Syksy tulee – onko valmista?

In Arki saaressa by saaressa8 Comments

Tänään nukuimme pitkään ja söimme rauhallisen aamiaisen. Pohdimme mitä tänään tehtäisiin ja kaikenlaisten heittojen jälkeen valitsimme halkojen tekemisen. Jo oli aikakin, sillä viime kerralla saunassa poltettiin kaikki tämän tontin halot. Puuta täällä kyllä on, mutta kaikenlaiset rakentamis- ja muut hommat ovat pitäneet kiireisinä ja puut eivät ole maagisesti itsekseen muuttuneet kuiviksi haloiksi.

Sain Jaakon suostuteltua moottorisahahommiin, yleensä minä olen hoitanut sitten pöllit haloiksi. Nyt oli kuitenkin tarvetta saada sopivaan mittaan pressun alla olleet pöllit. Ne ovatkin odottaneet kohtaloaan aika monta vuotta, sillä ne on laitettu siististi pinoon jo edellisen omistajan aikana. Ainakin puu on kuivaa!

Tässä tämä kasa on. Tavoitteena oli saada kaikki rungot pätkittyä halko-mittaan.

Tässä tämä kasa on. Tavoitteena oli saada kaikki rungot pätkittyä halko-mittaan.

Jaakko oli kipeänä, joten pöllien siirtely pukille sahattavaksi oli minun heiniäni. Kuvassa on muuten kaksi koiraa, löydätkö toisen?

Jaakko oli kipeänä, joten pöllien siirtely pukille sahattavaksi oli minun heiniäni. Kuvassa on muuten kaksi koiraa, löydätkö toisen?

Metsumieheni. :)

Metsurimieheni. 🙂

Sahaaja vauhdissa!

Sahaaja vauhdissa!

Puolen välin tauko. Huh, alkaa tuntua lihaksissa, osa pölleistä oli aika raskaita.

Puolen välin tauko. Huh, alkaa tuntua lihaksissa, osa pölleistä oli aika raskaita.

Neljän tunnin päästä urakka oli valmis. Huikeeta! Pressut vielä päälle ja päivän duuni oli taputeltu.

Neljän tunnin päästä urakka oli valmis. Huikeeta! Pressut vielä päälle ja päivän duuni oli taputeltu.

Mahtavaa! Voin jo melkein nähdä nämä klapeina ja fiilistellä syksyn ekat takkatulet. No, ehkä vähän hommaa vielä…

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0

Comments

 1. Sinä se pystyt tekemään niinkin arkisesta askareesta kun hakojen tekeminen, todella hohdokasta =). Olitte ahkeria ja varmasti tuli hyvä fiilis kun tuli tehtyä hommia. Sieltä se syksykin pikku hiljaa tulee =).

  1. Author

   Haha, joo, pitää yrittää pitää perusjututkin kivoina. 🙂 Meillä oli vielä tarkoitus palkita itsemme Gula Villanissa syömällä, mutta Jaakko näytti siltä, että se piti laittaa lepäämään. Meillä jäi viime vuonna halkojen teko vähän vähälle ja saimme aika mojovat sähkölaskut. Nyt palkitsen meidät mielummin syksyllä vaikka illallisella, kunhan halot on valmiina talvea varten! 😀 😀

 2. Kas, sama juttu täällä, että pöllit eivät muutu maagisesti tahdonvoimalla haloiksi! ;). Samoissa hommissa siis oltiin viikonloppuna meillä!

  1. Author

   Joo mikä niissä pölleissä on, kun eivät itsekseen muutu haloiksi! Tsemiä halkotalkoisiin, tavallaanhan se on ihan kivaa hommaa. Siirtymä kohti syksyä ja talvea. Mutta ensin toivottavasti kauniita syysilmoja!

 3. Hienoa, kun olette jaksaneet urakoida vanhat puut hyötykäyttöön! Seuraavaksi sitten pääsee klapikone töihin. Paranemista Jaakolle ja terveiset myös Karvakuonoille (toinenkin löytyi piilokuvasta 🙂 !

  Leena ja Reijo Kalmujoen mökiltä Saarijärven koskireitin varrelta (mato-ongelle lähdössä)

  1. Author

   Klapikone on jo ollut käytössä ja aika pino puita on talon seinustalla odottamassa talvea! Jaakko ei ole täysin parantunut, mutta minä olen sen sijaan saanut myös flunssan, joten liityin seuraan. Kaksin aina kaunihimpi, vai miten se nyt menee..! 😀 ;D Toivottavasti kalaonni on myötä! PS. Olen muuten syntynyt siellä Saarijärvellä

 4. Siinä on hyötysporttia parhaimmillaan. Tuli melkein hiki jo lukiessa ja kuvia katsoessa. Mutta varmasti halkosavotta myös palkitsee ihan eri tavalla kuin koko päivän mittainen (kuka sellaista edes tekisi?) kuntosalitreeni.

  1. Author

   Joo totta, oli aika hyvä kuntosalitreeni, kädet oli ihan kunnolla kipeät tuon jälkeen. Ja ehkä vähän jalat. Pitäisi kyllä aina jaksaa nostaa oikein, mutta mutta, se meinaa vähän unohtua!

Jätä terveiset saareen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.