Rauhallista joulun viettoa

In Arki saaressa by saaressa

Tänä vuonna olen saanut monta rauhallisen joulun toivotusta ja huomannut toivottelevani myös muille leppoisaa joulua. Ehkä kulunut poikkeusvuosi on ollut sen verran haipakkaa, että rentouttava joulu on ollut monella mielessä. Me kävimme siskon luona aattona kylässä, mutta muuten olemme ottaneet kyllä todella iisisti ja mitään pienintäkään raksahommaa ei ole tehty.

Joulusauna. Vaikka taloonkin valmistuu aikanaan sauna, taidamme jatkossakkin käyttää pikkusaunaa tunnelmallisena joulusaunana. Aurinko pilkahti pilvien välistä jouluaattona puolen päivän aikaan.
Aurinko piirtyi oranssina tyynelle merelle ja heijastui joutsenen peräaaltoihinkin.
Jouluruokaa

Tänä vuonna sovimme siskon kanssa, että emme tee laatikoita ollenkaan. Panostetaan sen sijaan ihaniin alkupaloihin ja muihin herkkuihin. Päätös oli mielestäni todella hyvä! Koska lanttu on kuitenkin todella hyvää, päätin tehdä pienen lanttupaistoksen. Ideana oli ensin savustaa lanttu, mikä sujui samalla, kun kalat savustettiin. Olin ostanut lanttua kaupasta, mutta lisäksi löysin vielä yhden lantun kasvimaalta!

Hommahan meni kalojen osalta hyvin. Mutta nuo lantut. Siskon luona halkaisin lantut ja selvisi, että se kasvimaalta löytynyt onkin nauris. Ja että molemmat oli vielä liian raakoja. Ja että sisko oli tehnyt täydellistä kermassa & purjossa haudutettua lanttua. Luovutin suosiolla ja söimme tätä taivaallista kermalanttua. Mutta vielä jonain päivänä teen herkullista savustettua lanttua!

Tapaninpäivänä päästiin pihalle

Oikeasti kävimme mantereella lenkillä myös joulupäivänä, mutta tänään tapanina teimme pihalla vähän hyödyllistäkin hommaa. Meillä kasvaa etellärannassa tyrnejä ja ne saivat viime talvena todella kovaa kurmootusta, kun vesi nousi ja aallot söivät tyrnien ympäriltä maata. Nyt olemme laittaneet tyrnien taakse kiviä rikkomaan aaltoja ja juurille lisää multaa. Toivottavasti tänä vuonna ei tule samanlaisia vedenpaisumuksia ja ylipäätään, tulisipa jäätä!

Tilkitsimme vähän kivimuuria ja asettelimme lisää kiviä aukkoihin.
Vaikka tyrnit ovat olleet kovilla, niin muutama niistä on kasvanut aivan upeasti!
Kaverukset

Jaakko kävi venyttelemässä ”aallonmurtajalla” ja Sompa meni tietenkin perässä. Otin kaverikuvat rakkaista partasuistani. <3

Hyvää ja rauhallista loppuvuotta kaikille!

+5