Canouan – yhden yön pysäkki biitsille (St Vincent & Grenadines)

In Karibia, Purjehdus, St Vincent & Greandines by saaressa

Mustiquen jälkeen seuraava pysähdyksemme oli pieni Canouan. Välimatkat Grenadiinien saarten välillä ovat todella lyhyitä ja nytkin pääsimme purjehtimaan vain pienen matkan. Canouanin satamassa meitä tervehti kaunis ranta suoraan mooring-paikkamme edessä. Uintimatkaa rannalle oli ehkä noin 100 metriä. Snorklaukseen ei löytynyt mitään ihmeellistä katsottavaa, mutta biitsi oli muuten hieno. Ja mikä parasta, rannalta löytyi myös pikkuinen rantabaari, sillä olimme suoraan hotelli-resortin edessä parkissa. Mutta mikä harmi, emme ehtineet käydä tsekkaamassa rantabaarin pina coladaa, josta on tullut uusi suosikkijuomani.

Hotellin hiekkaranta oli suoraan veneemme takana. Kätevä meininki!

Hotellin hiekkaranta oli suoraan veneemme takana. Kätevä meininki!

Canouanin talot olivat ihanan värikkäitä ja hyvin pidettyjä.

Canouanin talot olivat ihanan värikkäitä ja hyvin pidettyjä.

Uintireissun jälkeen kävimme katsomassa paikallista kylää. Moni paikka oli joulun vuoksi kiinni, emmekä löytäneet esimerkiksi ruokapaikkaa. Sen sijaan pankkiautomaatti löytyi, mikä oli todella hyvä juttu! Hotellin ravintola ei ollut vielä auki, joten kysyimme dinghy-laiturin sedältä olisiko joku paikallinen ravintola auki. Ja kuulemma Mangrove olisi auki! Dinghy-matka oli melkoinen, sillä meidän pikkuribimme ei ole ole mikään suuren suuri. Rantauduimme ribille aallossa hiekalle ja suunnistimme kohti olettamaamme ravintolaa. Se oli kiinni, niin kuin kaikki muukin kyseisellä rannalla. Jouduimme lähtemään vatsat kurnien jo pimentyneeseen iltaan. Lisäksi koko jengi kastui aallokossa, kun vettä lensi ribin laidan yli. Kun vihdoin pääsimme veneelle, päätimme että olemme ansainneet pizzat hotellissa. Vaihdoimme kuivat vaatteet ja hyppäsimme taas ribin kyytiin. Saimme reissun parhaat pizzat ja ystävällisimmän palvelun!

Ensimmäinen näkemäni kilpikonna!!! En olisi kyllä etukäteen uskonut, että se kävelee rehvakkaasti vastaan kylän raitilla. Odotin näkeväni sen vähän merellisemmissä oloissa.

Ensimmäinen näkemäni kilpikonna!!! En olisi kyllä etukäteen uskonut, että se kävelee rehvakkaasti vastaan kylän raitilla. Odotin näkeväni sen vähän merellisemmissä oloissa.

Kyltissä lukee, että kukaan ei saa nojailla kyseiseen aitaan. Koskeeko tämä myös aasia?

Kyltissä lukee, että kukaan ei saa nojailla kyseiseen aitaan. Koskeeko tämä myös aasia?

Aamulla lähdimme aikaisin kohti Tobaco Caysia. Minä tykkäsin tästä Canouanista paljon ja sen tunnelmaan tutustuminen lisää olisi ollut aika kivaa. Ehkä ehdimme takaisintulomatkalla?

ANKKUROINTI CANOUANISSA

Otimme täälläkin poijupaikan, vaikka ankkurointikin olisi varmasti mahdollista. Saimme kuitenkin poijupaikan niin läheltä rantaa, että siihen ei olisi kehdannut ankkuria heittää. Poijut omistaa muutama eri firma ja me käytimme Johnin poijua, joka oli merkitty oranssilla J-kirjaimella. John ajeli veneellään hakemaan yöpymistaksaa, joka oli 50 ec (noin 15e). John oli ihan huipputyyppi, todella mukava ja avulias. Lisäksi hänellä oli taikasana käytössään, eli vettä! Meillä oli vesi aika lopussa ja vedentekokoneella ei pysty tekemään vettä laguuneissa. Välimatkat saarien välillä on niin lyhyitä, että vettä ehtii tehdä todella vähän. Niinpä vesitarjous oli suorastaan täydellistä ajoitusta. Kohta John jo ajoikin vesipaattinsa Defyrin kylkeen (asianmukaiset fenderi oli veneessä) ja saimme etutankin täytettyä. Maksoimme vedestä 40 ec (noin 12e). John kuntelee VHF-kanavaa 16 ja sanoi voivansa järjestää vähän kaiken. Suosittelen Johnia!

John ja vesitaksi. Pakko myöntää etten edes tiennyt tällaisesta venevesitankkisysteemistä!

John ja vesitaksi. Pakko myöntää etten edes tiennyt tällaisesta venevesitankkisysteemistä!

Jakoon!

 

 

 

0