Sunnuntai Vene-messuilla

In Veneet by saaressa

Olimme jo katsoneet perjantain ja lauantain ajan kaikenlaisista some-fiideistä tuttujen postauksia messuilta. Oli lähellä, ettemme livahtaneet messuille jo lauantaina, mutta maltoimme kuitenkin pysyä kotona kasvihuoneeseen liittyvissä nikkarointihommissa.  Lienee aika selvää kumpi meistä oli innokkaampi keskeyttämään ja karkaamaan messuille?!

Sunnuntai-aamuna kipsuttelimme kuitenkin aamupäivän aikana halliin. Sovimme heti alkuun treffit isän ja hänen puolisonsa kanssa Purjehdussatamaan katsomaan yksin pallon kiertäneitä ja pian kiertäviä purjehtijoita. Mutta ennen sitä päätimme tsekata uutuusveneen, jota me olimme odottaneet messuilla näkevämme.

Arronet 18C

Talvella huomasimme Arronetin uutuudeen ruotsalaisissa venelehdissä. Pieni alumiinihyttivene, jota esiteltiin kannessa sanoilla ”Prisbomb från Arronet”, kiinnosti meitä kovasti. Niinpä marssimme aika lailla suoraan Arronetin osastolle katsomaan miltä 5,76m pitkä hyttivene näyttää.

20180211_112224_Vene-messut_VenePaatti näytti oikein tasapainoiselta. Se näytti myös Arronetilta, mikä tarkoittaa vähän krouvimpaa työvenettä.

20180211_112431_Vene-messut_VeneLaidoilla kävely tuntui todella tukevalta. Jalka ei lipsuisi kyllä kovinkaan helposti ja kaiteesta oli hyvä pitää kiinni. Myös takaluukun kautta venettä on helppo operoida.

20180211_112948_Vene-messut_VeneHytissä on omat penkit kuskille ja kartturille. Taakse mahtuu kolme henkilöä istumaan.

20180211_113256_Vene-messut_Vene.jpgVeneessä on iso kattoluukku, joten seisaallaankin voi ohjata. Luukku on helppo avata ja sulkea, se ei ole ollenkaan ränkkä.

 

Arronetin hinta huitelee hieman alle 50 000 eurossa 115 hepan koneella. Esittelyvene plotterilla, Webastolla ja jäätä paremmin kestävillä trimmilevyillä oli maksanut 52 000e.  Jos nyt satut haluamaan pienen yhteysveneen ja kriteerinä on alumiinikoppi, niin tämä kannattaa ehdottomasti tsekata. Raahasimme ainakin pari porukkaa katsomaan tätä pientä veneihmettä, jossa on paljon ominaisuuksia pieneen veneeseen ainakin näin kuivalla maalla.

20180211_131602_Vene-messut_VeneIstuimme toki myös muut Arronetit ja hurrasimme 23.5:n lämmittimelle. Ikkunoihin puhaltaa lömpöä kahdeksasta eri pisteestä. Tässä veneessä ei ajeta ikkunat huurussa!

Purjehdussatama – Pallonkiertäjät

Purjehdussatama tarjoaa nykyään laadukasta ohjelmaa, jota on kiva käydä tsekkaamassa samalla kun piipahtaa kahvilassa. (Viime vuonna ohjelma oli tietenkin aivan erityisen laadukasta, etenkin eräänä tiistaina kello 19.00!) Nyt estradilla oli yksin palloa kiertäneet ja kiertävät purjehtijat. Ari Huusela kertoi 2020 Vendee Globe-hankkeestaan, kun taas Tapio Lehtinen lähtee vähän toisenlaisin varustein liikenteeseen Golden Globe Raceen. Tapion veneessä ei saa olla mitään varusteita, joita ei ollut Sir Robin Knox-Johnstonin veneessä pallon kierrossa 1968-1969. Oli kyllä mielenkiintoista kuunnella uusien kiertäjien suunnitelmia, mutta niin myös Hjallis Harkimon ja Pentti Salmen jutustelua. Jälkimmäisiltä kun kysyttiin, että lähtisivätkö uudestaan yksinpurjehdukselle maailman ympäri, oli vastaus aika selkeä: Ei mistään hinnasta. Mutta toivottelivat onnea ja menestystä uusille yrityksille! On itse asiassa aika jännää purjehdusseurattavaa tulossa. Tapio lähtee kierrokselle jo 2018, kun taas Arilla lähtö on 2020.

Muuten, tulevana lauantaina klo 15.00 Kari ”Ruffe” Nurmi on kertomassa uusimmasta purjehdushankkeestaan. Kannattaa käydä katsomassa!

 

20180211_125504_Vene-messut_VeneHymy irtosi!

XO Explorer – Aidosti hyötyä virtuaalimaailmasta

Kävimme XO:n osastolla ja ihmettelimme vähän, että kuinka ihmeessä Düsseldorfissa esillä ollutta XO Exploreria ei ole tuotu Helsinkiin. Saimme pian kuulla, että vene oli tehtaalla ja sille tehtiin lopullisia asennuksia. Tilalla oli jotain todella hauskaa… Venemalliin sai tutustua virtuaalilaseilla! Olin vähän skeptinen asian suhteen, sillä aikaisemmat vr-kokeilut ovat olleet vähän mitäänsanomattomia. Mutta nyt! Vene tuntui aivan aidolta! Ja näytin varmaan todella hauskalta, kun kurkistin vaikkapa vessaan. Virtuaalimaailmassa laitettiin vain pää oven läpi ja pystyi tsekkaamaan miltä pikkulassa näyttää. Suosittelen niin kovasti, hieno kokemus!

20180211_152214_Vene-messut_VeneTässä ollaan vielä alkuvaiheessa. Hulluinta oli, kun seisoin keulakannella ja halusin mennä katsomaan miltä keulaboxin säilytystila näyttää. Se hulluus oli siinä, että näin edessäni yhden rappusen alaspäin. Tiesin että sitä ei kuitenkaan oikeasti ollut. OIkeasti jumitin hetken paikoillani, kun aivot lähetti jaloille kahta käskyä: ”Ota askel alaspäin, eikun tasamaata eteenpäin.” Pääsin kuitenkin keulaboxiin.

20180211_152836_Vene-messut_VeneMaku tarkkailee pentteriä.

20180211_153836_Vene-messut_VeneXO 270 Cabinia ihailimme sekä ulkoa että sisältä. Kerran olemme olleet koeajollakin. Oikeasti, tämä paatti on kyllä kaunotar.

Jaakon suosikki on edelleen Axopar 28 AC

Olemme Jaakon kanssa todella sujuvia vaihtamaan veneunelmiamme. Venemessuilla pystymme kuvittelemaan itsemme vähän minkä tahansa veneen kannelle ja mietimme mihin venettä käyttäisi, mihin se laitettaisiin laituriin ja minne tehtäisiin retkiä. Jaakon unelma on nyt lukittu Axopariin jo kahden messun kokemuksella. Tarkemmin sanottuna After Cabiniin, joka on kyllä edelleen aivan nerokas.

20180211_164630_Vene-messut_VeneJaakon unelmalla on hintaa noin 125 000e. Juttelimme myyjän kanssa ja 90% veneistä lähtee varusteltuna niin, että veneen hinta pysyy alle tuon summan.

20180211_163112_Vene-messut_VeneRetkeilevälle takapenkkien alle avautuva makuuhytti on aivan mahtava. Sänky on koko ajan valmiina ja se on yksityisemmässä paikassa. Makuuhytissä on myös luukku suoraan takakannelle.

20180211_163321_Vene-messut_VeneHytin luukussa oli loistava ominaisuus. Sen eteen pystyi vetämään joko hyttysverkon tai sitten pimennysverhon. (Ps. Veneessä ei ollut kieltolappua, ettei patjalla olisi saanut käydä kokeilemassa makuuasennon mukavuutta.)

20180211_163521_Vene-messut_VeneJaakko tykkää Axoparin ajajan paikasta. Siinä on hänen mielestään kaikki ja hyvä näkyvyys.

20180211_163616_Vene-messut_VeneKeulasta löytyy vielä tilava vessa. Kaikinpuolin aika täydellinen matkailuvene!

Targa 27

Targan 27-malli on kokenut muodonmuutoksen, sekä runkoon että sisälle oli tullut uutta. Kävimme katsomassa paatin ja hyvältä näytti. Targaan mahtuu jo sitten kunnolla pentteriä, parisänkyä ja pistopunkkaa.

20180211_155621_Vene-messut_Vene

20180211_155705_Vene-messut_VeneTargan ratissa hymyilyttää! Vessaan on kulku kuvan keskeltä alas ohjaamon alle.

 

Seitsemän metrin viikonloppuveneet

On aika siirtyä seitsemän metrin huiteilla oleviin veneisiin, joita käyttäisimme mielellämme saaristoretkeilyyn. Lottovoitonkaan ei tarvitsisi olla kovin suuri, jotta tällaisen voisi hankkia. Tsekkauksessa siis Finnmaster Pilot 7 Weekend, Bellan Raid ja Patrol, TG 6.9X sekä bonuksen Sting 630.

20180211_143824_Vene-messut_VenePilot 7 Weekendissä hyvää on kelpo nukkumahytti sekä kunnollinen wc. Jos aikoo yöpyä luonnon satamissa, tästä veneestä löytyy kaikki mitä tarvitaan. Lisäksi Weekendissä on näistä veneistä tyylikkäin takaosa ulkona oleiluun.

20180211_142231_Vene-messut_VeneBella Patrolissa nukkumapaikka järjestyy laskemalla pöytä ja laittamalla siihen patja.  Oikealla on hyvä pentteri. Koska veneessä ei ole nukkumahyttiä, on veneessä läpikulku keulaan, jossa on tilaa laittaa köydet. Bellaan mahtuu wc.

20180211_141353_Vene-messut_VeneRaidissa koppi on lyhyempi ja taakse jää enemmän tilaa. Voisin kuvitella, että tämä vene kelpaa myös kalastajille.

20180211_141939_Vene-messut_VeneBellassa on neljälle mukavat paikat. Yhteysveneenä tämä toimii mahtavasti. Raidissa on hytti, josta olen ottanut kuvan. Keulaan pääsee silti kulkemaan. Kuskin paikan vierestä avautuu sivuovi. Tilaa kulkemiselle on järjestetty sillä, että hytti ei sijaitse keskellä venettä, vaan enemmän vasemmassa laidassa. Myös Raidiin saa wc:n, jos luonnonsatamissa matkailu kiinnostaa.

20180211_132745_Vene-messut_Vene

TG 6.9X:stä aukeaa messevä kattoluukku. Ylipäätään vene on valoisa. Kuvat eivät ny ihan anna sille oikeutta, sillä veneen takaosa jäi vähän niin kuin kuvaamatta! Takaosaan saa kuitenkin järjestettyä sängyn kahdelle. Vene on läpikuljettava.

20180211_132924_Vene-messut_VeneTG 6.9X voitti juuri Kipparin venetestissä muutaman kilpakumppaninsa.

20180211_140351_Vene-messut_VeneEnsikurkistus Stingiin kohotti kulmia. Miten tässä pitäisi kartturin matkustaa? Lähempi tarkastelu osoitti, että asiaa oli kuitekin mietitty.

20180211_140451_Vene-messut_VenePenkin selkänojan asettamisen jälkeen veneessä oli itse asiassa melko tukeva paikka maisemien katseluun. Veneessä oli myös keulapunkka, mutta sitä emme päässeet testaamaan siellä säilytettävien patjojen vuoksi. Kulku keulakannelle ei tuntunut ihan luonnikkaalta ja jostain jostain syystä Sting ei ihan natsannut meille. Se vaikutti ihan monikäyttöiseltä ja valoisalta veneeltä, jota ei oltu hinnalla pilattu.

Swan Club50

Swan oli yksi jonotetuimmista veneistä näyttelyssä. Veneessä tuntui olevan jatkuvasti jonoa ja päätimmekin ampua purkkarille hieman ennen sulkemisaikaa. Selvisimme lyhyellä jonolla, mutta emme olleet ainoita laskelmoijia. Kohta takanamme oli mukava jono!

20180211_172954_Vene-messut_VeneOnhan se virtaviivainen kaunotar!

20180211_172855_Vene-messut_VeneKannella on tilaa riittävästi!

20180211_172644_Vene-messut_VeneTykkäsin valtavasti veneen sisustasta, sillä siellä oli avaraa. Keskellä on tarpeeksi tilaa purjeiden käsittelylle, mutta myös oleskelu on mukavan avaraa. Hauskan erilainen design on myös siirtää keittiö omaan välikköönsä ennen keulapunkkaa. Ja seinien valkoiset vaaka”laudoitukset”. Minä pidän!

 

Itämerivinkit

Messukeskuksen keskikäytällä on Itämerikahvila, jonka ohjelma kannattaa tsekata. Kannattaa tsekata myös mielenkiintoiset tietoiskut. Tämä kolahti minuun!

20180211_174623_Vene-messut_VeneAi herregud! Jos keskimääräinen suomalainen syö 13 kg karkkia ja minä syön ainakin tuplasti enemmän kuin kukaan kavereistani. Kuinka älyttömän paljon oikein syön karkkia? Tätä pohdin ostettuani kolme Sahlmanin toffeepötköä (100g kipale) ja viisi messulakua. Onneksi Jaakko söi niistä edes vähän!

20180211_174630_Vene-messut_VeneNiinpä. Olen ostanut itämeren ja järvien kalaa aina sillöin tällöin, kun sitä on ollut tarjolla. Joskus ravintolassa ja välillä kaupassa. Lahnasta olen tehnyt suolaisiin vohveleihin täytettä ja särkeä on joskus mennyt JärkiSärki-tuotteissa.

 

Emme ehtineet kuin pikapiipahtaa Uuden Aallon ja vaatteiden puolella. Messuilla näkee aina sen verran tuttuja, että on mukava liikkua verkkaisesti. Tutkimattomat osastot pitää kuitenkin tsekata, joten uusi visiitti vielä tällä viikolla!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0