäinen homma oli kaataa rakennusalueelta puut ja sen jälkeen kaivaa kallio esiin. Ja tässä jälkimmäisessä olikin sitten hommaa. Olemme kaivaneet pihalle sellaista kuoppaa, että jos rakentamista ei jostain syystä tapahtuisikaan, niin meillä on todella komea uima-allas. Lopulta kuopassa tuli kallio vastaan ja perustuksia päästään tekemään vankalle pohjalle. Huomasin, että olen kirjoittanut kuopan kaivamisen aloittamisesta, mutta sen jälkeen raksapäivitykset ovat jääneet tekemättä. Viime elokuun kirjoituksen puunkaato- ja kaivuuhommien tunnelmista voi käydä lukaisemassa pohjille. Kuoppa kaivettiin lähes valmiiksi viime syksynä ja keväällä vielä jatkettiin terassin kohdalta kaivamista.

 

Jaakko laajensi kuoppaa vielä tänä kesänä niin, että se alkaa olla valmis.

 

PERUSTUSTAVARAA

Toistaiseksi on siis vain siirretty maata paikasta toiseen, mutta nyt tuli ensimmäinen merkittävä edistysaskel. Saimme saareen sementtisäkit ja pilariharkot sekä muuta tavaraa! Tämä tarkoittaa, että ennen talvea todellakin pitäisi tapahtua pilarien rakentamista. Tavaraa tuli saareen niin paljon, että se ei kulkenut enää omilla laitteillamme. Emme olisi saaneet tuhannen kilon betonisäkkejä liikkumaan saaressa mihinkään. Jaakko kävi koittamassa sellaisen nappaamista kauhakuormaajamme Gehlin nokkaan, mutta säkki ei siitä hievahtanutkaan. Eikä Gehl.

Sementtisäkit tulivat maaliin vähän reteämmällä paatilla. Kolmella kierroksella tavaraa tuli 46 tonnia. Omalla lautallamme se olisi tarkoittanut vähintään 23 hakumatkaa. Taustalla pyöräkuormaaja, joka nappasi säkit nätisti kyytiin.

Harjaterästä tuli 1 500 metriä.

Lopulta säkit saatiin kuopan reunalle. Kohta (suhteellinen käsite) tässä kuopassa on pilarharkoista tehty patsaspuisto!

 

REUNALLA, KAIKKI ON KAUNISTA!

Raksamiehiä odotellessa alkoi tietenkin sataa vimmatusti lähes viikon ajan. Kävimme peittelemässä betonisäkit, vaikka niiden pitäisikin kestää hyvin kosteutta. Uima-altaamme sai vähän vettä ja mutaa pohjalle. Sateen jälkeen Jaakko aloitti irrottamaan pohjalle valunutta mutaa ja muutenkin viimeisiä pintamaita.

Kaivinkoneen kauhalla ei päässyt enää kuopan pohjalle, mutta pikkuesteet eivät ole paljon Jaakkoa hidastaneet. Aina on jotain keksitty! Kerroin vähän aikaa sitten, että Gehlin lumikauhaan on kiinnitetty kunnon sähkövinssi. Sille tuli taas käyttöä!

Kas noin! Vinssi kiinni kaivuriin, jota hivutettiin sitten kallionreunan yli niin, että kaivurin puskulevy otti vastaan seuraavalla kallioportaalla.

Myönnän, että vähän hirvitti päästellä vinssistä lisää löysää, kun kaivuri lähti reunan yli ja puskulevy ei vielä osunut maahan. Jaiks! Mutta hyvin meni ja muta saatiin pois!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0

Comments

  1. Vau, en ollut havainnutkaan, että meinaatte alkaa rakentaa ihan kunnon uutta taloa sinne jo nyt. Hienoa! Valmistelut ottavat aikansa, mutta hyvin tehtynä sitten nopeuttavat itse työtä. Tsemppiä työmaalle!

    1. Author

      Aika kuluu niin nopeasti! Olemme asuneet täällä jo neljä vuotta! Ja alkoi tulla selväksi, että meidän pikkumökissä ei ihan neliöt riitä. Sitten piirrettiin vähän isompi ja isompi ja… päädyttiin ihan oikean kokoiseen taloon. Tämä projekti ei varmasti pääse maailmankirjoihin nopeiten rakennettuna talona, ehdimme vielä monta kertaa istahtaa ihmettelemään mitä seuraavaksi. Mutta perustat nyt kuitenkin tulee tämän vuoden pulella!

  2. Kiva seurata miten erilaiset rakennusprojektit etenevät. Meillä on omassa mökinrakennuksessa myös maantasoitusvaihe ja tontti täynnä eri aineksia, ojakauhoja ja ties mitä kuormureita. Itse seuraan sivusta kun ammattilaiset hoitavat työt, mutta on tämä kyllä mieleenpainuva kokemus mistä varmasti riittää kerrottavaa vielä pitkään. Tsemppiä sinnekin urakkaan!

  3. Saareen rakentaminen luo varmasti omat haasteensa, hienoa kuitenkin että homma etenee. Jännä tuollainen lautta, jolla sementtisäkit saadaan kuljetetuksi. Millainen tuo maaperä saaressa muuten on, pitikä tehdä kallioperään timanttitöitä?

  4. Kiinnostava projekti tuollainen saareen rakentaminen. Kätevää miten tuota vinssiä voi käyttää apuna. Meillä alkaa keväällä oman talon rakennus täällä Valkeakoskella. Olemme toin vasta hieman kartoittaneet rakennusliikkeitä.

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.