Maalämpöporaus saaressa

In Arki saaressa by saaressa6 Comments

Eilen illalla Jaakko ehti todeta, että nyt alkaa vähän väsyttää ja että voisi mennä nukkumaan, sillä seuraavana aamuna alkaisi maalämpöporaukset. Puhelin soi. ”Oletkohan unohtanut tämän illan vahtivuoron?” No voihan pentele, Jaakko lähti yöksi veneseuralle yöväijyyn ja minä jäin tällä kertaa kotiin.

Aamulla teimme treffit samaan paikkaan, jossa maalämpöporauskalusto otettiin ison lautan kyytiin. Minä ajoin Huskyllä rantaan ja nappasin auton. Jaakko taas otti Huskyn ja ajeli saareen. Läpsystä vaihto!

Kaunis aamu! Olisin voinut ajella kauemmaskin…

Hyppää kyytiin!

Tässä lautassa tosiaan oli kokoa. Kuorma-auto ja paku mahtuivat kyytiin tuosta vain ja näyttivät melkein leluilta.

Ilman ohjaamoa, mahtuisi lauttaan melkeinpä yli kolme kertaa nykyinen mökkimme.

Maalämpöporaus

Kaluston saaminen saareen ei ollut ihan yksinkertainen juttu ja maalämpötarjouksia kysellessä tässä oli kaikista eniten säätämistä. Lopulta saimme homman sujumaan sopimalla kuljetuksen samalle yrittäjälle kuin ruoppauksenkin. Poraus suunniteltiin tehtävän niin, että porausrekka pysyy lautan kyydissä, sillä se olisi jäänyt jumiin saviselle pihallemme. Vähän jännitti myös poraaminen, saataisiinko hyvät reiät, eikä tulisi ongelmia vaikkapa vesisuonien kanssa.

Siinä se on, isoin kompressori, jonka olen nähnyt. Kompressorirekka!

Pora kulki telaketjuilla perille asti. Isoin pora myös, minkä olen nähnyt!

Homma hoidettu ja pihalla nököttää kaksi tällaista putkea!

Maalämpöhommissa kaikki meni putkeen. Mikään laite ei jäänyt jumiin, rekasta riitti letkun pituus porauspaikalle (tämä lienee tarkistettu etukäteen) ja lopputulos oli hyvä. Saimme kaksi 120 metriä syvää porausreikää, joista riittää hyvinkin tehoa meidän tarpeisiin. Reiät porattiin ja putkitettiin yhden päivän aikana, joten sekin meni sukkana maaliin. Onnelliset maalämmölliset täällä!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

 

0

Comments

 1. Aikasmoinen homma varmasti oli tuo asennuksen järjestäminen tuonne saareen. Hyvä että saitte ruoppauksen samaan niin ei tarvitse montaa kertaa samaa vaivaa nähdä. Muutenhan tuo kairaus ja putkien asennus onkin simppeli homma.

 2. Olipas kivan sukkelasti saatu hoidettua saareen tuollainen projekti, jotenkin olisin ajatellut, että ei tule onnistumaan. Enpä tiennyt, että itse poraukset ja muut saa yhdessä päivässä tehtyä, mutta aika kiva. Meilläkin on tällä hetkellä lämmitysmuodon suunnittelu käynnissä meidän uudelle mökille, että olemme miettineet öljylämmitystä, sama joka meillä on himassa tai sitten juuri ilmalämpöpumppu tai maalämpö. Oletteko olleet ihan tyytyväisiä tähän mennessä maalämmön kanssa, että voitteko suositella?

  1. Author

   Yllättävän iisisti meni. Emme ole vielä saaneet raksaprojektia loppuun, joten ehkä ensimmäisen talven jälkeen osaa paremmin sanoa, että ollaanko tyytyväisiä. 🙂

 3. Iso projekti, varsinkin kun tuo kaikki iso kalusto pitää saada kuljetettua saareen. Meillä täällä Riihimäellä on myös maalämpöporaukset pian edessä jotka hoidetaan todennäköiseti timanttiporauksena. Mites teillä, vaikuttiko sääolosuhteet homman etenemiseen?

 4. Kiva lukea elämästänne saaressa ja millaisia tilanteita sen pohjalta aiheutuukaan. Itse sain juuri remontin yhteydessä nähdä miten timanttipora toimii; mielenkiintoista tämäkin.
  Hyvä, että teillä oli sujunut maalämpötyöt ilman ongelmia – pitää toivoa, että omakin remontti saataisiin maaliin mutkitta!

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.