Vierailija saaressa

In Arki saaressa by saaressa

Pystyn välillä tekemään etätöitä kotoa käsin. Meillä ei ole työhuonetta, joten istun keittiön pöydän ääressä arkkupenkillä tyynyjen seassa. Koirat päättelivät jo ensimmäisenä etäpäivänä, että tämä erikoisjärjestely tarkoittaa, että koirilla on oikeus nukkua penkillä lampaantaljan päällä minun vieressäni. Siinä ne sitten nukkuvat ja lämmittävät milloin alaselkää ja milloin varpaita. Keskityin täysin palaveriin, mutta silmänurkasta näin jotain rannassa. Käänsin katseeni ja näin, että rannassa käveli mies. Ripein askelin pikkusaaresta kivisiltaa pitkin saareen.

Aivot menivät aivan solmuun. Ensimmäinen ajatus oli, että joku on tullut jäitä pitkin rantaan, niinkuin pari talvea sitten rannassa harpponut retkiluistelija. Aika nopeasti kuitenkin muistin ettei ole talvi, joten jäähomma ei oikein toiminut. Kanootilla, soutuveneellä… Jollakin hiljaisella veneellä joka tapauksessa, koska en ollut kuullut mitään… Ja mitä se astelee noin määrätietoisesti? Samassa tajusin, että sehän on minun isäni. Hän oli kyllä tulossa kylään, mutta hänen piti tulla autolla ja vasta tunnin päästä. Kuka ihme hänet oli heittänyt satamasta saareen? Ja miksi hän ei ollut tullut laiturille, vaan pikkusaareen? Tajsuin myös, että en mitenkään ehtisi siivota, koska istuin palaverissa puhelimessa ja isä oli 30 metrin päästä mökistä.

Asiat selkenivät aika pian, kun huomasin Defyrin parkkeerattuna pikkusaaren kärkeen. Ahaa, sitä on tultu purjeveneellä! Eipä jotenkin käynyt mielessä sitten ollenkaan. Ja tämä oli siis yllätys meille, isä ei halunnutkaan etukäteen kertoa. Myöhemmin Jaakko naureskeli minulle, että miten on mahdollista, että istun ikkunan ääressä töissä, enkä huomaa purjeveneen lähestymistä ja parkkeeraamisen aloittamista käytännöllisesti nenäni edessä. En tiedä, keskityin töihin! Ja koirat keskittyivät nukkumaan minun jaloissani. Kukaan ei nähnyt mitään!

Defyr pikkusaaren kärjessä.

Defyr pikkusaaren kärjessä.

Sompa ja Pipo haluaisivat myös veneeseen.

Sompa ja Pipo haluaisivat myös veneeseen.

Defyr aamuauringossa.

Defyr aamuauringossa.

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0