Saunan maalaaminen - Teknos Nordica Matt

Ikuisuuden kestävä saunan maalausprojekti

In Rakentaminen by saaressa

Viime syksynä sanoin Jaakolle, että ensi kesänä maalaisin saunan. Silloin ajattelin, että siinä on projekti, joka menee maaliin vähän kuin itsestään. Saunan maalaaminen, sehän on sellaista mukavaa puuhaa, jota voi aina silloin tällöin hoidella muiden juttujen ohella. Varsinkin kun sauna on niin pienikin, että aikaa ja maalia ei paljon kuluisi.

Telineiden rakentaminen

Pihasaunamme on vanhan kivilaiturin päässä ja saunan maalaaminen kahdelta meren puoleiselta seinältä on vähintäänkin haastavaa ilman kunnon telineitä. Ehkäpä maalaus on senkin vuoksi jäänyt vähän viime tippaan. Huhtikuussa merellä oli vielä jäätä, kun merivesi laski niin alas, että kivilaiturin alta paljastui pohja. Kannustin vähän Jaakkoa ja pyysin tekemään jonkunlaisen pikakehikon minulle.”Ei sen niin kummoinen tarvi olla, kunhan vähän olisi tukea.”

No, Jaakko ei mitään huterahommia rakentanut, vaan todella tukevat ja hyvät telineen! Vesikin alkoi nousta telineiden rakentamisen jälkeen, joten ajoitus meni nappiin.

Vesi on matalalla, kun Jaakko alkaa rakentaa telineitä.

Lopputulos on mainio! Jaakko väsäsi jopa kaiteet, jotta en maalatessa kaatuisi! Tästä näkyy muuten hyvin länsipuolen seinän maalaustarve. Se on toiseksi parhaassa kunnossa oleva seinä.

Huhtikuussa maalari uhkui tarmoa. Nämä seinät maalaan suit sait! Tästä kuvasta näkyy myös vedennousu heti telineiden rakentamisen jälkeen (normaalia matalammalla se on toki vieläkin) ja myöskin eteläseinä, jonka maalipinnan voi sanoa olevan ”aika” kulunut.

Leikkaus kolmen kuukauden päähän

Jaa, pitäiskö toisaan aloitella sitä saunan maalausta? Rasittavin hommahan ei ole itse maalaus, vaan maalaamisen valmistelu. Vanhojen maalien rapsuttelu ei ole suosikkihommaanikin ja myönnän, että taisin vähän fuskata ikkunankarmeissa. Ajattelin, että vaihdamme ne sitten myöhemmin, jos maali alkaa hilseillä. Mutta muuten rapsuttelin maaleja ja harjasin juuriharjalla maalihippuja, hämähäkinseittejä ja muuta möhnää pois.

Etelänpuoleisesta seinästä ei paljon tarvinnut maalia poistaa!

Luottovälineet! Juuriharja on muuttunut jo punaiseksi maalipölystä.

Maalin menekki oli aivan muuta kuin arvioitiin. Eteläisen ja itäisen seinän laudat olivat kuivia  ja täynnä suuria rakoja. Seinä suorastaan imi maalia ja se loppuikin projektin aikana kahteen kertaan. Maalina meillä oli Teknoksen Nordica Matt.

Eteläinen seinä puolessa välissä!

Voi sanoa, että käden jälkensä todella huomaa! Ei tarvitse arpoa, että maalasinkohan jo tuosta tai tuosta kohtaa…

 

Ilmat viilenee, mutta projekti vain jatkuu

Viime viikonloppuna otin taas itseäni niskasta kiinni ja jatkoin maalaamista. Nyt oli maalarinteippiäkin pari rullaa ja kahdessa koossa, joten silläkään verukkeella en voinut jättää hommaa tekemättä. (Koska saarestahan ei voi mennä rautakauppaan ostamaan maalarinteippiä.)

Vaatetta päälle, syksy tulee! Toimistotyöntekijän kätöset joutuivat koetukselle kurotteluissa. Raskasta!!

Taukopullat kuuluu olla! Ja joku on maalannut räystästä ei vain pensselillä, vaan nutturalla! Ja muuten, maali pysyy tosi hyvin. Vielä viikon ja usean hiustenpesunkin jälkeen, päästä löytyy lyhyitä valkoisia pätkiä.

Valmista tältä päivältä! Silmä kyllä lepää tässä. Valkoiset karmitkin alkavat olla paikallaan ja viimeistelevät kokonaisuuden!

 

No onko se valmis? Eipä tietenkään. Pohjoisen seinältä pitää vielä maalata kerran punaisella ja lisäksi muutama paikka vaatii vähän korjausta. Teippiä irrottaessa lähti vähän maaliakin ja karmia valmoiseksi maalatessa tuli vähän valkoista punaisiinkin rimoihin, teipistä huolimatta. Joten tämä maalausurakka ei ihan tähän loppunut ja telineet ovat vielä hetken paikallaan.

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

 

 

0