Talossa on ikkunat!

In Rakentaminen by saaressa

Viikon puolen välin jälkeen raksalla oli tähän mennessä jännittävin operaatio, nimittäin ikkunoiden kuljetus saareen ja niiden laittaminen paikalleen. Aiemmin sovittu kuljetuspäivä osui viime viikon alkuun juuri niihin päiviin, kun merellä tuuli yli 10 m/s. Niinpä päivää siirrettiin hieman ja ikkunoiden kimppuun päästiin torstaina. Minä olin töissä ja jännitin ikkunakuljetusta etänä. Jaakko taas oli saaressa säätämässä ikkunoita paikalleen.

Ikkunat nostettiin aamuvarhaisella lauttaan kuljetusta varten.

Imukuppi ikkunoiden nostamisen apuna

Ikkunoiden siirtämisestä saareen ei olekaan yhtään kuvaa, sillä päivän pääkuvaajaa taisi jännittää homma sen verran, että kuvaaminen unohtui kyllä täysin. Kun pari ikkunaa oli saatu paikalleen, oli Jaakkokin malttanut ottaa kameran esiin. Ikkunat nostettiin paikalleen teollisuusimukupin ja kaivinkoneen avulla. Imukupeista tuli itsellä mieleen surkeat kylppärin pyyhekoukut, mutta täytyy myöntää, että näissä imukupeissa oli tehoa vähän toisella tavalla!

Imukuppiin tehtiin alipaine ja sen jälkeen kupit pysyi ikkunassa kuin hirvikärpänen niskassa.

Kaivinkoneella nostettiin ikkunaa ja ihmisvoimin ohjattiin paikalleen. Siinä sai varmaan kaivinkoneenkin puikoissa taiteilla vähän normaalia pienemmällä toleranssilla.

Ikkunat menivät nätisti paikalleen porukan ohjauksessa.

 

Olohuoneen ikkunat paikallaan

Ensimmäisen päivän aikana kaikki olohuoneen isot ikkunat saatiin paikallaan. Yhtään ainutta ikkunaa ei rikottu ja kaikki meni tosi hienosti. Onneksi! Nyt pienemmätkin ikkunat ja ovet ovat jo kohdillaan. Kieltämättä talo alkaa hahmottua paremmin ikkunoiden myötä ja näkymiäkin voi jo käydä ihastelemassa. Me tykkäämme!

Iso ikkunarivistö olohuoneessa on suoraan etelään päin ja siihen valittiin auringonsuojalasit (selektiivilasit). Tämä oli suositus niin ikkunamyyjiltä ja LVI-kavereilta. Niinpä päädyimme näihin laseihin. Asennettuna näkee, että laseissa on selvä sävy, jota osasimme kyllä odottaakin. Sen lisäksi ikkuna heijasteleee enemmän kuin tavallinen ikkuna.

Oma kokemus kasvihuoneelta (joka toki on ihan eri asia) on se, että maaliskuusta lähtien lämpötila nousee auringonpaisteella täysin sietämättömäksi sisällä huoneessa. Ja vaikka kasvihuone onkin pieni tila ja kattokin lasia, nousee se lämpötilakin siellä helposti 45 asteeseen tuuletusluukuista huolimatta. Sisällä talossa kaikki yli 25 astetta on aika lämmintä. Joten selektiivilasi lienee tähän paikkaan näillä ikkunapinta-aloilla aika hyvä!

Oikeanpuoleinen ikkunarivistö on eteläänpäin.

Eteläseinä ulkoapäin.

Ikkunoiden saaminen paikalleen on tuntunut tosi hyvältä ja isolta askeleelta eteenpäin. Talo alkaa hiljalleen olla sääsuojassa.

 

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

 

 

 

 

0