Winter again…

In Jäätilanne, Kevät, Talvi, Urheilu by saaressa2 Comments

Jee! Tänään pääsen kotiin katsomaan mitä siellä tapahtuu. Eilen Jaakko oli päässyt käyttään venettä ekaa kertaa ihan perinteisesti, eli soutaen. Ensin vene työntämällä avoveden rajalle, siitä plumps veteen, pieni soutupätkä ja lopuksi kokka jään reunaan. Sitten astutaan veneen keulasta jäälle ja nostetaan vene ylös. Loppumatka taas työntämällä. Sitä en meinaa tajuta, että miten jää voi olla suoraan avoveden reunalla niin vahvaa, että veneestä voi vain astua jäälle ja vetää vielä veneen perässään ilman että tulee uintireissua.

WP_20140315_027
 
Meanwhile in Lappeenranta

Kävin aamulla hölkkäilemässä ja maisemat oli kovin erilaiset kun torstain lenksulla. Onneksi matkan varrelta löytyi syitä pysähdellä, sillä juoksukunto on päässyt rapisemaan aika lailla, tai no, sitä ei ole. Jos sattuu tykkäämään hölkkäilystä, niin saaren huono puoli on se, että hehtaarin tontilla on aika vaikea saada aikaan lenkkiä. Olen toki koittanut. Säntäilin viime syksynä 15 minuuttia edestakaisin meidän tontilla ja koirat juoksivat edellä & perässä ihmetellen, että mikäs tilanne nyt on päällä. Naapurit taisivat ihmetellä vielä enemmän. Vartin jälkeen olin juossut tontin ristiin rastiin erittäin monta kertaa, Jaakko nauroi mökin ikkunassa ja minä lopetin lenkkeilyn.

WP_20140315_026

Venekanta on erilaista Saimaalla ja merellä.

0

Comments

  1. Lenkkeilystä puheenollen…näin vähälumisena talvena mieheni on lenkkeillyt paljon jäällä kitkapohjalenkkareilla ja sehän toimisi sielläkin saaren ympäri -silloinkin kun ei arvaa vielä syvemmille vesille mennä.
    Itse kyttään koko talven hiihtomahdollisuuksia, mutta tänä talvena on täytynyt käydä ajoittain juoksemassa…pääasia, että jollain tapaa saa hien pintaan ja endorfiinit vapautumaan 😀

    1. Meillä on ollut niin vähän lunta, että parhaiten on toiminut erilliset kenkiin laitettavat jääkengät, jossa on piikit pohjassa. Esimerkiksi nastalenkkarit ovat olleet lähes turhat kapistukset, koska nasta ei ole tarpeeksi terävä menemään jään läpi. Nasta toimii varmaan vähän pehmeämmälle jäälle, tai sitten pitää aloittaa kunnon massakausi… 😉

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.