Jaakko ja pavunvarsi… eikun purjo!

In Kasvimaa, Ruoka by saaressa4 Comments

Tänään kotona oli töiden jälkeen hulppeat 16,5 astetta, joten ei tarvinnut ihan nollasta aloittaa lämmittämistä. Olin nostanut puolet porkkanoista ylös maasta pakkasten vuoksi. Se toinen puoli jäi nostamatta, koska tuota niin, kippoon ei mahtunut enempää ja päätin itsekseni, että ei tänne oikeasti mitään pakkasta tulisi. Saas nähdä mitä lopuille porkkanoille kuuluu. Näistä kerätyistä porkkanoista päätettiin kuitenkin tehdä sosekeittoa, joka lämmittää mukavasti muuten viileässä ympäristössä!

SavedPicture-2014924225721.jpg
Mukana on ihan priimaporkkanoitakin! Okei, on myös haaroittuneita ja jopa spiraaliksi kasvanut porkkana. Ne ovat alimmaisena.

Olen ollut vähän epäluuloinen kaikenlaisiin kasvissosekeittoihin, koska ne eivät tosiaan ole aina herkullisia ja niistä jää nälkä. Voin kertoa, että tästä keitosta ei jäänyt nälkä ja kyllä maistui! Reseptin salaisuus oli kerma ja fetajuusto. Resepti löytyy Hella & Houkutuksen blogista. Fetaa laitoin tietysti enemmän ja taisin laittaa kermaakin yli desin. Koska sipulia ei ollut, pyysin että Jaakko käy hakemassa rannasta kasvimaalta yhden purjon. Aika kauan kesti ja takaisin tuli onnettoman näköinen mies käsissään erilaisia kasviksia. ”Mikä näistä on purjo?” Okei, myönnän, että minun siemenestä kasvatetut purjot eivät täysin näytä kaupan komeilta purjoilta, joten tunnistaminen ei kai ole itsestään selvää… Tosin Jaakon puheissa kaikki muut marjat mustikoita lukuunottamatta, ovat pihlajanmarjoja. (”Voiko nämä pihlajanmarjapensaat kaataa tästä?” ”Ai mitkä?” ”No nämä tässä pihan perällä?” ”No ei! Olen istuttanut nuo karviaiset siihen viime kesänä.”)

Kasvikasasta löytyi myös se purjo, joka oli alle sentin paksuinen ruippana, jonka valkea osa oli 1,5 senttiä pitkä. Ei ihme, että tunnistaminen oli vaikeaa! Tämä purjo riitti kuitenkin keittoon aivan mainiosti. Meillä ei ole sauvasekoitinta, joten keitettyäni kasvikset, suhautin sen blenderin läpi. Samettisen pehmeä lopputulos, jota saa kuulemma tehdä toistekin!

SavedPicture-2014924201343.jpg

0

Comments

  1. ”Pihlajanmarjapensaat” 😀 Hih. Mutta toihan on aika loogista! Ei tarvitse kuormittaa muistia kuin kahden marjan nimellä 😀

    1. Totta! Onhan minullakin sanavarastossa esim. rakkolevä ja kaikki muut ovat levää. Tai kantarelli ja loput on sieniä. 😉

  2. Kasvissosekeitot on meillä ihan lemppariruokaa! Nykyisellään syödään useimmiten raejuuston/fetan/vuohenjuuston kera.
    Vuosia sitten pikkulapsivaiheessa tahtoi ainakin joku muksuista saalistaa lihaisammat sattumat ja korkeintaan perunat taviskeitoista. Keksin silloin tehdä kasvissosekeiton, johon lisäsin vuorollaan pannulla paistettuja kinkkusuikaleita, kanasuikaleita tai lohisuikaleita sekä raejuustoa…ja hyvin maistui kaikille ne kasviksetkin! Tämä idea sopii mielestäni ihan aikuisten-oikeesti-kasvissosekeittoihinkin ruokaisampaan tarpeeseen 🙂

    1. Oijoi, kuulostaa hyvälle! Mulla on muutama maa-artisokka vielä pihalla. En tiedä onko siellä ainuttakaan mukulaa, mutta kasvissosekeittoon voisi laittaa perunaa, maa-artisokkaa + lohta. Hmm, en ole koskaan tehnyt maa-artisokasta mitään, joten täytyypä tutkia netin reseptejä. 🙂

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.