Kevään ensimmäinen veneretki

In Jäätilanne, Kevät, Veneet, Veneretki by saaressa

Pullat on pakattu! Leivoin aamulla korvapuustit veneilykauden avajaisia varten. Minulla on ollut paha tapa unohtaa tarkistaa onko kaapissa kaikkia aineksia ja tälläkin kertaa jouduttiin soveltamaan. Kardemumma oli loppunut (tilalle siirappia ja kanelia), vehnäjauho loppui kesken (täysjyvävehnää tilalle) ja lopuksi vielä sokerikin loppui kesken (korvattiin kookossokerilla ja tomusokerilla). Hyvää tulee lähes aina kun vain muistaa laittaa voita reilusti enemmän kuin perusresepteissä!

WP_20140330_002
Kaksi asiaa lienee selviä. 1. Mikä on minun mielestäni olennaisin osa retkeilyä ja 2. Tämän päivän ruokavalioni.

Reissuun saimme kaveriksi ystävämme Makun, joka eilen soitteli ja ehdotti veneilyä. Eipä tainnut Maku arvata, että ensin ajetaan viiden minuutin matkaa puoli tuntia jäiden keskellä kapeaa ränniä pitkin. Mutta vihdoin päästiin avovesille! Hurauttelimme kahville Miessaaren eteläpuolelle luodolle, jossa oli kiinni sininen teräspaatti. Teräslaiva on jylhä kuin mikä ja Busteri näyttikin sen rinnalla aika lailla tender boatilta. Mielenkiintoinen projekti jollain siinä, liekö vähän kesken jäänyt?

WP_20140330_13_08_54_Pro
Storbror och lillebror

WP_20140330_13_11_26_Pro

Saariston korkeat kalliot ja avovesinäkymät eivät satuta silmiä.

WP_20140330_14_25_47_Pro

Oli nautinto katsella pitkästä aikaa Busterin peräaaltoa ja meren pärskettä, matka etenee!

WP_20140330_14_42_31_Pro

Kunnes tullaan kotilahdelle, joka on niin jäässä kuin voi olla.

Ruususavotta

Heitimme Makun jatkamaan omaa päiväänsä ja aloitimme ruususavotan. Pistimme nuotion palamaan viiden aikaan ja poltimme siinä kahdeksaan asti ruusuja ja viime syksyn myrskyissä kaatuneen kuusen oksia. Samalla riivimme, kaivoimme ja kiskoimme kurtturuusuja ylös rannasta. Lopputulos oli todella palkitseva. Tuntui kuin oltaisiin saatu huimasti neliöitä lisää tonttiin. Vaikka tuohon toisi kaikki aiotun kasvimaani laatikot, niin ne mahtuisivat tähän heittämällä! Laitan ennen ja jälkeen kuvan kun saadaan sen verran valoa, että jälkeen-kuvasta näkee mitään.

WP_20140330_15_50_54_Panorama

Jaakko otti panorama-kuvan meidän rannasta, etualalla myös kohta palava risukasa.

WP_20140330_16_22_42_Pro

Valoisaa oli pitkälle iltaan. Ehkä tykkään sittenkin kellojen siirtelystä kesäaikaan!

WP_20140330_026

Ja loppuun vielä vinkki vitonen Ailalta. Siemeniä kannattaa laittaa itämään kaupan kirsikkatomaatti-rasiaan. Siinä on pohjassa valmiiksi reiät ja kannessa ilmastointiaukot. Kansi tekee pienen kasvihuone-efektin. Oli pakko laittaa heti salaatteja itämään kun oli näin näppärä konsti!

 

0