Veneretkikohde: Cafe Mellsten

In Arki saaressa, Veneretkikohde by saaressa

Heräsin aamulla tekstiviestiin, jossa luki, että ”Voitko tulla hakemaan satamasta 9.15?” Vastasin että ok ja nukahdin saman tien uudestaan. Olin aivan totaalisessa syväunessa, mutta onneksi huomasin laittaa kellon herättämään. Jaakko oli ollut yhteisen ystävämme läksiäisjuhlissa, joihin minä en päässyt, kun olin poissa paikkakunnalta yöhön asti. Olin varautunut hakemaan Jaakon joskus aamuyöstä, mutta sainpahan nukkua pidempään.

Jätimme veneen EMK-pursiseuran vieraspaikoille, vaikka en ole ihan varma saako siihen jättää veneen. No, toisaalta oli ihan tyhjää, joten rikos oli tuskin suuri. EMK:lla oli jolla-kisat menossa, ainakin Zoomeja sekä 29er:eita lähti merelle poijuveneiden perässä.

SavedPicture-201492017378.jpg
Nuoret purjehtivat ohjasivat veneitään määrätietoisesti satamasta ulos.

Minun määrätietoisuuteni rahan säästämisessä murtui 30 metriä veneestä nousemisen jälkeen. Magic Marinella oli kisojen kunniaksi koju satamassa ja huiput alet. No olihan se pakko käydä katsomassa, etenkin kun myyjäkin oli Jaakon tuttuja. Minä vain ihan vähän sovitin takkeja ja eihän sille voi mitään, jos löytää -50% -rekistä ihanan lämpimän takin. Aurinkolippakin tuli matkaan. Pakko ne oli ostaa, ei voi mitään!

SavedPicture-2014920173248.jpg

Aurinkolipan testaus.

Yksien aamupala on toisten lounas – Cafe Mellsten

Arvoimme pitäisikö suoraan siirtyä lounaaseen, mutta kun näin että keittona oli siskonmakkarakeitto, päätin skipata ja herkutella täytetyllä patongilla. Siskonmakkarakeitolla on todella vankka kannattajakuntansa, mutta jokin lapsuuden trauma alkaa minulla piippaamaan varoitusääntä siskonmakkarakeiton kohdalla. Mellstenissä on yleensä kaksi lounasruokaa, keitto ja esimerkiksi pasta. Olen syönyt lounasta aikaisemmilla kerroilla ja on ollut hyvää. Jos olisin töissä lähempänä, niin tämä olisi aika hieno lounaspaikka!

SavedPicture-201492017630.jpg

SavedPicture-201492017635.jpg

Tiskin takana on kiva meininki. Palvelu on ollut aina ystävällistä.

SavedPicture-201492017641.jpg

Oijoi!

Jaakko päätyi myös patonkiin. Patonkeihin liittyen erikoiskiitos siitä, että niissä ei ole mitään majoneesisössöjä. Älyttömän usein laitetaan hyvään patonkiin vaikkapa remoulade-kastiketta. Löytyypä kai niillekkin ostajansa (eli ne, jotka eivät huomanneet kysyä, mitä patonki sisältää!). Otin vielä kaakaon kermavaahdolla ja siitä kyllä pisteet, että tässä oli panostettu myös annoksen ulkonäköön! Oli kahdet pillit, strösselit ja tarpeeksi kermavaahtoa. Nam! Safka oli siis hyvää, lukuunottamatta porkkanapiirakkaa, joka oli kuivaa. Porkkanapiirakka on taivaallista silloin kun se on mehevää, mutta epäonnistuessaan todella mitäänsanomatonta. Tuli mieleen, että voisi tehdä piirakan omista porkkanoista ja testata osaisiko sitä ollenkaan.

SavedPicture-201492017651.jpg
Nyt on kyllä menossa jonkin sortin kaakao-kausi. Tämä on kolmas tai neljäs juomani kaakao tällä viikolla!

Cafe Mellstenin näköalat ovat todella hienot. Viileämmillä ilmoilla olen mielestäni nähnyt, kuinka terassirakenteet on pressutettu ja niiden sisällä on lämppärit. Toistaiseksi koko terassi oli avotilaa. Sisätilat ovat viihtyisät ja jotenkin kotoisat. Paikasta näkee, että kanta-asiakkaita taitaa olla jonkun verran. Olisin itsekin, jos kahvila olisi esimerkiksi iltalenkin varrella.

SavedPicture-201492017645.jpg

Istahdettuamme alkoi iso terassi hiljalleen täyttyä.

SavedPicture-201492017656.jpg

Terdeltä on hyvät näkymät merelle. Uimarantakin on aivan vieressä ja toden totta, näimme kaksi uimaria! Suvisaariston kaupalla osattiin kertoa, että vesi on 17 asteista, eli ihan lämmintä. En aio testata!

SavedPicture-20149201771.jpg

Cfe Mellsten uimalaiturin päästä.

 

Kerrankin aivan löysä kotipäivä

Meidän päivä jatkui aika kevyissä merkeissä, minä olin nukkunut viime yönä aika vähän ja Jaakko vielä vähemmän. Niinpä päätimme nauttia auringosta ja parkkeerasimme pikkusaareen patjan ja peittojen kanssa. Aurinko paistaa sinne melkeinpä koko päivän, joten lämpöä riitti. Minä tein opiskeluhommia ja Jaakon puolelta patjaa alkoi kuulua kohta kuorsausta. Ei voi valittaa!

SavedPicture-20149201776.jpg

Harmaaparta sulautuu kaislikkoon.

SavedPicture-201492017711.jpg

No ainakin ne kirjat oli esillä!

0