Vesi nousee jäälle ja päivän opetus

In Arki saaressa, Borderterrieri, Jäätilanne by saaressa

Onneksi ehdimme viime viikonloppuna pitää ihanan talvipäivän sekä lauantaina että sunnuntaina, sillä maanantaina vesi alkoi hiljalleen nousta jäälle. Eilen ja tänään sitä on ollut jo niin reilusti, että ilman kumisaappaita olisin olleet kirjaimellisesti aivan vettä kengässä. Jään pitäisi olla vielä ihan hyvän vahvuista, mutta pakko myöntää, että pimeässä jäällä talsiminen on vähän jännittävää. Varsinkin jos kova lumikerros jalan alla pettää sen muutaman sentin, ennen kuin jalka osuu kovalle jäälle. Tänään pääsinkin ylittämään jäätä useampaan otteeseen.

PÄIVÄN OPETUS: JOS ASUT SAARESSA, ÄLÄ UNOHDA AVAIMIA KOTIIN

Jaakko oli tänään myöhään töissä, joten talsin ja kahlailin yksin jään yli kotiin. Vettä meni kumisaappaaseen. Perillä huomasin, ettei minulla ollut avaimia. Harmitti, mutta eihän tässä mitään. Meillähän on jemmassa vara-avain! Lähdin meidän avainpiiloon, jossa on ”avain-kassakaappi”. Tiedättehän niitä kaappeja, jotka aukeavat numerosarjalla. Pyyhin kuolleet hämähäkit pois kaapin numerolaatan edestä ja aloin painelemaan. Mitään ei tapahtunut. Eipä kai, koska kaapin PATTERI oli loppu! No morjens! Olisiko ollut hyvä valita sellainen kaappi, joka kytketään sähköverkkoon? Ei, me valitsemme patterikaapin, koska olemme tunnetusti todella hyviä muistamaan kaikenlaisten laitteiden patterinvaihdot ennen kuin se on myöhäistä. Teki mieli hakea joku työkalu ja hajottaa koko loota, mutta sitten tajusin kyseessä olevan kassakaappi, johon ei vasaran ja sorkkaraudan ainakaan pitäisi tehota. Niin ja se työkaluvarastokin oli lukossa.

DSC_2818

Jäätiemme muuttui kyllä aivan vesitieksi.

Jäätiemme muuttui kyllä aivan vesitieksi. Tästä voisi jo mennä evättömällä sup-laudalla…

Soitin Jaakolle, joka oli juuri lähdössä töistä. Päätin lähteä hakemaan häntä puolesta matkaa, jotta kotiinpääsy nopeutuisi. Kävelin taas jään yli ja vettä meni vielä vähän lisää kumisaappaaseen. Oli pakko hakea vähän suklaata huoltikselta samalla kun odotin Jaakkoa pysäkille. Rannassa nappasin Jaakolta avaimen ja lähdin kahlaamaan, jotta koirat pääsevät mahdollisimman pian ulos. Ja en oikeasti liioittele kahlaamisessa. Olimme ajaneet väylän mönkkärillä maanantaina putipuhtaaksi, joten tiellä ei ollut lumimössöä, vaan ihan reilusti vettä. Pitkältä matkalta. Koirien kanssa menimme Jaakkoa vastaan, joka otti muutaman kuvan jäältä. Jaakko ei saanut vettä kenkään ja minulla oli sukat aivan märät. Vaikka on samat kengät! Veikkaan, että toisella meistä on rauhallisempi etenemistapa, jolloin vettä ei roisku joka paikkaan.

Että sellaista, huomenna avaimet mukaan!

Koirat seurasivat jäälle, kun menimme Jaakkoa vastaan. Äkkiä pois, ettei tassut jäädy!

Koirat seurasivat jäälle, kun menimme Jaakkoa vastaan. Äkkiä pois, ettei tassut jäädy!

Tuosta potku ja vesi lentää!

Tuosta potku ja vesi lentää!

0