Vuoden ensimmäinen veneretki

In Veneretki by saaressa

Ajelimme pohjoisesta kotiin uuden vuoden aattona. Oikeastaan aika hyvä ajopäivä, sillä kovin moni muu ei ollut valinnut aattopäivää Suomen läpiajeluun. Reissu oli jopa tunnelmallinen, sillä kuuden jälkeen illalla alkoi näkyä siellä täällä raketteja. Aika kului, sillä kuuntelimme uutta äänikirjaa. Suositus Lisbeth Salanderin uusimmalle seikkailulle, joka piti jännitystä yllä Kuusamosta lähes koko matkan etelään. Saavuimme satamaan vähän ennen puolta yötä ja lastasimme Busterin piripintaan tavaroista rakettien paukkeessa. Oli aika hienoa ajaa pimeässä hiljalleen kotiinpäin valoshowta katsellen. Ehdimme omaan laituriin juuri ennen puoltayötä ja juoksimme saunalle katsomaan ilotulituksia, jotka lähtivät täyteen paukkuun lähes samantien. Saunalle näkyi ilotulitukset niin Espoosta, Helsingistä kuin Suvisaaristostakin. Ihanaa olla kotona!

20180101_000449_Uusi_VuosiPitkällä putkella sain taltioitua Helsingin ilotulitusta (ainakin luulen niin). Sitten vain kohti vuoden 2018 seikkailuja!

Vuoden ensimmäinen veneretki

Uudenvuodenpäivä on hyvä aloittaa veneretkellä. Päätimme käydä veneellä syömässä ja ennen sitä kiertää Suvisaariston ympäri. Päivän väri oli harmaa ja tuuli hieman. Webastolämpimässä veneessä oli mukava istuskella ja katsella maisemia. Muutama kuvakin tuli otettua. Webasto on todellakin lisännyt meidän syysajeluja Huskylla ja etenkin niistä nauttimista! Tosin pian ajelut ovat ohi, sillä sää näyttää vihdoin kylmenemisen merkkejä ja Husky nostetaan ylös vedestä. Sitten jatkamme Busterilla.

20180101_125155_Veneretki_HuskyWebasto puhaltaa muuten märän veneen ikkunat puhtaaksi. Ihanaa ettei satanut!

20180101_125330_Veneretki_HuskyMonella veri vetää vesille kun se on mahdollista. Meitä tuli vastaan kolme venettä ja yksi meloja. Ja mikäs siinä sään ollessa kohtuullinen!

20180101_130203_Veneretki_HuskyPavenilla oli vielä rauhallista. Toukokuuta odotellessa!

20180101_130515_Veneretki_HuskyOllapa oma saari, voisi joku toivoa… Tällä mökillä saa varmasti kokea upeat syysmyrskyt!

20180101_131901_Veneretki_HuskyEtenee, etenee!

20180101_132754_Veneretki_HuskyNappasimme veneen kiinni laituriin Nokkalan Majakalla.

20180101_135431_Nokkalan_MajakkaSitten syömään!

 

Saas nähdä oliko tämä myös kauden viimeinen veneretki vai vieläkö tässä ehtisi jonnekin ennen veneen nostoa. Merivesi oli pari viikkoa sitten vain himppasen nollan yläpuolella meidän laiturin päässä. On mielenkiintoista nähdä miten nopeasti luvattu pikkupakkanen alkaa jäädyttää merta. Ursuitit on kaivettu esiin varastolta, joten talvi saa jo tulla!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0