Jännittävä kotimatka Porkkalasta

In Arki saaressa, Veneet, Veneretki by saaressa

Meillä oli tänään huippukiva veneretki! Lähdimme iltapäivällä tervehtimään ystäviämme Porkkalan kärkeen. Pääsimme matkaan yllättävän aurinkoisissa merkeissä ja päätimme ajaa ulkokautta perille, olimmehan jälleen hieman myöhässä ja ulkoreitti on nopeampi. Maku ja Salla odottivat mökkilaiturilla, josta nappasimme heidät kyytiin. Kävimme Porkkala Marinessa kaupalla ja tankkaamassa, janojuomaa meni sekä veneeseen että ihmisiin. Porkkala Marinessa on 24h automaatti, mikä on todella hyvä asia. Tankkitauon jälkeen lämmitettiin Makun ja Sallan upea hirsisauna. Saunan lämpeämistä odotettiin kesäkurpitsakeiton kera. Kyseessä oli Sallan äidin kasvimaalla kasvanut erikoiskurpitsa, josta tulee keitettäessä nauhamaista. Ihan todella hyvää ja minä haluan ensi vuonna spagettikurpitsaa kasvamaan! Herkuttelu ei jäänyt keittoon, vaan lempeiden löylyjen jälkeen saatiin vielä grilliherkut ja mustikkapiirakat. Tunnen itseni niin sanotusti ravituksi!

Kotimatkalle lähdettiin vähän kiireellä, sillä pimeä alkoi laskemaan saarien ylle ja ukkospilvet kerääntyivät taivaalle. Päätimme silti lähteä kotiin ulkoreittiä, koska ajattelimme, että ehdimme nopeammin ukkosen alta pois ja suuria aaltoja ei vielä näyttänyt olevan. Sovimme Makun ja Sallan kanssa, että laitamme viestiä kun olemme perillä, pieni lisäturva jos jotain sattuisi.

SavedPicture-201482323428.jpg
Veneen nokasta oikealle oli kerääntynyt tummanpuhuvia pilviä. Me menimme tästä vielä hetken suoraan ja käännyimme sitten vasemmalle kohti Espoota ja ajoimme karkuun tummia pilviä.

Nyt voin sanoa, että oli sekä hauska että vähän jännittäväkin kotimatka. Pikku TG:mme hyppi aallolta toiselle, kun Jaakko päästeli hurjaa vauhtia kotia päin. TG:n mukana hyppelin myös minä ja tavarat. Onneksi olimme jättäneet koirat kotiin tältä reissulta. Kävimme eilen Uivassa venenäyttelyssä ja pääsimme koeajamaan XO:n. Vaikka meidän TG on tietenkin maailman paras vene, niin pakko sanoa, että pari metriä pidempi XO oli kyllä aikamoisen erilainen aallokossa. Ja se kaasujousipenkki, voisin hyväksyä sellaisenkin. Mutta nyt ei ollut kaasujousipenkkiä ja matkailu oli melkein urheilua. Salamat tekivät koko ajan näyttävämpiä iskuja, mutta me pääsimme kuin pääsimmekin livahtamaan alta pois! Ah, veneilyä kerrakseen ja nyt kuppi kuumaa teetä!

SavedPicture-2014823223820.jpg

Melkein kotona!

0