Missä olet talvi?

In Jäätilanne by saaressa

Jäätä ei vain näy eikä kuulu. Veneily vuoden ympäri ei ihan kiinnosta, olisi mukava saada jääpeite ja päästä myös talviurheilemaan. Ja onhan tämä harmaan vetinen ilmanala aika tylsä. Aikaisempina vuosina meri on ollut tähän mennessä jääpeitteessä. Asia alkoi kiinnostamaan sen verran, että otin asiakseni kaivaa blogista esiin milloin jäät ovat tulleet. Meille jäiden tulo tarkoittaa uskollisen työjuhdan, eli Busterin nostoa talviteloille.

  • Talvi 2019: Viime vuonna jäät tulivat jo jouluna. Ehdimme juuri Busterilla jouluostoksille, minkä jälkeen nostimme veneen 22.12.2018.
  • Talvi 2018: Vaikka jäät tulivat myöhään, vasta 16.1.2018, saatiin myöhempien pakkasten vuoksi todella vahva jäätie, jolla saimme rakennustavaraa saareen.
  • Talvi 2017: Jäät tulivat jo 11.12.2016, mutta lähtivät lähtivät jouluna pois. Uudet, kunnolliset jäät saimme loppiaisena 2017.
  • Talvi 2016: Pysyvät jäät saimme 4.1.2016
  • Talvi 2015: Olimme poissa saaresta, joten tarkka tieto puuttuu. Ilmeisesti tämä jäätalvi oli vähän hankala ja lämmöt sahasivat nollan molemmilla puolilla.
  • Talvi 2014: Ensimmäinen talvemme saaressa. Harmillisesti en vielä kirjoittanut blogia. Täytyy kaivaa kuvia vanhalta koneelta. Muistinvaraisesti sanoisin, että jäät tulivat loppiaisen ympärillä.
Lisää lunta ja jäätä!

Kun haeskelin kirjoituksia veneiden nostoajoista, törmäsin myös siihen miltä tammikuun loput näyttivät aikaisempina vuosina. Aika ihanaa… Tässä vähän tunnelmapaloja.

20.1.2019 olin hiihtämässä Sompan kanssa ja näimme kotkan. Illalla aurasin jäälle kävelytietä ja mönkijä sammui keskelle jäätikköä.
8.2.2018 myöhäisestä jäätymisestä huolimatta, saimme todella hyvän jäätien, jota pitkin tuotiin raksatavaraa saareen myöhemmin helmikuussa.
22.1.2017 kävimme retkiluistelemassa upeassa säässä.
23.1.2016 sudittelimme jäällä mönkijällä. Mönkijä oli uusi, enkä ollut koskaan ajellut sellaisella. Oli kyllä jännää!

Nyt äkkiä sitä jäätä tänne! Kun katselee aikaisempien vuosien talvikuvia, tulee vain fiilis, että haluaisi hiihtämään, potkukelkkailemaan ja luistelemaan. Sääennusteet näyttävät kuitenkin koko ajan nollan yläpuolella olevia asteita. Yleensä 10 päivän päässä on näkynyt pakkasjakso, mutta se on siirtynyt jatkuvasti eteenpäin. Tällä hetkellä panostan toivoni torstaihin 6.2.2020, jolloin lämpötilan pitäisi sukeltaa miinukselle. No, sukeltaminen voi olla liioittelua, sillä puhutaan parin asteen pakkasesta. Toivotaan kuitenkin, että talvi vielä tulee!

SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

0