Jäällä kävelyä

In Arki saaressa, Aurinko, Jäätilanne by saaressa

Kelit ovat olleet aika vaihtelevia. Milloin on ollut vettä jään päällä niin, että kotimatkat ovat menneet osittain viiden sentin vedessä ja loskassa sompailua ja milloin taas sateisen harmaata tai auringon pilkahtelua. Mutta yksi asia pitää ja se on jää.

Vaihteeksi kaunis aurinkoinen aamu.

Vaihteeksi kaunis aurinkoinen ja pakastunut aamu. Vähän on vettä jään päällä.

Kävimme sunnuntaina tarkistamassa vähän paremmin, että miltä kotireittimme näyttää. Kairasimme kohdista, joissa oli eniten loskaa ja vettä. Jää on kyllä ohentunut. Siinä missä sitä oli parhaillaan yli 20 senttiä, niin nyt sitä oli enää 15-20 senttiä mittauspaikasta riippuen. Muutama reikäkin löydettiin. Osa niistä täytyy olla kalastajien (vai meidän itse, hahha!!) aikaisemmin talvella kairaamia reikiä, jotka ovat nyt lämpimillä keleillä auenneet. Yksi oli vähän isompi ja siitä saisi jo helposti jalan jään läpi pimeällä ilmalla. Niinpä sovimme, että jatkossa pidetään iltaisin otsalamput mukana ja vaikka jää onkin vielä paksua, päätimme myös yhteisesti siirtyä pitämään Ursuitin pukuja päällä. Ihan vain varmuuden vuoksi.

Rannassa jää on ratkennut ja painunut nyt jo pohjaan. Taisi olla juuri tämän kuvan ottamisen jälkeen, kun jää petti Jaakon alla ja Jaakko humahti polvia myöten veteen. Minua nauratti! Kunnes tajusin, että joudun menemään perässä.

Rannassa jää on ratkennut ja painunut nyt jo pohjaan. Taisi olla juuri tämän kuvan ottamisen jälkeen, kun jää petti Jaakon alla ja Jaakko humahti polvia myöten veteen. Minua nauratti! Kunnes tajusin, että joudun menemään perässä.

Maanantai-aamulla tulikin sitten vähän kiirelähtö töihin ja heti meinattiin luistaa voimaan astuneesta pukusäännöstä. Onneksi meistä järkevämpi (en nyt sano KUKA se oli, mutta Jaakko se ei ollut) päätti, että puvut isketään niskaan vaikka myöhästyttäisiinkin palavereista. Ja hyvä niin, sillä illalla tulin yksin kotiin, tietysti ilman taskulamppua (siihen se järkevyys ei riittänyt). Pakko myöntää, että olisi vähän jännittänyt hyppelehtiä vetisellä jäällä ilman pukua ja miettiä että onkohan tuonkin mustan lätäkön alla oikeasti jäätä. No onhan sitä, mutta silti se jännittää.

Sompa kurkkii varovaisesti rantajäätikköä.

Sompa kurkkii varovaisesti rantajäätikköä.

Viikonlopun auringonnousu. Yhtäkkiä on upea keväinen keli!

Viikonlopun auringonnousu. Yhtäkkiä oli upea keväinen keli!

Pipo lähti kahlailemaan rantaveteen ja Sompa yrittää haastaa vauhdikkaampiin kevätleikkeihin.

Pipo lähti kahlailemaan rantaveteen ja Sompa yrittää haastaa vauhdikkaampiin kevätleikkeihin.

JA SITTEN TULEE TAAS LUNTA

Ja jotta saadaan pienen keväisen hetken jälkeen taas talvinen vaihde päälle, niin viime yönä pyrytti pikkuisen lunta. No hyvä, ei sen kevään vielä kuulu tullakaan. Jälleen kerran luonto oli upean näköinen lumipeitteineen. Lähdimme töiden jälkeen koirien kanssa jäälle kävelylle. Koirat saivat päälleen pelastusliivit, jos sattumalta juoksisivat jonnekin rantasulaan paikkaan. Sompan kohdalla päästiinkin testaamaan kuinka hyvin pennulle on opetettu ei-käsky, kun karjaisin täysin palkein ettei saa mennä katsomaan kalastajien verkkopaikkaa. Jäästä oli nostettu pala ylös ja tilalle ei ollut ehtinyt jäätyä kunnolla uutta jäätä. Hämmästyksekseni pentu jopa totteli, vaikka yrittikin paikalle vielä kolme kertaa kiellon päälle. Jep, tämä pösilö saa todella pitää liivit päällä jatkossakin!

Varusteet kohdilleen ja jäälle!

Varusteet kohdilleen ja jäälle!

0