Pieni hetki talvea

In Jäätilanne by saaressa

Tällä viikolla olemme saaneet kokea minitalven. Maa on jäätynyt, eikä koirien kuratassuja ole tarvinnut pestä jatkuvalla syötöllä. Meri on sen sijaan pysynyt avoimena, sillä tuuli keikutti aaltoja juuri silloin, kun yöt olivat tarpeeksi kylmiä jäätymiselle. Viime yönä meri kuitenkin sai ohuen jääpeitteen. Pysähtynyt meri on niin rauhallinen ja kaunis.

Meidän koko lahti sai jääkerroksen.

Vanhan veneen alta kannattaa aina tutkia hiiritilanne, oli sen pohja sitten jäässä tai ei.

Veneilijän talvi

Päivän kääntyessä kohti iltaa, lähdin Vene-messuille. Myös Buster muistutteli millaista talvi on. Pakkasilla moottorin jäähdytyssysteemi jäätyy helposti ja tarvitsee lämpöä lähteäkseen toimimaan. Niinpä veneily vaatii välillä vähän operointia.

Ei mitään niin hankalaa, ettei sitä hiustenkuivaajalla sulattaisi. Pari minuuttia ja taas tulee vettä. Koppa takaisin päälle ja menoksi! (Photo: Kaija Papu)

Ennusteiden mukaan huomenna jatkuu tältä talvelta tuttu sää. Harmaata ja välillä tulee vettä. Lämpötila näyttäisi pysyvän plussan puolella seuraavat kaksi viikkoa muutamaa yöpakkasta lukuunottamatta. Mutta olipa ihana saada edes tämä minitalvi!

SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

0