Mustaa seinään ja mustaa kattoon

In Rakentaminen by saaressa

Sirmet-lautta on saanut puksuttaa kuormia saareen syksyn aikana. Kyydissä on ollut kattopeltiä, lautaa, salaojaputkea… Erityisellä jännityksellä olen odottanut ulkoseinään tulevia lautoja. Ne on maalattu kahteen kertaan tehtaalla, joten laudan värin näkeminen maalattuna kiinnostaa. Vaikka toki maalailimme laudan pätkiä eri maaleilla ja erilaisilla mustilla väreillä, niin iso pinta on sittenkin vähän eri asia. Maalipinta on tietysti vähän eri väristä oikeasti, kuin kameran silmän läpi ja valon heijastus tekee oman jekkunsa, mutta tässä sitä nyt on pinossa!

Osa lautapinoista on jo rannassa…

Maalina on Teknoksen peittosuoja ja värinä musta (S9000-N). Kolmas kerros maalia tulee, kun laudat on seinässä. Tämä on täysin musta maali ja se ei tainnut ihan olla tarkoitus… Mukana piti olla hipaus keltaista ja punaista (ettei musta maali taittaisi siniseen), mutta se koodinpätkä oli jäänyt tilauksesta pois. No, eikös ole tapana sanoa, että korjataan vauhdissa, eli kolmanteen maalikerrokseen voi laittaa vähän väriä mukaan, jos siltä tuntuu.

Matkalla saareen aamun lautakuormassa. Aurinko nousee ja meri on tyyni!

 

Kattopelti

Kattoon meillä tulee ensin kattohuopa ja sitten kattopellit. Huopa on ollut jo jonkin aikaa paikallaan ja nyt katolle on saatu myös pellit. Mustaa on kattokin. Pimeällä taloa ei taida paljon mereltä erottaa, jos valot eivät ole päällä!

Onhan se nyt nätti!

Tuulensuojalevyt kiertävät jo koko taloa ja ennen kuin laudat pääsevät seinään, laitetaan ikkunat paikalleen.

Parin viikon päästä saadaan ikkunat tontille ja se on kyllä superjännittävää, kun niitä asetellaan paikalleen. Nyt olohuoneessa on paikallaan nämä maitolasisemmat ”ikkunat”. Sisällä ei siis ole mahdottoman kylmä.

 

Tumma talo on tulossa, hauska nähdä miltä se näyttää sitten livenä. Siihen taitaa kuitenkin muutama hetki pyörähtää!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

 

 

0