Yhteistyötä taivaalla

In Linnut, Luontobongaus, Rakentaminen by saaressa

Linnut aloittivat todellisen älämölön ja nostin päätäni istutettavien kesäkurpitsojen seasta. Haukka lehahti ohitsemme metsään perässään variksia. Tai ainakin se oli minun, suuren lintutieteilijän, mielestä haukka. Kukaan muu ei ehtinyt nähdä sitä, mikä oli todella harmillista, sillä Jaakon isältä olisi saanut oikean tunnistuksen. Melkein tunnin kuuntelin, kun koko saaren lintukanta oli hälytystilassa. Siitä pystyi arvioimaan missä päin saarta haukka kulki.

Lopulta haukka mutkitteli puiden läpi meidän rannalle mäntyyn istumaan. Oli hurjaa nähdä haukkaa karkottamassa sekä varikset että lokit, jotka normaalisti eivät tehneet yhteistyötä, ellei sellaiseksi lasketa sitä kun lokit munivat munia ja varikset käyvät syömässä ne. Nyt ne tekivät vuoron perään hurjia syöksyjä männyn oksien sekaan kohti haukkaa. Lokit päästivät syöksyssä aina hurjia kirkaisuja. Kauaa ei haukka kärsinyt istua puussa kun se jo päätti lähteä matkaan. Se lähti mantereelle päin aivan meren pinnassa lentäen. Perässä seurasi lauma variksia ja lokkeja, jotka saattelivat haukan niin pitkälle kun saatoin nähdä.

Kyseessä oli kanahaukka. Se syö ravinnokseen jopa fasaanin kokoisia lintuja, joten ei ihme, että linnut pitivät aika mekkalaa. Olin yllättynyt, miten yhteen hiileen pienemmät linnut puhalsivat ja myöskin kuinka rohkeasti varikset johtivat haukan ajojahtia metsässä. Olen pitänyt variksia lähinnä aikamoisina mänttipäinä. Mutta siistiä nähdä haukka näin läheltä! Ja apua, onko minusta tulossa lintubongari??

Uusi terassi

Jaakko lupasi rakentaa minulle synttärilahjaksi terassin etelärannalle. Sellaisen missä on mukava ottaa aurinkoa ja syödä aamupalaa. Minä kaivoin kuopat perustuksille ja laitoin perustusharkot vaakaan pari viikkoa sitten ja nyt kun Jaakon ranne ei ollut enää aivan kipeä, niin alkoi rakentaminen. Ja siitä tulikin hieno!

Minä ja Jaakon äiti istutimme kesäkurpitsat, herneet, porkkanat ja pari muuta juttua pihalle sillä aikaa kun Jaakko ja isänsä heiluttelivat vasaraa (eli naulapyssyä).

SavedPicture-20145102262.jpg

Iltapäivällä aloitettiin hommat ja ennen taukokahveja näytti tältä.

SavedPicture-20145102269.jpg

Iltaan mennessä terassi oli valmis! Helmalaudoitus vielä uupuu, mutta kyllä tuossa jo aamupalan syö!

 

 

 

0