Veneennosto ja pieni ennakkovenenäyttely

In Arki saaressa, Veneet by saaressa

Kaikki säätiedot alkavat hiljalleen näyttämään pakkasia sekä yölle että päivälle. Kai se on uskottava, että Huskyn veneilykausi alkaa hiljalleen olla ohi. Lauantain ja sunnuntain välisen yön piti olla -5 astetta pakkasta, joten päätimme lähteä viemään Huskya lauantaina Tampereelle. Pidämme Huskyn siellä talvisäilytyksessä ja samalla sille tehdään tarvittavat huollot. Kevätkausi pääsee sitten alkamaan saumattomasti!

20180106_100317_Husky_Veneennosto_Tampere_Yamaha_CenterKeskelle pitäisi osua! Lauantaina pääsin ensi kertaa ajamaan veneen trailerille. Sinne solahti koirien valvovan silmän alla!

20180106_102811_Husky_Veneennosto_Tampere_Yamaha_CenterPaatti kunnolla kiinni. Meillä on yhtä ja toista sattunut, mutta sitä en tosiaan haluaisi nähdä, kun vene tipahtaisi motarille!

20180106_103343_Husky_Veneennosto_Tampere_Yamaha_CenterTätä lohkeamaa en ollut aiemmin huomannut vaikka Jaakko on sen tainnut jopa näyttääkin. Miten taitavasti kuuluu ajaa, että saa ajettua tuon kohdan karille? Hehe, taitaa olla kiven sinkouma, vaikka potkurissa ei ole jälkeäkään.

20180106_110344_Husky_Veneennosto_Tampere_Yamaha_CenterPerässä tulee paatti! Haettiin huoltsikalta aamupalat ja suuntana Tampere.

20180106_135312_Husky_Veneennosto_Tampere_Yamaha_CenterPerillä Yamaha Centerin edustalla. Odottelimme hetken Lassea, joka ystävällisesti suostui ottamaan veneen vastaan pyhäpäivänä. Eipä tiennyt mihin lupautui…

20180106_141207_Husky_Veneennosto_Tampere_Yamaha_CenterPerusajatus on, että kärry nostetaan trukilla ylöspäin ja vinssistä vapautetaan venettä sen verran, että paatti rullaa nätisti alaspäin, jolloin sen takaosan alle laitetaan pyörillä kulkeva teline. Perusajatus on siis näin.

20180106_142419_Husky_Veneennosto_Tampere_Yamaha_Center

Mutta kun ei… Vuokrakärryn kölin alla olevat rulla eivät kerta kaikkiaan pyörineet. Aina ajateltiin, että kyllä se kohta lähtee liukumaan, mutta ei. Lopulta saatiin sen verran perää ulos kärrystä, että laitettiin paatti vaakatasoon ja pukki alle. Tarkoitus oli vetää se sitten mönkkärillä telineen päälle. Mutta tällä kertaa mönkkäri liikkui ja Husky ei. (Harmillisesti Yamaha Centerin hallissa ei ollut puita kasvamassa, sillä vastaavassa tilanteessa laitamme aina Jaakon kanssa mönkkärin puuhun kiinni… :))

Vähän lisää nostoja, nitkuttelua ja mönkkäriä. Lopulta Husky solahti hallitusti telineille. ja rullattiin odottamaan huoltoa ja siirtoa talvihallin.

20180106_144523_Husky_Veneennosto_Tampere_Yamaha_CenterViimeinen tarkistus, jäikö vielä jotain… Nähdään noin kolmen kuukauden päästä Husky! Tai jos säät jatkuu näin leutoina, niin kuka tietää vaikka vielä aikaisemmin.

Myymälän puolen venenäyttely

Jäimme vielä porukalla juttelemaan myymälän puolelle ja pitihän sitä käydä katselemassa veneitäkin… Ensimmäisenä silmä osui yllätys yllätys, tuttuun ja pidettyyn. Mustakylkinen Husky on kyllä aika komea näky!

20180106_145049_Tampere_Yamaha_Center

20180106_150035_Tampere_Yamaha_CenterPaatteja löytyi pitkät rivit, moneen eri tarpeeseen!

20180106_150213_Tampere_Yamaha_CenterMeidän eka vene! No, tässä aika paljon uudempana versiona, mutta kyllä minulla sydän sykähtää TG:lle. Etenkin 6.9x:lle!

20180106_145236_Tampere_Yamaha_CenterSillä aikaa kun minä tein yleiskatsausta, oli Jaakko kadonnut. Hänet löysi tietenkin isoimman veneen luota. Pilot 8 veti Jaakkoa puoleensa kuin liima.

20180106_150858_Tampere_Yamaha_CenterPilot 8:ssa piti ihan käydä sisällä. Onhan se erittäin asuttava, pakko myöntää. Minun mielestäni aivan liian iso vene meille nykyiseen käyttöön. Mutta homman nimi onkin kuulemma se, että ihmisellä pitäisi olla useita veneitä. Elikkä yhteysveneet on ihan erikseen kuin tällaiset retkiveneet. Selvä sitten!

20180106_145330_Tampere_Yamaha_CenterYamarin Cross 64 BR sai hyväksyviä nyökkäyksiä, mutta emme ehtineet käydä kyydissä katsomassa tarkemmin.

Kamerasta ehti loppua akku, mutta Jaakko kiidätti minut vielä yhteen veneeseen, josta hän innostui todella paljon. Se oli Finnmasterin T7. Daycruiser, jossa on ihan huikea makuupunkka. Valmiit USB-laturipaikat ja hyvät tilat. Minä kyllä haluan uppiniskaisesti sitä alumiinikoppivenettä, johon ei ole varaa, joten tavallaanhan tämä T7 olisi vähän niin kuin metamorfoosi avoveneen ja koppiveneen välillä (okei, ei alumiinia)! Ainakin viime kesän ihana saaristokeikka varmisti sen, että me tykkäämme retkeillä ja yöpyä myös veneessä. Ah, on ihanaa unelmoida veneistä!

Varmistimme juuri lentoliput ja koirahoitajan Düsseldorfin venemessuille. Isä lähtee myös mukaan, joten purjeveneistä haaveilu tule hoidettua siellä. Düsseldorf onkin hyvä paikka purjeveneiden katseluun, sillä niitä on siellä esillä todella paljon. Muutama viikko Düsseldorfin messujen jälkeen on Helsingin messut. Purjeveneiden lisäksi kiinnostaa ainakin kaikki alumiinipaatit. Erityisesti haluan nähdä Arronet 18 C:n, sillä pikkuruisessa koppiveneessä on kohdallaan ihan kaikki yhteysveneilyyn. Finnmasterin T7 pitää tsekata kunnolla, samoin Axoparin korkealaitaisempi uutuus. Ja jos jommalla kummalla messulla pääsisi vielä näkemään livenä Q-Yachtsin superkauniin Quantum-sähköveneen, niin olisin erittäin happy!

Näyttää siltä, että talvikausi kuluu mukavasti veneistä ja retkistä unelmoiden. Se on hyvä, sillä huhtikuussa saadaan taas paatit vesille ja uusi kausi alkaa!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0