Pupujussi näyttäytyy

In Luontobongaus by saaressa

Kerroin jo vähän aikaa sitten saaren seikkailevasta jäniksestä. Nyt minulla on todistuskuvaa siitä kuinka se tosiaan käy meidän kallioisella luodolla, jota kutsumme pikkusaareksi. Olen tullut siihen tulokseen, että se tekee partiokierroksensa aina aamupäivällä, noin 9 – 10.00 aikaan. Tähän mennessä olen bongannut sen vain, kun se on jo tullut saaresta pois tai olen istunut palaverissa niin, etten ole päässyt ulos kameran kanssa. Mutta tällä kertaa, kiinni jäi!

Istuimme myöhäisellä viikonlopun aamupalalla Jaakon kanssa, kun Jaakko näki pupun hyppelehtivän kivisiltaa pitkin pikkusaareen. Nappasin äkkiä kameraan pidemmän putken ja ryntäsin ulos. Tiirat olivat hurjana, ne eivät ollenkaan pitäneet pesäpaikoille ilmestyneestä tunkeilijasta.

20180512_091221_Meri_Pikkusaari_Jänis_PupuJänis istui luodolla katsomassa merelle, kun tiirat hyökkivät sitä kohti. Lopulta ne rauhoittuvat. Ehkä tiirat ymmärsivät, että tämä ristisuu puputtaa vain kasviksia, ei linnunmunia.

Minä siirryin saunalle hakemaan mahdollisimman hyvää kuvauspaikkaa. Pupu huomasi, että nyt tapahtuu jotain todella erikoista ja se piiloutui pikkusaareen männyn juureen pensaikkoon. Sain odottaa ihan hyvän tovin, että se lähti pikkusaaresta pois ja tällä kertaa se loikki sieltä kovaa vauhtia maihin.

20180512_093732_Meri_Pikkusaari_Jänis_Pupu-3Tässä mennään vauhdilla! Pupujussi näyttää itse asiassa vähän kengurulta.

20180512_093732_Meri_Pikkusaari_Jänis_Pupu-4.jpgVenytys ja seuraavaksi loikka!

Omituisin venekuva

En tiedä onko tämä paras ottamani venekuva, mutta ainakin omituisin. Mukana on Husky, kaksi lokkia ja jänis. Lokit istuvat pylvään päällä tarkkailemassa tilannetta ja jänöjussi painelee minkä jaloista lähtee. Jos muilla on vene-jänis -kuvia, niin näen mieleläni!

20180512_093733_Meri_Pikkusaari_Jänis_Pupu-2

Kivisillan osuuden suoritettuaan pupu pysähtyi katselemaan ympärilleen hieman rauhallisemmin. Se valitsi reitikseen oikaista pihamme poikki saaren keskiosaan ja parin naapurimme ihania kukkapuutarhoja kohti. Viikonloppuna pääsemme takaisin saareen. Jännä nähdä aikooko jänöjussi näyttäytyä!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0