Boot Düsseldorf – moottoriveneet ja kaiken maailman härpäkkeet!

In Purjehdus, Veneet by saaressa

Ensimmäisenä messuiltana palasimme kiltisti hotellille nauttimaan yhdet sivistyneet gt:t aulabaariin. Baarissa olisi kyllä ollut mittava kokoelma ginejä, mutta tällä kertaa emme lähteneet testailemaan miten niiden eri maut tulisivat esille. (Kolmannen jälkeen eroja ei enää olisi huomannutkaan!) Menimme ajoissa nukkumaan, sillä olimme päättäneet olla messuilla suurin piirtein niiden avatessa. Kävin jopa hotellin salilla aamulla, mikä on taas pieniä ihmeitä, joita voi kirjata rasteilla peräseiniin.

Pääsimme messuille ajoissa ja tällä kertaa älysimme jättää takit narikkaan. Oli nimittäin hieman kuuma edellisenä päivänä takkien kanssa ja niitä raahatessa. Pian selvisi myös, että lauantai oli, kuten olettaa saattaa, aikamoisen väkirikas päivä.

Suomalaisilla moottorivenevalmistajilla ei todellakaan ole mitään hävettävää maailman suurimmilla venemessuilla. Hassu ilmiö oli oikeastaan se, että kiersimme lähes kaikki suomalaiset moottoriveneet, mutta emme meinanneet löytää muiden maiden venetarjonnasta uskottavaa ja kiinnostavaa katsottavaa. Itämeren aalto on sen verran lyhyttä, terävää ja tylyä, että mieluiten katselee veneitä, jotka ovat siihen tottuneita. Ja toisekseen minä ihailen jokakelin koppiveneitä, kun taas lämpimimmissä maissa ei tosiaan tarvitse miettiä hyttejä tai webastoja. Alumiiniveneitä oli aika vähän tarjolla ja kun ruotsalaisia venevalmistajia ei näkynyt mestoilla juuri ollenkaan, totesimme että parhaat veneet tulevat Suomesta.

XO

Emme suunnanneet tsekkaamaan konjakkia, vaan katsomaan kauniita alumiinipaatteja. Etenkin sitä yhtä, josta Jaakko on näyttänyt minulle kuvia jo varmaan ennen kuin niitä oli olemassakaan. Ja siellähän ne mustat kaunottaret odottivat!

Ensimmäisenä käytävällä tuli vastaan XO 360 hyttivene.

Ensimmäisenä käytävällä tuli XO 360 hyttivene.

Ja tässä se nyt on, XO DFNDR. Minun on pakko myöntää, että se on kyllä todella räyhäkkään näköinen. Hytin sivuihin saa vetoketjulla kiinni pressut ja veneessä on webasto. Olen aika monta kertaa viikonlopun aikana kuullut, että se on ihan hyttivene. Eikä siinä mitään, pystyin hyvin kuvittelemaan itseni ajamassa aallokossa veden räiskyessä ja leijakamojen ollessa kiinni katon sivuputkissa. Tai vauhdikkaasti tyynellä kelillä suppailemaan jonnekin ulommas saaristoon. Niin ja ihan vain kotimatkalla ilman huolta lasikuidun pilaavasta jäästä, jota ehkä tulisi ensi yönä tai sitten ei. No niin, palataanpas maan pinnalle.

Hytin sivuihin saa vetoketjulla kiinni pressut ja veneessä on webasto. Olen aika monta kertaa viikonlopun aikana kuullut, että se on ihan hyttivene.

Hytin sivuihin saa vetoketjulla kiinni pressut ja veneessä on webasto. Olen aika monta kertaa viikonlopun aikana kuullut, että se on ihan hyttivene.

20170128_194701_Boot_Düsseldorf_XO

Lauantaina messujen päättyessä XO:n kylkeen ilmestyi ohjeistusta. Todella moni kävi vähän hiplailemassa XO:n kylkeä, mutta ihan sormilla. :)

Lauantaina messujen päättyessä XO:n kylkeen ilmestyi ohjeistusta. Todella moni kävi vähän hiplailemassa XO:n kylkeä, mutta ihan sormilla. 🙂

AXOPAR

Axoparit kävimme tsekkaamassa sunnuntaina. Joudun myöntämään, että emme olleet menneet nukkumaan ajoissa edellisenä iltana ja Axoparin takahytillinen versio suorastaan huuteli meitä lepotauolle. Takahytti on muuten aika nerokas ratkaisu, samoin kuin veneen edessä oleva veski. Saaristoseikkailuihin tämä olisi aika ihanteellinen vene. Pakko nyt vielä kerran sanoa tuosta takahytistä, että siinä on muuten ratkaisu, joka ei tule vastaan ihan joka veneessä. Sinulla on vene ja yhtäkkiä on myös hytti. Zädäm!

Tähän Axoparin takapenkille olisin voinut kallistaa pääni ihan vain pikkuhetkeksi... Mukava penkki siis!

Tähän Axoparin takapenkille olisin voinut kallistaa pääni ihan vain pikkuhetkeksi… Mukava penkki siis!

Uusi isompi Axopar oli myös linjakkaan näköinen, kuten pikkusiskonsakin. Axoparilla oli messuilla iso osasto.

Uusi isompi Axopar oli myös linjakkaan näköinen, kuten pikkusiskonsakin. Axoparilla oli messuilla iso osasto.

BUSTER

Busterilla oli iso osasto ja veneitä esillä toisensa jälkeen. Uusi Buster Phantom oli paraatipaikalla. Ja oli syytä ollakin, sillä vene erottui kyllä edukseen hallin muiden veneiden joukossa. Ehkä se olisi ansainnut vielä paremmankin paikan, sillä muuten hallissa oli lähinnä pienempiä veneitä. Phantom ei valitettavasti osunut linssiin, sillä minulla oli tässä kohtaa syviä erimielisyyksiä Jaakolta lainassa olleen kameran kanssa. Minun Nikon-logiikkaani ei vain kerta kaikkiaan menyt Sonyn tapa tarkentaa. Lupasin, että tästä lähin raahaan järkkärini AINA joka paikkaan.

20170128_193111_Boot_Düsseldorf_XO

ISOMPIA JAHTEJA

Päätimme jättää osan suomalaisista, kuten Targan ja Nordstarin Helsingin messuille. Otimme suunnan kohti isoja veneitä. Ja kun puhutaan isoista, niin tarkoitan isoja. Superjahtihallissa kaikki oli vähän hienompaa. Kahvilat eivät tarjojilleet hodareita, vaan herkullisen näköistä ruokaa, vaatekaupoissa oli lähinnä designer-tuotteita. Mikä näytti tarkoittavan paljon bling blingiä ja turkista.

SuperYacht-hallia katsomassa.

SuperYacht-hallia katsomassa.

En saanut mitenkään 100 jalkaista Princessiä kuvaan kokonaan. Kuva-alaan mahtui vain pikkuosa sen keulaa. Joten siinä. Princessin ankkurit!

En saanut mitenkään 100 jalkaista Princessiä kuvaan kokonaan. Kuva-alaan mahtui vain pikkuosa sen keulaa. Joten siinä. Princessin ankkurit!

Hehe, oli siis turvauduttava pienoismalliin. Monilla superjahtifirmoilla oli vain pienoismallit esillä.

Hehe, oli siis turvauduttava pienoismalliin. Monilla superjahtifirmoilla oli vain pienoismallit esillä.

Omat Busterin fenderin näyttävät aika säälittäviltä näiden rinnalla

Omat Busterin fenderin näyttävät aika säälittäviltä näiden rinnalla

AALTO JA MITÄ IKINÄ KAIKENLAISTA!

Lauantain ensimmäinen oli surffikilpailu. Kyllä. Paikalla oli ensimmäinen laatuaan messusisäaaltokone, jossa pystyi oikeasti surffaamaan ja kisoissa oli kaikenmaailman staroja mukana. Jaakko olisi tietenkin heti halunnut tuollaiseen laitteeseen surffailemaan. Pääsisi nopeasti perusjuttuihin kiinni, kun voisi vain surffata tasaisella aallolla. Kieltämättä näytti hauskalta, kun aaltoa madallettiin ja messuvieraat pääsivät kokeilemaan.

Lauta alle ja hop veteen!

Lauta alle ja hop veteen!

Kurvit kehiin ja vettä räiskyttämään!

Kurvit kehiin ja vettä räiskyttämään!

Yksi halli oli omistettu sukellukselle.

Yksi halli oli omistettu sukellukselle.

Sukellushallin erikoisin juttu oli vesitankki, jonka sisällä sukelsi porukkaa. Heidän on täytynyt tuntea olevansa akvaariossa, kun ihmiset kuvasivat heitä ja he kurkistelivat ulos ikkunoista.

Sukellushallin erikoisin juttu oli vesitankki, jonka sisällä sukelsi porukkaa. Heidän on täytynyt tuntea olevansa akvaariossa, kun ihmiset kuvasivat heitä ja he kurkistelivat ulos ikkunoista.

Merelliselle taiteelle oli tietenkin myös oma hallinsa. Kävimme katsomassa teoksia ja siellä oli muutamia todella hyviä teoksia.

Merelliselle taiteelle oli tietenkin myös oma hallinsa. Kävimme katsomassa teoksia ja siellä oli muutamia todella hyviä teoksia.

Taidehallissa oli myös taidokkaita pienoismalleja.

Taidehallissa oli myös taidokkaita pienoismalleja.

Ja mikäs se tämä sitten... Ahaa, tietenkin moottorilla toimiva surffilauta! Jaakko hihkui ensin riemusta, aina siihen asti kunnes katsoi hintalappua. Huhheijaa, hinta oli pitkälle yli 10 000e.

Ja mikäs se tämä sitten… Ahaa, tietenkin moottorilla toimiva surffilauta! Jaakko hihkui ensin riemusta, aina siihen asti kunnes katsoi hintalappua. Huhheijaa, hinta oli pitkälle yli 10 000e.

Unohdetaanko se rakentaminen ja muutetaan oikeasti veneeseen? Messuilla oli neljä - viisi asuntovenettä, jotka kiinnostivat niin paljon vierailijoita, että tyydyimme kurkkimaan ikkunoista.

Unohdetaanko se rakentaminen ja muutetaan oikeasti veneeseen? Messuilla oli neljä – viisi asuntovenettä, jotka kiinnostivat niin paljon vierailijoita, että tyydyimme kurkkimaan ikkunoista.

Olin varma, että tällä osastolla puhutaan suomea. Mutta niin vain olivat saksan maahantuojia koko jengi, huolimatta suomenkielisestä viiristä. Olin ostamassa drybagia, sillä edellinen on hajonnut ja tämä näytti aika hyvältä versiolta aiheesta. Valitettavasti haluamani koko oli loppu, joten toivottavasti löydän heitä Helsingin venemessuilta.

Olin varma, että tällä osastolla puhutaan suomea. Mutta niin vain olivat saksan maahantuojia koko jengi, huolimatta suomenkielisestä viiristä. Olin ostamassa drybagia, sillä edellinen on hajonnut ja tämä näytti aika hyvältä versiolta aiheesta. Valitettavasti haluamani koko oli loppu, joten toivottavasti löydän heitä Helsingin venemessuilta.

Olen katsellut näitä vempeleitä ja miettinyt voisivatko ne korvata polkupyörät veneessä? Ehkä jonain maastomallisena ja akuilla varustettuna? Pyörät vievät matkapurjeveneestä niin paljon tilaa, että potkulaudat kiinnostavat.

Olen katsellut näitä vempeleitä ja miettinyt voisivatko ne korvata polkupyörät veneessä? Ehkä jonain maastomallisena ja akuilla varustettuna? Pyörät vievät matkapurjeveneestä niin paljon tilaa, että potkulaudat kiinnostavat.

MESSULIPPUJEN ARVONTA

Whoa… messuilla oli kaikkea vaikka kuinka paljon ja kohta on tarjolla lisää, tietenkin Vene-messuilla. Ja koska jaksoit lukea tänne asti, niin messujutut selkeästi kiinnostaa! Sain arvottavaksi kaksi lippua messuille, joten kannattaapi osallistua, jos vaikka olisi arpaonni kohdallaan. Arvonnan säännöt ovat yksinkertaiset:

1. Osallistumisaikaa on 9.2.2017 klo 23:00 asti.
2. Osallistut arvontaan kertomalla tämän postauksen kommentteihin mitä haluaisit nähdä Vene-messuilla tai vaikka muita terveisiä!
3. Liput ovat sähköisessä muodossa, joten kannattaa jättää kommenttiin saman tien email-osoite.
4. Jaakko, Sompa tai Pipo eivät voi osallistua arvontaan.

Nähdään messuilla!

VeneBåt17_pvm


Arvonta suoritettu 10.2.2017. No niin, nyt on voittaja arvottu ja hän on Tessa! Lähetän liput kohtapuoliin sähköpostiisi.

Mukavia messuja ja ehkäpä siellä tavataan! 🙂


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0