Venemessut 2020

In Veneet by saaressa

Käytiin Jaakon kanssa perinteisesti Venemessuilla. Vietämme messuilla yleensä useamman päivän ja nautimme sekä veneistä että ruoasta. Tällä kertaa ehdimme messuille vain yhtenä arki-iltana ja toisen viikonlopun lauantaina. Mutta veneistä ja ruoasta nautittiin kyllä! Suosittelen piipahdusta Messariin vielä tänään, sieltä saa kesätuulahduksen harmaan sään keskelle! Tässä on poimintoja meidän messukäynneiltä.

Mönkijällä veneeseen
Alutec oli meille uusi tuttavuus. Tilava lautta, jossa oli juuri sopivan kokoinen hytti. Pohja 5mm alumiinia ja kyljet 4mm. Tämä olisi täydellinen yhteysvene ja sillä pystyisi ajamaan jäiden tuloon asti.
Alukin oli jo viime messuilla yksi meidän suosikki. Nyt siinä on myös keulaportti.
Arronetin isoin näyttelyvene oli täysiverinen työvene. Upeat sisätilat ja suuri keulatila. Mainos alumiinimateriaalin kierrätettävyydestä ei mahtunut kuvaan kokonaan, mutta hyvä nosto Arronetilta.
Lisää alumiinia
XO toi messuille uuden veneensä XO260:n. Se on vielä sisätiloiltaan kesken, mutta vitsit siitä tulee hieno! Hytin sisätiloissa mahtuisi helposti nukkumaan poikittain. Valkoinen väri XO:n veneissä on todella freesi!
Viime vuoden uutuus, Falconin hyttivene, toimii edelleen!
Fasterin työveneen luona oli jatkuvasti hyörinää ja pieniäkin messuvieraita.
Ja tässä vähän järeämpi työveneen runko! Sisältä vene oli aikamoista luksusta.
Kun meidän Busterista aika jättää, niin Rival olisi mielenkiintoinen vaihtoehto. Pohjassa on 5 mm alumiinia ja kyljissä 4 mm. Busterimme kyljet ovat jo aika lommollaan jäissä ajamisesta, mutta eiköhän se vielä hetken kestä.
Ja loppuun vielä ihan todella kaunis alumiinikanootti! Tämä on kyllä niin hieno!
Vähän vanhempaa
Messuilla oli esillä myös kunnostettavia ja kunnostettuja veneitä. Kuinkahan paljon vasemmanpuoleisessa veneessä on jo tehty töitä ja miten paljon vielä tehdään, että se alkaa näyttää oikeanpuoleiselta?
Tällanen! Näitä on kuulemma edelleen silloin tällöin myynnissä nettiveneesse. Tällä taitaa pärjätä kelissä kuin kelissä!
Lasikuidulla retkeilemään
Finnmasterin Pilot Weekend oli todella isossa messutarjouksessa. Tätä venettä olemme katsoneet sillä silmällä, kun on mietitty retkivenettä.
Uivassa venenäyttelyssä näimme ensimmäistä kertaa TG 7.9:n. Se on todella upea retkivene tilavine sisätiloineen!
Bellan veneistä Patrol oli aiemmin suosikkimme, mutta nykyään pisteet menevät enemmän Raidin puolelle. Raidissa pääsee kätevästi hytin ohi keulakannelle ja keulassa on nukkumatila.
Targan uusittu 27 oli Jaakon mieleen ja olihan se näyttävä ilmestys! Täällä nukkuu tilavasti kokonainen perhe.
Axoparin uusi 370 oli upea! Takahytti on tilava, etuhytti on tilava ja ajohytti on tilava! Etuhytistä pääsi kannelle myös lokinsiiveksi avautuvien kattojen avulla. Kaikinpuolin upea vene!
Tänä vuonna Marinon suloiset veneet olivat saaneet myös trailerit sävysävyyn!
Tämä ei ole ihan kategoriassa retkivene… Aivan upea ja kaunis ZeroEmission!
Kaikkea muuta
John Nurmisen osasto oli näyttävä. Se kannattaa käydä tsekkaamassa. Upea meri ei pääse aivan oikeuksiinsa kuvassa!
Marinetekin laituripollarit, joissa on valot! Tämä olisi upea juttu pimeässä rantautuessa.
Ortliebiltä on tullut uusi reppumalli ihanissa väreissä. Tietenkin vedenkestävä ja juuri sopivan kokoinen edellisen reppuni tilalle! Edellinen reppu on nyt 10 vuotta vanha ja alkaa murentua käsiin. Ehkä tästä tulisi hyvä seuraaja.

Venemessut on niin hyvä paikka käydä unelmoimassa uusista veneistä, tarvikkeista ja tapailla ystäviä. Täällä valkenee aina se, että ihmisellä pitäisi olla monta venettä. Pienehkö ja nopeakäyttöinen alumiinikoppivene yhteysveneeksi. Pieni avovene alumiinista jäänrikkolaitteeksi ja nopeakäyttöiseksi yleisveneeksi. Sitten tarvitaan retkivene moottorilla ja vielä toinen purjeilla. Tai en tiedä tarvitseeko, mutta näistä minä unelmoin! Sitten puuttuu vain vähän pätäkkää ja aikaa käyttää kaikkia näitä veneitä!

SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

0