Puhallusvillaa seiniin ja lattiaan

In Rakentaminen by saaressa

Raksa oli joulun jälkeen tauolla, mutta nyt on taas aloitettu. Puhallusvillat on laitettu seiniin ja lattiaan. Ehdimme vähän huolestua, kun helmikuu näytti niin lämpimältä ja jään pinnan alla oli vesisohjoa ennen kovaa jäätä. Millä painava puhallusvillakone tuotaisiin saareen? Meillä kävi kuitenkin mieletön tuuri. Sääkarttoihin ilmestyi torstaista lauantaihin kestävä pakkasjakso, vaikka kaikki sen jälkeen ja ennen sitä oli plussalla. Myös villatoimittajamme pystyi venymään ja vaihtamaan villoitukselle sovittua aikaa. He ovat toimittaneet saariin ennemminkin ja ymmärsivät, että jäätilanne kannattaa ottaa huomioon. Nythän ennusteet näyttävät taas mukavan kylmää, mutta kaksi viikkoa sitten asia ei ollut niin.

Villaa seiniin

Villan puhallusta varten kaikki ikkunat oli suojattu muodilla, sillä muuten niistä saisi todella hinkata villaa irti. Ja jestas että tämä veto tulikin tarpeeseen, sillä villaa oli joka paikassa!

Kylppäri/sauna/vierashuone/tekninen tila on saanut villaa seiniin, lattia ei ole vielä valmis.

Olohuone-keittiömme näyttää vähän lampaan keritsemislaitokselta?

Oletko joskus pelannut Resident Eviliä? Mielestäni villan puhallus näytti melkein joltain biohazard-pelitodellisuudelta! (Okei. vähän editoituna kylläkin!)

Valmista on!

Nyt kun villat ovat paikallaan, on talon sisällä suorastaan omituisen lämmintä. Siis siihen nähden, mihin on tottunut. Nythän siellä tietysti puhaltaa raksapuhaltimet, mutta suuren osan talvesta pidimme taloa kylmillään. Lattiaan tulevat levyt on paikallaan ja kipsivalun valmistelu on menossa. Talo alkaa hiljalleen näyttää siltä, että se joskus myös valmistuu. Sinne on myös entistä helpompi kuvitella kaappien sun muiden paikkoja, vaikka mittasuhteet vielä huijaavatkin. Makuuhuoneen kaappirivi näyttää mielestäni surkean pieneltä, vaikka onkin yhtä iso kuin Lauttasaaressa väliaikaismajoituksessamme. Ja siellä on mielestäni tosi paljon kaappeja. Hauska nähdä mitä tilan tunnulle tapahtuu, kun taloon alkaa tulla väliseiniä.

Olohuone-keittiö odottaa lämmityskaapeleita ja kipsivalua.

Makuuhuone-kylppärin seinät ja lattia ovat valmiita.

Olohuone ei näytä enää lampaankeritsemisalueelta!

 

Ihanaa, kun nämä isoimmat ja jäiden kannalta jännittävimmät työvaiheet alkavat hiljalleen loppua. Vielä täytyy tehdä kipsivalu ja tuoda siihen liittyvät 12 tonnia tavaraa saareen. Näyttää kuitenkin siltä, että saamme tehdä operaation mönkijällä. Muitakin vaihtoehtoja pohdittiin. Kovalla jäällä myös pulkka kulkee tosi kevyesti ja vaikka kuormaisi useamman säkin, niin jäälle kohdistuisi peräkärryn ja mönkijän verran vähemmän painoa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että säästämme aikaa ja lihaksia. Jännä nähdä miten tämä nyt edistyy ja kohtahan tässä täytyy alkaa päättämään sisämateriaaleista!

 

SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0