Kesäkurpitsa pataan

In Arki saaressa, Aurinko, Kasvimaa, Ruoka by saaressa2 Comments

Kesäkurmitsa oli aivan varkain tehnyt yhden täysikokoisen kesäkurpitsan. Se on vasta toinen tänä kesänä, jostain syystä lähes kaikki alut mädäntyneet toisesta päästä. Tämä versio oli yllättäen kasvanut isoksi! Lisäksi päätin katsoa jos ämpäriperunoista saisi vähän pottuja. Laitoin perunat vasta kesä-heinäkuun vaihteessa ämpäriin, kun muutakaan tilaa ei ollut, ja nyt sieltä löytyi pikkuperunoita. Muutama kirsikkatomaatti oli myös kypsynyt. Muuten tomaatit ovat kyllä aivan pieniä ja vihreitä, saa nähdä ehtiikö ne kypsyä ollenkaan.

SavedPicture-201482122209.jpg

Pakko kehua illan reseptiä! Olin jostain lukenut, että kesäkurpitsasta voi tehdä hyviä pihvejä raastamalla. Okei, idea lienee siinä, mitä kesäkurpitsan kanssa raastetaan, nimittäin halloumia! Näiden lisäksi heitin kulhoon kananmunan, mintunlehtiä (suosittelen), mustapippuria ja vähän jauhoja sitomaan nestettä. Sit vaan pannulle ja paisto molemmilta puolilta. Kuvaa en ehtinyt ottaa, syötiin niin nopeasti pois. Suosittelen!

0

Comments

  1. Kuulostaapa hyvältä nuo kurpitsapihvit! Viime kesänä tulvi ovista ja ikkunoista kesäkurpitsoita, kun ystäväni kasvimaalta pukkasi niitä ihan valtavasti. Täytyy heti kokeilla pihvejä, kun ensimmäinen kurpitsa jostain ilmestyy…
    En muista oliko kasvimaallasi punajuuria, mutta laitoin juuri blogiini Lindströmin aurapihveistä ohjeen. Äsken niitä söimme ja lapsetkin olivat ihan myytyjä!
    http://matruusinmakuhetket.wordpress.com/2014/08/30/lindstromin-aurapihvit/

    1. No hitsi, punajuuria ei ole meikäläisen maassa. Mikä alkoi juuri harmittamaan kun luin ohjeen! Luin myös haukireseptit. Pitäisi kyllä oikeasti opetella kalastamaan täällä, todella tyhmää jättää merellinen proteiinilähde käyttämättä!

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.