Geo-kätkö ja lisää kevään merkkejä

In Arki saaressa by saaressa2 Comments

Meilllä on ollut tänään ihana ja aurinkoinen retkipäivä siskoni ja kumityttöni kanssa. Päätimme lähteä aamulla läheiselle geokätkölle. Sää oli aivan täydellinen! Pakkasimme Millan kelirikkoveneeseen ja Kaija lainasi Jaakon pelastautumispukua. Koirille laitettiin pelastusliivit päälle. Ja niin olimme valmiita retkeilyyn!

Kohti geokätköä!

Kohti geokätköä!

Rantautuminen kaislikkoon.

Rantautuminen kaislikkoon. Rantautuminen onnistui vasta toisella kerralla. Ekalla yrityksellä minä menin edellä ja jalka mulahti jään läpi. No, ei edes kumisaapas kastunut kokonaan, joten selvisin vain hajuhaitoilla. Nimittäin jään alta paljastunut kaislikko oli vähän pahan hajuista. Tästä kohtaa päästiin maihin ilman nenästä kiinni pitämistä.

Geokätkö löytyi kivikasan alta! Milla sai kätköstä hienon rintanapin ja tilalle laitettiin avaimenperä.

Geokätkö löytyi kivikasan alta! Milla sai kätköstä hienon rintanapin ja tilalle laitettiin avaimenperä.

Sitten matkaan kohti kotia. Sompa on taas meno päällä!

Sitten matkaan kohti kotia. Sompa on taas meno päällä!

Vetäjä on tyytyväisen näköinen,vaikka kakkosvetojuhta luistikin hommistaan valokuvaamisen varjolla.

Vetäjä on tyytyväisen näköinen,vaikka kakkosvetojuhta luistikin hommistaan valokuvaamisen varjolla.

Milla päätti onkia ja....

Milla päätti onkia ja….

...Sompa leikki kalaa, joka hyökkäsi kaislatupsun kimppuun.

…Sompa leikki kalaa, joka hyökkäsi kaislatupsun kimppuun.

KEVÄTTÄ TEKEE

Joutsenten avolampi on kasvanut ja muutenkin joutsenia on alkanut näkyä yhä enemmän. Retken lopuksi kävimme siskoni kanssa katsomassa ihan kapeaa, mutta pitkää railoa. Se halkoo ison jään poikki ja siitä näkee selvästi, kuinka meren puolen jää nousee rannempana olevan jään päälle. Mutta vielä jää kestää ja pystymme liikkumaan helposti saareen ja takaisin.

Jääkepin apukantaja.

Jääkepin apukantaja.


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

0

Comments

 1. Niin keväisiä kuvia ja jäät vain sinnittelevät lahdessa, vaikka kaikki jääveikkaukseen osallistuneet ovat jo arvauksensa hävinneet. Koirillakin hauskaa ja ihania kokemuksia ja muistoja myös Millalle. Täälläkin nautitaan valosta.

  Viime yön maanjäristys meni pienellä säikäytyksellä ohi. Lähempänä Ruotsin rannikkoa suunnilleen Oulun – Raahen korkeudella 4,1 Richterin voimakkuudella maata tärisyttänyt järistys eilen puolen yön aikaan kuulosti ensin oudolta matalalta kuminalta, kuin jokin hurjan iso auto olisi ajanut talon ohi. Sitten koko talo tärähti lyhyen hetken ja ullakolta kuului kummallinen puhahdus, kuin talon keuhkot olisivat tyhjentyneet kerralla. Kumina jatkui vielä sen verran aikaa, että juuri hetkeä aiemmin sänkyyn pötkähtäneinä ehdimme sännätä ulko-ovelle ja kuulla vielä sellaisen jälkiäänen kuin raskas tavarajuna olisi ohittanut talon lähietäisyydeltä. Aamulla uutisista selvisi sitten syy. Mitään vaurioita talon rakenteissa emme ole havainneet, joten kaikki lienee niiltä osin kunnossa. Nyt lenkille lähdössä, terveiset saareen!

  1. Author

   Ohoh!! Teillä on ollut kyllä astetta jännittävämpi yö! Varmaan aika ihmeellinen tunne, kun ei nuo järistykset todella ole tavanomaisia. Hetken on miettinyt, että mikäs tuo oli… Onneksi mitään vaurioita ei näy.

   Mukavia lenkkikelejä sinne! 🙂

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.