Lämmin aurinko on sulattanut jään pintaa

In Jäätilanne, Kevät by saaressa

No alkaahan kevään merkkejä hiljalleen näkyä! Tänään kun tulin töistä kotiin, jalka alkoi mennä jään pinnasta läpi. Siinä ehtii aina mennä sydän vähän sykkyrälle, kunnes samantien huomaa, että jalka pysähtyy kovaan jäähän. Jään pinnalle aikaisemmin talvella satanut lumi suli ja sittemmin jäätyi. Nyt se on aurinkoisen päivän aikana sulanut jälleen sohjoiseksi kerrokseksi, jonka läpi jalka menee.

Kävin vähän tutkimassa jäätä ja löysin muitakin kevään merkkejä. Joutsenille on auennut lampi paikkaan, josta jäät lähtee aina ensimmäisenä. Se on vielä pieni lätäkkö, mutta olenkin jo odotellut, etteikö se ikinä aukea! Muuta vanha pilkkireikä oli avoinna ja niiden ohi kulkiessa vesi heilahti reiässä. Jää siis notkui ihmisen alla. Selvimmin sen huomasi muutaman railon kohdalla, kun kävi heilumassa niiden reunalla. Railojakin on tullut lisää, mutta ei niitä vielä paljoa ole.

Jännä nähdä koska jäät lähtee! Meidän edustalla jäällä on paksuutta vielä reilusti yli 10 senttiä, muutamassa muussa paikassa sitä on vielä enemmän. Kovaa se jää ei enää ole, sen verran sutjakasti kairaus onnistui. Huomenna säät taas kylmenee, joten varmaankin maaliskuu saadaan vielä taiteilla maihin jäitä pitkin.

Joutsenet tyytyväisinä omassa lätäkössään. Hölmöläinen en tajunnut ottaa kelkkaa, että voisi mennä lähemmäs kuvaamaan.

Joutsenet tyytyväisinä omassa lätäkössään. Hölmöläinen en tajunnut ottaa kelkkaa, että voisi mennä lähemmäs kuvaamaan.

Rannassa oli ensimmäistä kertaa railojen kohdalla jo vettä. Nämä kelit tarkoittaa, että koirien kanssa saa ruveta olemaan varovainen. Etenkään pennulla ei ole mitään käsitystä turvallisista jääkäyttäytymisestä!

Rannassa oli ensimmäistä kertaa railojen kohdalla jo vettä. Nämä kelit tarkoittaa, että koirien kanssa saa ruveta olemaan varovainen. Etenkään pennulla ei ole mitään käsitystä turvallisista jääkäyttäytymisestä!

Tämä poiju oli kerännyt ympärilleen pienen vesirinkulan ja kellui jo avovedessä.

Tämä poiju oli kerännyt ympärilleen pienen vesirinkulan ja kellui jo avovedessä.

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

0