Viiden pennin varasto ja purjehduskilpailuja

In Purjehdus, Rakentaminen, Veneet by saaressa

Syksyn tullen huomasimme, että tarvitsemme varaston, koska edellisen päälle kaatui iso kuusi vuosi sitten syysmyrskyssä ja se oli sitten sen varaston loppu. Nyt tarvittiin hieman kekseliäisyyttä, sillä varaston kustannus ei todellakaan kuulunut budjettiimme. Jaakko toi ylimääräiseksi jääneitä trusseja työpaikalta ja aloitti kattamaan meidän rantaterassia. Tämän jälkeen siihen käytettiin kaikkia mahdollisia jätelautoja, vanerinpaloja ja pressuja, mitä tontilta löytyi. Meidän kämpän vanha ovikin pääsi uusiokäyttöön. Eräänä päivänä se oli valmis. Jaakko katsoi kättensä töitä vähän turhautuneena. ”En ole ikinä rakentanut mitään näin rumaa!”. Joten säästän teidät valokuvilta. Kuvitelkaa iso hökötys, jossa on kaikenlaista jätekamaa ja se on siinä. Hintaa tuli 80e, uusien kakkosnelosten verran. Mutta, tänään siivosin pihaa ja vein talvea varten kaiken maailman kasvimaapurnukoita varastoon. Ja voi hyvänen aika, meillä on oikein pätevä väliaikainen varasto!

No, kun ne trussit nyt oli saareen roudattu, niin Jaakko halusi tehdä myös venesuojan TG:tä varten. TG oli viime talvena aika huonosti suojattu, mutta koska talvi oli lumeton, ei mitään vahinkoa tullut. Tänä talvena TG saisi kunnollisen pesän. Tosin väliaikaisen, Jaakko lupasi purkaa tämän sitten myöhemmin.

20141112 Trusssit paikoillaan.jpg

”I  am on top of the world!!” Jaakko esittelee juuri paikoilleen laitettuja trusseja.

SavedPicture-2014111203842.jpg

Katto rakentuu. Jaakko löysi kattoa varten laudat OP-Puun alennuslaarista. En edes tiennyt, että myös puutavaralla on -50% -70%:n alennuspäiviä, luulin että niitä on vain vaatekaupoissa.

20141112 Venevaja pressutettu.jpg

Pressut paikoilleen ja sehän on melkein valmis! Pressut on Veneilijän verkkokauppa.comista, vinkiksi niille, jotka etsivät hyvää pressua venehommiin. Oli parhaat ja vahvuuten nähden halvimmat.

 20141112 Venevaja.jpg

Hetkinen! Tämähän on ilmiselvä KASVIHUONE!! Eräs ystävämme totesi rakennelman nähtyään, että ”Sehän on oikein hieno pysyvä väliaikaisvenesuoja!” (Ps. Punainen rantatuoli kuvassa löytyi merestä pari kuukautta sitten, omistajaa ei ole vielä ilmaantunut!)

Venesuoja ei ole aivan viimeistä silausta myöten valmis vielä, mutta getting there. Seuraava hankalampi juttu onkin saada paatti sinne sisään. Tuo meidän veneennostomekanismi on niin hyvä, että viime vuonna veneen nostaneet kaverit kategorisesti kieltäytyivät koskemasta siihen enää. Niinpä odotan tässä vähän kovempaa vedennousua, esimerkiksi sellaista 60cm tämän päälle, niin voimme ajaa veneen suoraan sisään kiskojilla kulkevaan surkimuskelkkaan. That would be great!

Route de Rhum

Huomasin vähän yllättäen, että Route de Rhumin purjehdus alkaa huomenna! Kyseessä on perinteinen ranskalainen kisa, joka purjehditaan Ranskan Saint Malolta Guadeloupelle. Kyseessä on Atlantin ylitys yksin purjehtien. Suomesta on mukana Ari Huusela Pogo 40-veneellään. Hesari oli tehnyt heistä jutun, ihan mielenkiintoista olisi tietää vieläkin enemmän matkan aikana nukkumisesta ja ruokapuolesta. Aika askeettista taitaa olla.

Hesarin jutun voi lukea täältä. Ilmeisesti he seuraavat muutenkin Arin matkaa, joten kannattaa pitää silmät auki, jos yksinpurjehduskilpailu kiinnostaa! Ari päivittää facebookiin kuulumisiaan. Nostan kyllä hattua, jos kaverilla jää yksinpurjehtimisen lisäksi aikaa kirjoittaa sieltä Atlantilta yhtään mitään. Mutta jään odottamaan!

0