Neljäs päivä merellä

In Uncategorized by saaressa12 Comments

”Kyllä saa isot Swanit, X:t ja muut luokkien luokkajohtajat katsoa peiliin kun ei pärjää Nauticatille ja Bavarialle edes ilman tasoitusta.”

Saimme maista viestiä sijoituksesta ja yllä olevan kommentin. Oli keskiviikko ja näimme ympärillämme kuusi venettä. Suuri osa niistä oli kertaluokkaa suurempia, eli 50 ja 60 jalkaisia Swaneja, X:iä ja Oystereita. Olimme siis aivan heidän kannoillaan 42:lla Bavarialla. Saimme myös tietää, että olemme oman luokkamme johdossa ja KOKO cruising-fleeting kakkosena (fleetin koko on n. 200 venettä). Pienet hurraahuudot oli paikallaan.

Niin siis tämähän ei ole kilpailu, kuten huomaatte.

Torstaina aamulla saimme uutisen, että olimme onnistuneet ajamaan itsemme cruising-fleetin ykköseksi! Kiitokset meidän maissa oleville kannustusjoukoille ja taktikolle meileistä. Aamun tulostieto on päivän kohokohta! (Tai siis on ainakin tähän mennessä ollut.)

VAIHTELEVIA TUULIA

Tuuli on ollut aika erikoista. Saimme tosi hienon startin ja lähdimme aikalailla kohti etelää. Lähes koko muu fliitti lähti kohti Afrikkaa. Saaren lounaispuolelle kehittyy acceleration zone, jossa tuuli kiihtyy kovaksi. Saimme siinä kohtaa tuulta 17m/s ja etenimme purjeet reivattuina. Yhtäkkiä tuuli loppui totaalisesti. Killuimme 1m/s tuulessa ja ihmettelimme muutosta.

Saaren läheisyydessä nämä tuulten muutokset vielä ymmärtää, mutta täällä ihan ulkonakin saattaa ensin tuulla 9 m/s ja hetken kuluttua 4m/s. Tai sitten tuulen suunnat muuttuvat hetkeksi vaikka 30 astetta toiseen suuntaa.

Pääsääntöisesti tuulet ovat suosineet meidän venettä. Olemme nakuttaneet genualla ja code zerolla hyvää vauhtia eteenpäin.

KOKKAILUA

Axel pääsi kokkailujen kanssa vauhtiin tiistaina ja sen jälkeen ruokalistalla on ollut mm kukkoa viinissä, tortilloita, paria pastaa… Eli aikamoiset safkat! Harmillisesti en ole päässyt niistä nauttimaan, koska meripahoinvointi tavoitti meikäläisen. Sen jälkeen ei olekaan tarvinnut syödä mitään. Mutta niskalenkki tänään pahoinvoinnista, toivottavasti!

AINA EI MENE KUIN STRÖMSSÖSSÄ

Suomalaisia venekuntia on mukana 6 ja lisäksi Monster ja Leopard, joilla on puoliksi suomalainen miehistö. Leeway-vene teki ilmeisesti heti alussa vahinkojiipin, jossa rikkoontui sekä puomi, että masto. He joutuivat palaamaan maihin korjauksia tekemään. Myös Safa-vene on Teneriffalla satamassa, syytä emme tiedä. Ylipäätään kahdeksan venettä on keskeyttänyt.

Meillä on mennyt kaikki kohtuullisen hyvin, mutta tänään tukkeutui vessa. Jaakko sai kunnian korjata veskin, mistä hyvästä hänet vapautettiin tiskivuoroista loppumatkan ajan. Ei käynyt kateeksi.

Tiistaina illalla huomattiin, ettei uudet akut lataudu. Insinööri-Perttu ja Jaakko kehittelivät systeemin, jolla saatiin minimisti virtaa akkuihin. Jouduimme pitämään moottoria hyvän aikaa tyhjäkäynnillä, jotta saatiin lataustaso siedettäväksi. Seuraavana päivänä saimme satelliittipuhelimen avulla vinkkejä korjaamiseen ja lopputuloksena oli huomattavasti fiksumpi ratkaisu.

Ja juuri kun kirjoitin, että kaikki ok, niin code zeron blogi hajosi. Blogi on rulla, jonka kautta köysi ohjataan tässä tapauksessa vinssille. Nappasimme coden alas ja genua tilalle. Veneestä löytyy lisää blogeja, joten homma bueno.

Pikku kömmähdyksistä huolimatta meininki on hyvä ja fiilis korkealla. Hyvän vahtikierron vuoksi saamme nukkua tarpeeksi, joten porukka levännyttä ja hyväntuulista.

KUINKA KAUAN MATKAMME KESTÄÄ?

Veikkasimme tänään suljetulla paperilippuveikkauksella matkamme kokonaiskeston ja jos haluat myös veikata, voit jättä viestin blogin kommenttiosioon. Vihjeeksi: Viimevuonna veneemme ylitti Atlannin hieman yli 19 vuorokaudessa.

Matka jatkuu!

0

Comments

 1. Ei ennustajan lahjoja, mutta tällä hetkellä tietotekniikkaan perustuva ennustus näyttäisi mahdollistavan jopa alle kahdessa viikossa ylityksen. Kun tuulet ja säät vielä saattavat vaihdella, heitän arvauksena 15 päivää eli 8.12. maalissa.

  1. Author

   Jee! Ihanaa kun ootte ehtineet seurailla! Meillä oli vielä suotuisamma tuulet ja alitettiin kahdella päivällä… 🙂

 2. Veikkaisin 16 päivää viikon perusteella. Eli maaliin 10. joulukuuta mennessä. Terveisiä samalla Rimpiläiselle! Mukavaa on ollut seurata mobile sovelluksella aluksenne kulkua ja blogeista aluksen elämää. Täällä meillä firmassa (Suomen Asiakastieto Oy) olen laittanut intranettiin tietoa Atlantin ylityksestä ja mielenkiintoa näyttää olevan. Mobilessa näkyy sijoituksenne nyt: F- ryhmässä ykkönen(1), Cruising Division ryhmässä kolmonen(3) ja kaikista veneistä 42. Hyviä tuulia jatkossa!

  1. Author

   Aika hyvä veikkaus! 16 päivää ja joitakin tunteja siihen nimittäin meni! Rimpis on saanut terveiset ja kiitos myös meilissä laittamastasi info-plläjäyksestä!

 3. Nyt on pakko kommentoida kun olin viime vuonna Defyrillä ylitystä tekessä perämiehen asemassa, että viime vuoden säät oli huonoimmat vuosikymmeniin ja koko fleetti oli perillä myöhemmin kuin koskaan aikaisemmin. Me olimme oman luokkamme kolmas ja koko fleetin 15. Ja silti myöhästyimme tervetuliais partyistä! Joten varmasti pääsette alle meidän ajan ja veikkaankin että aikanne ilman tasoitusta ja moottoritunteja on 15 päivää 01 tuntii ja 54 min. Hyvää loppumatkaa!!!

  1. Author

   Aika kova! Vuorokaudella liian kova aika… Ehkä jos tuulet olisivat pysyneet kovempina, niin olisimme päässeet ainakin lähelle tuota. Mutta toisaalta oli aika kiva, että oli aikaa vähän ottaa rennostikin. 🙂

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.