Jääraportti

In Jäätilanne, Kevät, Koirat by saaressa

WP_20140401_07_17_25_Pro

Neljä ja puoli astetta pakkasta! Olin niin tuudittautunut kevään tuloon, että vaikka tiesin yöpakkasten tulevan, en oikeasti halunnut uskoa ennustuksia. Meillä yöllä hiipineen pakkasen tuntee siitä, että niin kutsuttu alta/ikkunoista tuulettuva asuntomme kylmenee yön aikana ja aamulla herätessä on suhteellisen viileää. Patterimme eivät siis todellakaan sisällä mitään kunnollisia termostaatteja, jotka ottaisivat huomioon sisäilman lämpötilan. Ne tohottivat kolmosella koko ajan, vähät välittäen siitä, että lämmintä oli 17 astetta kun hiippailin sängystä ylös.

Myös meri oli jäässä, kokonaan. Edellisen päivän avoimet kohdat olivat nyt puolen sentin jäässä, mikä menee veneellä rikki aivan heittämällä. Mutta henkisesti olisin valmis jo katsomaan avovesiä!

Ilta piristää jäätilanteen suhteen

Palaamme töistä kotiin ja meidän pikkulahdesta on kadonnut kaikki jäät. Heittelemme yläfemmoja innoissamme! Jaakko päätti lähteä sataman suuntaan katsomaan, jos jää olisi heikennyt sen verran, että voisimme käyttää oikeaa satamaa ja unohtaa kaikenlaiset kahluuhommat. No ei toivoakaan helposta etenemisestä. Satamaan kyllä pääsee, mutta tolkuttoman vaivan kanssa.

WP_20140401_17_46_28_Pro

Aurinko pilkahtaa pilvien takaa kun ajelemme kotiin!

WP_20140401_17_53_07_Pro

Jaakko kävi irrottamassa ison jäälautan Busterilla. Isäni sanoin: ”Juu, eihän tuossa jään särkemisessä mitän järkeä ole, mutta se on vaan niin KIVAA!”.

WP_20140401_18_03_47_Pro

Tässäkään kuvassa ei ole oikein mitään järkeä, mutta ei ole meidän koirissakaan. Kun rannan lähellä menee vene tai lintu taikka mikä vaan, alkaa hirveä huuto ja säntäily edes takaisin. Harmaaparta ei puolisskaaan tapauksista enää taida tietää mille huudetaan, mutta sen mielestä lieneekin parasta vain aiheuttaa kalabaliikkia. Se on tippunut kiihdyksissään mereen kaksi kertaa laiturilta, kerran veneestä ja muutamia kertoja lipsahtanut liukkaalta kalliolta veteen rantasekoiluissa.

WP_20140401_18_04_01_Pro

Homma rauhoittuu ja pikkukoira pääsee Jaakon kyydissä laiturille. Harmaaparta ei veneilystä isommin välitä.

0