Rakennuslupa

In Rakentaminen by saaressa10 Comments

Nyt se on virallista, meillä on rakennuslupa ja aloituskokoukset on pidetty! Olemme viihtyneet pikkuruisessa mummonmökissä kolme vuotta ja viihdymme vielä pitkään tästä eteenpäinkin, mutta jossain vaiheessa alkoi tuntumaan, että voisi sitä olla vähän enemmänkin tilaa ja vaikka joku erillinen huonekin. Jaakko aloitti piirtämisen ja minä kommentoin. Uusiksi meni monet kerrat, mutta lopulta löytyi hyvä malli ja sen kanssa mentiin eteenpäin. Nyt on sitten lupa kourassa!

Mittamiehetkin kävivät tarkistamassa rakennuspaikan, jota Jaakkokin oli jo etukäteen mitannut. Rakennuspaikka siirtyi 15cm, joten aika tarkkaan oli paikka jo valmiiksi hallussa.

Olemmekin päässyt puunkaatohommiin näin rakennusluvan kunniaksi. Ensimmäisenä päivänä aloitettiin pikkupuista. Tai Jaakko aloitti. Minulla oli loman eka päivä ja oikeastaan vain nukuin ja söin suklaata. Ei ihan reilua toisen huhkiessa pihalla, mutta hei, pattereiden lataus on tärkeää. Ja suklaan syönti. Pääsin kyllä mukaan sen jälkeen ja eipä tässä sitten hommat lopu muutamana seuraavana vuonna. Torstaina napattiin sitten alas isoin kuusi tähän mennessä. Ja sehän kaatui juuri sinne minne pitikin!

Sompa tarkistaa työnjälkeä!

Sompa tarkistaa työnjälkeä!

Oksia saa raahata ihan kunnolla. Sompa auttaa oksien kanssa.

Oksia saa raahata ihan kunnolla. Sompa auttaa oksien kanssa.

FARON HELLEKEMUT

Meidän rakennusprojekti tulee todennäköisesti etenemään aika verkkaisasti, asia kerrallaan ja aika paljon itse tehden. Niinpä onkin ainoastaan sopivaa ensin tehdä puuhommia ja sitten vähän nautiskella, etenkin lomalla! Lähdimme keskustaan Faroon hellekemuihin. Ja ei vitsit, jälleen ei pettänyt Faron makuelämykset! Ruoka taivaallista ja taisin saada uuden lempijuomankin! Nyt kun vielä muistaisi mitä siinä oli, mutta ainakin inkivääriä ja appelsiinia. Täytyy kysellä resepti hellejuomaan!

Aika hyvää. Tai no, ihan törkeän hyvää!!

Aika hyvää. Tai no, ihan törkeän hyvää!!

Faron terassille paistaa aurinko ja näkymät on aika viimeisen päälle...

Faron terassille paistaa aurinko ja näkymät on aika viimeisen päälle…

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0

Comments

 1. Onnee rakennusluvasta ja hei tsemppii sen rakentamispuolen toteuttamiseen 😀 Tolleen on just jees puuhastella, että rauhassa ja hyvällä mielellä. Aikaa ehkä menee mut saa ainakin itse tehtyä ja luultavasti suht halpaa ^^ Ja hei kiitos ravintolavinkistä, toi täytyy tsekata jossain vaiheessa kesää!

  1. Author

   Kiitos kiitos! Joo, pakko pitää töiden ohessa malttia tämän kanssa, eikä odotella liian nopeita tuloksia. Eikö se maratonkin juosta askel kerrallaan? 🙂

   Kiva jos Faro innosti, tykkään itse kovasti sekä paikasta, että merellisestä sijainnista!

 2. Voi miten hieno uutinen. On hauskaa, kun tuollainen iso projekti kaikki siihen liittyvä suunnittelu lähtee käyntiin!

  1. Author

   No on hauskaa, jännittävää ja vähän myös kauhistuttaa, että mitä tästä tulee! Mutta hiljalleen se etenee ja ehkä monen vuoden päästä on sitten pihassa jotain ihailtavaa! 🙂

 3. Hienoa, että olette päässeet onnistuneesti alkuun! Noiden puiden kaadossa ja jatkokäsittelyssä kyllä riittää työtä melko pitkäksi aikaa, mutta varmaan kaataminen käy hieman helpommaksi sitä mukaa kuin tilaa ja avaruutta tulee lisää. Mahtavat siellä pienet koirat olla välillä ihmeissään, että mistä päin nyt tuulee 🙂 Kaikki apu varmaankin kelpaa, jopa Sompan oksien kuljetus, heh heh! Lämpimät terveiset!

  1. Author

   No joo, hetken menee, ennen kuin nämä puut on poltettu takassa! Ja valoa on tullut mukavasti lisää, kuinka ollakaan juuri sopivasti toisille kasvimaille! Sompan kuljetusapu on kyllä vähän kyseenalaista, kun se kuljettaisi mielellään ihan eri suuntaan kuin minä… Mutta ainakin se viihtyy. 🙂

 4. Pidän peukkoja ja oikein hyvää työhalua teille.Terveisin Margareta

 5. Meillä on sama savotta edessä ensi kesänä. Kyllä riittää moottorisahalle töitä kuin raivataan tilaa aittarakennukselle. Samaa mieltä että pitää muistaa ottaa rennostikkin!

  1. Author

   Tsemiä rakenteluun! Jestas tuosta aloituksesta on aikaa!! Nyt alkaa hiljalleen olla valmista… 😊

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.