Kite-sirkus saaristossa

In Leijalautailu, Veneretki by saaressa

Ville lähetti alkuviikosta viestiä, että pitäisikö lähteä F18-purjehtimaan tiistaina, kun tuulee niin hyvin. Mietimme hetken Jaakon kanssa ja ehdotimme sen sijaan leijalautailu-retkeä vappupaatti Sirmetillä seuraavalle päivälle. Pikainen soittokierros ja meillä oli hyvä porukka kasassa. Lähdimme kohti Espoon ulkoilusaarta Gårsgrundettia, jossa oli todella hyvät sileä kalliot leijan nostamista varten. (Ja nimenomaan hallittua nostamista varten. En haluaisi raahautua leijan perässä tällä alustalla!) Muutenkin saari oli todella kaunis ja siellä oli parempaakin hyvät laituripaikat. Meidän lisäksi paikalla oli yksi vene ja muutama telttailija. Jusa tuli myöhemmin omalla veneellään, mikä oli tosi hyvä juttu, sillä Jusan veneellä pystyisi helposti hakemaan ukkoja merestä, jos tulisi tarvetta. Ja sitähän tulisi, oli minun ennakkoajatukseni!

Matkalla! Aurinko paistoi ja tuuli ihan tarpeeksi. Jäätelölläkin ehdittiin pysähtyä.

Matkalla! Aurinko paistoi ja tuuli ihan tarpeeksi. Jäätelölläkin ehdittiin pysähtyä.

Kiteleiri on pystyssä upeilla kallioilla.

Kiteleiri on pystyssä upeilla kallioilla.

VESILLE

Ehdin hetken patsastella rannalla ja katsella paikkoja, kun karkkihimo iski. Kävin veneellä ja kun tulin takaisin, oli Jussi jo ehtinyt vesille. Jo Karibialla opittiin, että Jussi juoksee rannalla leijan ja tarvikkeiden välit, että pääsisi vain mahdollisimman nopeasti veteen. Sama taktiikka edelleen. Jaakko ehti kakkosena mereen.

Merta, saari, purjevene ja hetkinen...  ukko väärinpäin taivaalla! Siinä ei pitkään mennyt

Merta, saari, purjevene ja hetkinen… ukko väärinpäin taivaalla!

Liquid Forcen leijat taivaalla.

Liquid Forcen leijat taivaalla.

Ekassa satsissa Jaakko ja Jussi vesille. Jusa ja Ville tsekkailivat vielä.

Jusa ja Ville tsekkailivat vielä. Ja taisi meiltä unohtua yksi lautakin kotiin.

Jaakko ja Jussi lähtivät ensimmäisenä veteen. Jaakolla on ollut vuoden tauko kitessä, mutta aika nopeasti Karibialla haetut taidot löytyi!

Jaakko ja Jussi lähtivät ensimmäisenä veteen. Jaakolla on ollut vuoden tauko kitessä, mutta aika nopeasti Karibialla haetut taidot löytyivät!

Jussi vauhdissa!

Jussi vauhdissa!

Ilmaa!!!

Ilmaa!!!

20160712_174633_Kite

20160712_170900_Kite

20160712_171040_Kite

Onni on olla merellä! Onni on olla merellä!

NARUT SOLMUSSA JA LAUTA HUKASSA

Ville on treenaillut leijan lennättämistä vain talvella ja ajanut sitä jäällä. Nyt olisi sitten aika tiputtautua Itämereen. Ensi keikka suoraan kallioilta mereen ihan mukavaan aallokkoon. Jusallakin on vähän aikaa edellisestä kerrasta. Viimeksi hän on kiteillyt Karibialla meidän kanssa ja sitä edellisestä kerrasta onkin vuosia. Tällä erää molempien ensiyrityksen päättyivät moottoriveneellä hakuun, mutta ainakin Ville pääsi myöhemmin ihan vetämäänkin. Tämä ei ikuistunut kameralle, koska Jussi ja Jaakko olivat painuneet saaren toiselle puolelle ja kävin vähän katsomassa niiden perään. Luotto ei vissiin oo ihan täys kymppi?!

Ville ei ole aiemmin mennyt kitellä vedessä, vain jäällä. Ensi keikka suoraan kallioilta mereen ihan mukavaan aallokkoon. Aika rohkeaa..! Ville ei ole aiemmin mennyt kitellä vedessä, vain jäällä. Ensi keikka suoraan kallioilta mereen ihan mukavaan aallokkoon. Aika rohkeaa..![/caption]

Ville lähtee uimaan lauden kanssa. Leija pysyi hyvin hallussa.

Ville lähtee uimaan laudan kanssa. Leija pysyi hyvin hallussa.

Ekalla kerralla lopputuloksena oli niin sanottu vyyhti. Sen purkaminen voi tovin...

Ekalla kerralla lopputuloksena oli niin sanottu vyyhti. Sen purkaminen vei tovin…

Jusa lähdössä vesille.

Jusa lähdössä vesille.

Kaikki saatiin nätisti ylös merestä ja leijat laskettiin rikkomatta kallioille. Mutta pitäähän nyt vähän säätää. Lopussa Jaakko kaatui ja lauta kertakaikkiaan hukkui. Siinä meni hetki, että kukaan huomasi merellä huitovaa Jaakkoa ja lopulta lautaa lähdettiin veneellä etsimään. Minä kiipesin linjamerkkiin, mutta oikeasti aallokossa ei näkynyt mitään. Olin jo valmis onnittelemaan leijakauppa Jujukkaan Juusoa uuden laudan myynnistä, mutta niinpä vain Jusa ja Ville löysivät laudan.

GRILLIRUOKAA

Ehkä paras ominaisuus meidän Sirmetissä on se, että sillä on niin helppo kuljettaa grilliä. Sitä sillä onkin kuljetettu aika paljon enemmän, kuin niitä rakennustarvikkeita yms, jolla lautan hommaaminen minulle myytiin. Alan kyllä arvostaa tätä grillihommaa kerta kerralta enemmän. Olin luvannut tuoda salaattiainekset, sipsit ja sen sellaiset. Hieno juttu muuten, mutta perillä huomasin, että olin tuonut kyllä kermaviilit, mutta en dippejä ja myös mozzarellan, mutta en mitään muuta salaattiainesta. Ei mennyt ihan putkeen… Onneksi Ville ja Sara olivat hoitaneet grillintäytteen paremmin kuin hyvin!

Urheilun jälkeen... Grilli täynnä!

Urheilun jälkeen… Grilli täynnä!

Leijat kuivateltiin laiturilla ruokaa odotellessa.

Leijat kuivateltiin laiturilla ruokaa odotellessa.

Päivä oli aivan huikea… Tasainen 10 metrin tuuli, kuitenkin melko lämmin ilma ja kesäloman kiireetön tuntu, ystävät. Pahasti tuli Karibia mieleen ja pieni haikeus iski. Onneksi tätä voi kokea myös Suomessa. Että eipä tässä sitten muuta, kuin että koska mennään uudestaan!


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0