Hylje sumuisella Bengtskärillä

In Veneretkikohde by saaressa

Ihan pakko palata vielä Bengtskäriin, sillä siellä näin ensimmäistä kertaa hylkeen rantakallioilla! Aamupäivällä tuuli toi majakkasaarelle sumun, joka kietoi muutamassa minuutissa majakan tornin kylmiin hyppysiinsä. Pitihän se nyt kuvata rantakallioilta. Kävelimme kauemmas majakasta ja nappasin kuvan. Ei hyvä, vielä kauemmas. Jatkoimme vielä pidemmälle ja uudestaan kamera käsiin ja kuvanottoon. Näytti jo paremmalta.

Samalla kun katselin kuvaa kamerasta, alkoi edestäni kuulua hillitöntä räpinää ja loiskimista. Hylje! Olimme peläyttäneet hylkeen, joka kiisi kovaa vauhtia kalliohyllyä pitkin mereen. Onnekkaana minulla oli kamera kädessä ja sain hylkeestä muutaman kuvan. Ei tietenkään ollut tarkoitus peläyttää kaveria, mutta enpä tosiaan huomannut kallioihin maastoutunutta hyljettä. Kun katsoin kuvia jälkikäteen, huomasin, että olin kuvannut hylkeen vahingossa majakka-kuvaankin. Kuka ihminen kuvaa majakkaa, eikä huomaa 10-15 metrin päässä notkuttelevaa hyljettä? That would be me.

Voihan majakka! Miten kaunis olet! Ja sitten tehtävä: bongaa hylje. Viiden pisteen vinkki. Olisipa kamera osoittanut vähän alaspäin…
Suurennos edellisestä. Sieltä hän katselee suurilla silmillään minua ja Jaakkoa. Ja tekee päätöksen paeta.
Hylje syöksyy kalliolta veteen ja ui pienen pätkän eteenpäin.
Nopeasti ylös kohti merta.

Ja muutaman sekunnin kuluttua hylje oli merellä. Olipas sykähdyttävää nähdä tämä symppis eläin livenä muutenkin kuin vähän vedestä pilkottavaa päätä. Ja tästä lähin pidän silmäni auki ulkosaariston kallioilla!!

Heippa Bengstkär, tapaamme varmasti vielä!

SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

0