Raksaterveiset pylväspuistosta

In Rakentaminen by saaressa

Raksamiehet ovat päässeet tekemään perustuksia nyt parin viikon ajan ja  saaressa alkaa kyllä näyttää vähän erilaiselta. Raksakuopassa, jota aikaisemmin kutsuimme uima-altaaksemme, on nyt  useampi  pylväs poikineen. Pylväät saavat vielä reippaasti korkeutta, sillä rakennuksen lattiakorkeus tulee 3 metrin keskivedenkorkeuteen rakennusmääräysten mukaisesti. Tonttimme on aika matala, joten rannanpuoleiset tolpat näyttävät valmiina aikamoisilta pötkylöiltä! (Jonain päivänä portaissa voi sitten tehdä päivän treenit pari kertaa edestakaisin juoksemalla…)

Tämä tolppa sijaitsee rakennuskuopan syvimmässä kohdassa. Se ei ole vielä lopullisessa korkeudessaan ja saa vielä muutamia harkkoja jatkokseen.

Tarkkuusajoa kaivinkoneella

Ensimmäisenä viikonloppuna kävimme katsomassa saaressa töiden edistymistä ja siellähän oli ensimmäinen rivi tolppia rannan puolella jo valmiina. Jee! Tarkemmissa mittauksissa oli selvinnyt, että kuoppaa pitää vielä laajentaa yhdestä reunasta, joten Jaakolla oli tiedossa kaivinkonehommia. Katselin tolpparivistöä ja totesin, että tolpat sulkivat ainoan reitin, jota pitkin kaivinkneella pääsi kuopan pohjalle. Esitin huomioni Jaakolle, joka totesi, että ei hätää! Pojat olivat mitanneet, että kaivinkoneella mahtui tolppien välistä alas. Niinkö? Myönnän, että kohotin kulmakarvojani.

 

Ensimmäinen rivi perustuspilareita oli valmistunut rannan puolelle.

Miten saatoinkaan epäillä, ettei kaivinkone mahtuisi tästä välistä! Toiselle puolelle jäi ainakin 10 senttiä tyhjää tilaa.

Kaivuri kuopassaan. Kuopalle tuleva tie kulkee kuvan vasemmalla keskellä tikkaiden vierestä.

Jaakko kaivoi kuopan reunamaata.

 

Irronnutta maata ei saanut nostettua suoraan ylös kuopasta ja Gehlillä ei tolppien välistä mahtunut sitä hakemaan. Saimme maan pois kuopasta niin, että minä ajoin kauhakuormaajalla mahdollisimman lähelle tolppia nappaamaan Jaakon rakentaman maakasan kyytiin ja Jaakko työnsi kauhalla loppuja maita minulle kauhaan. Lastasimme Gehlin ja peruuttelin maat muualle ehkä 5-6 kierroksella. Rakastan koneita lapiohommiin verrattuna!

Pylväspuisto

Pian pilareita alkoi tupsahdella esiin kuin sieniä sateella. Alun mittaustöiden jälkeen betonimylly pääsi siis vauhtiin harkot alkoivat huveta lavoilta.

Pian pilareita oli useammassa rivissä….

 

…ja nyt kuoppa näyttää suorastaan pylväspuistolta!

 

En käynyt itse saaressa viime viikonloppuna, mutta Jaakko kertoi hommien vielä edistyneen tästä. Takan perustusten muuraus alkaa olla paikallaan ja muutama järeämpi tolppa, jotka jäykistävät talon rakennetta. Niistä lisää ensi kerralla!

 

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

 

0