Pitäisikö aloittaa leijan lennättäminen?

In Barbados, Karibia, Leijalautailu by saaressa

Painelimme vuokratulla Suzuki APV:lla Barbadoksen itäpuolelle kokeilemaan Crane Beachia. Minulla oli ajatus kokeilla leijan lennättämistä hiekalla, ekaa kertaa ikinä! Länsipuolella, missä olimme parkissa veneellä, ei tuullut niin maan yhtään, joten päätimme koittaa itäpuolta. Jännitti lähinnä, että rysäytän leijan jonkun rantaruskettujan niskaan.

Mutta löysimme Crane Beachin viereltä niin täydellisen paikan, että siellä ei ollut ketään muutamaa satunnaista ohikulkijaa lukuunottamatta! Tietenkään ei tuullut tarpeeksi, edes itäpuolella, johon puhaltaa Atlantin tuuli. Sopivasti päätin lähteä yrittämään leijaharrastuksen aloittamista juuri sinä päivänä, kun on reissumme vähiten tuulinen päivä. Kiteboarding aloitetaan siis hiekalla leijan lennätyksellä. Siksi halusimme löytää iisin hiekkabiitsin.

Reitti rannalle edellytti pientä kahlailua aallokossa, mutta tämän kallion takana oli huippuhyvä hiljainen ranta!

Reitti rannalle edellytti pientä kahlailua aallokossa, mutta tämän kallion takana oli huippuhyvä hiljainen ranta!

Jaakko nostaa leijaa ja huutaa samalla minulle ohjeita.

Jaakko nostaa leijaa ja huutaa samalla minulle ohjeita.

Nousee, nousee!!

Nousee, nousee!!

Leijan saaminen ilmaan oli vähän tuskaista ja sen pitäminen ylhäällä vielä tuskaisempaa, tuuli juuri liian vähän. Mutta sen verran pääsin homman makuun, että uudestaan on kokeiltava!!

0