Parvekelasien siirtäminen saareen

In Rakentaminen by saaressa

Tänään meillä oli ohjelmassa siirtää parvekelasit Sirmetistä rantaan. Kuulostaa niin helpolta. Otetaan vain Gehl ja nostetaan lasit rantaan. Mutta ei se ihan niin mene. Lasipakettilasti oli ylipäätään niin painava, että laseja lastattessa Sirmet jäi tukevasti sataman pohjaan, kun viimeinenkin paketti oli nostettu lautan kyytiin. Pienen säätämisen jälkeen Jaakko pääsi satamasta jatkamaan saareen.

Toinen haaste on se, että lasipaketit ovat niin painavia, että meidän pikku-kauhakuormaajan paino ei riitä niiden nostamiseen, vaan se meinaa kellahtaa kuonolleen lastin painosta. Niinpä oli vähän jännittävää lähteä purkamaan tätä meidän viimeistä isoa talorakennuskuormaa.

Sirmet ui todella syvällä. Ensimmäinen paketti on jo siirretty ihan etureunaan, minkä vuoksi koko paatti on aika lailla kallellaan.

Kauhakuormaajalla ei voi ajaa suoraan lauttaan, koska se on niin painava ja lautta kyykkäisi Gehlin alta pois. Niinpä taktiikkamme on ajaa Gehl laiturin reunalle ja nostaa painava kuorma lautasta ylös. Tämän ongelma taas on, että vähänkään painavamman kuorman kanssa kuormaaja alkaa uhkaavasti kallistua eteenpäin. Näin oli lasienkin kanssa. Yksi paketti ei näytä paljon miltään, mutta kyllä siinä painoa on ihan tarpeeksi.

Huomaa kuinka Sirmet nousee parvekelasien mukana!

Ensimmäinen kuorma ei noussut ihan helposti. Otimme avuksi pumppukärryt, jolla tuettiin veneen puolelta lasikuormaa. Ainakaan se ei tippuisi korkealta, jos Gehl tipahtaisi yhtäkkiä nokalleen. Ja minä kiipesin myös painoksi Gehlin perään, jotta takapää ei nousisi. Ensimmäinen kuorma nousi näin ylös kohtuuhelposti. Toinen olikin painavampi ja ei meinattu saada sitä millään ylös.

Kaikki muu paitsi puutarhurointi on turhaa

Saan aina välillä kuulla vinoilua innokkaasta puutarhuroinnistani ja pakkohan minun on myöntää, että niitä multasäkkejä on vähän missä tahansa odottamassa sopivaa käyttöä. Niin kuin esimerkiksi kuusi kappaletta vettyneitä, painavia, 50 litran säkkiä laiturilla. Ehdotin Jaakolle, että laitetaan ne Gehlin perään kiinni ja se oli sitten tuumasta toimeen!

Siinä oli suorastaan paikka multasäkeille! Näillä säkeillä saatiin hyvin painoa Gehlin takaosaan.
Tämän multaparannuksen kanssa lähdimme poimimaan seuraavaa painavaa lasipakettia.
Ja hei, hommahan pelasi!

Saimme kaikki viisi pakettia hienosti laiturille. Aikaahan siihen meni, mutta saatiinpa värkättyä nämä nyt ainakin rantaan. Seuraava haaste on saada ne talolle, sillä Gehlin kanssa nostaminen oli juuri siinä rajoilla, että homma onnistui. Huomenna mietitään sitten miten ne saadaan parvekkeelle!

SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

0