Busteri laskettu vesille… eikun jäihin!

In Arki saaressa, Jäätilanne, Kevät by saaressa

Jää alkaa hiljalleen näyttää siltä, että kyllä se kevätkin oikeasti tulee. Joutsenten lampi on laajentunut todella paljon ja ylettyy likipitäen meidän jääreitille. Kahden viime yön kova tuuli leikkasi jäätä isommaksi, jos ei nyt ihan kuin veitsi voita, niin aika vauhdikkaasti kuitenkin.

Niinpä päätimme tiputtaa Busterin jäihin vielä kun sitä voisi liu’uttaa kätevästi jäitä pitkin sopivaan paikkaan. Eilen pikkusaaren päähän oli ilmestynyt aika hyvä aukko, josta viime vuonnakin aloitimme veneilykauden. Olin etäpäivällä ja odottelin Jaakkoa kotiin illalla. Pakko myöntää, että alkaahan tuo vähän erikoiselta näyttää, tuo jään ylittäminen! Kävin kairaamassa ja jäätä on vielä 15 senttiä. Jää on kuitenkin tosi pehmeää ja pilliintynyttä.

Joutsenlampi oli auennut reippaasti Jaakon työpäivän aikana.

Tuuleeee!

BUSTER VESILLE

Saimme Busterin tiputettua alas jäälle ja sitten se pitkin työntää pikkusaaren kärkeen. Jaakko veti ja minä työnsin. Ensin se ei meinannut hievahtaakaan, mutta kun sen sai liikkeelle, se liukui jäällä aivan kevyesti, kun veimme sitä juoksujalkaa perille. Jään reunalla jäin hetkeksi arpomaan kumpi hyppää Busteriin. Jaakko meni kyytiin ja siinä hetken tuumittuani alkoi Busterin alta jää vajota, joten minä sainkin nopeasti jalat alleni. Säilyin kuivin jaloin!

Jaakko laittoi vetoköyttä paikalleen.

Paatti on paikallaan! Valo toimii ja uskollinen Yamaha lähti taas käyntiin ensimmäisellä käynnistyksellä!

Oikeasti tuuli aika kovaa!

BUSTER JÄÄNSÄRKIJÄNÄ

Tänään aamulla jää kantoi hyvin töihin menomatkalla, mutta koko päivän auringon ja tuulen jälkeen se näytti vähän epämääräiseltä. Niinpä koitimme ajaa jäätä rikki Busterilla. Jää osoittautui kuitenkin liian sitkeäksi, se vain taipui veneen alle, mutta ei mene rikki. Ja lopulta ei edes taipunut. Kai se on uskottava, että huomenna mennään työmatkat vielä potkukelkalla, vaikka se tuntuukin aika älyttömältä. Menomatkalla jää toki kestää kylmän yön jälkeen, mutta takaisintulo aina vähän jännittää, jos aurinko on lämmittänyt kovasti jäätä. Mutta hei, jokainen päivä on seikkailu!

Sompa tarkkailee kotiintulijaa.

Buster saa jäädä vielä hetkeksi rantaan odottamaan. Ehkä huomenna illalla uusi yritys!

Mutta sillä aikaa kun odottelee jäiden lähtöä, voi fiilistellä torstain kevätkauden avausta. Saimme pienen videopätkän kevään ensimmäiseltä retkeltä!

 

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

 

0