Jäät lähtivät 7.4.

In Arki saaressa, Jäätilanne, Kevät by saaressa

Vaikka nyt on ollutkin kylmät yöt, lähti viimeiset jäät tänä vuonna jo toissaviikolla. Viralliseksi lähtöpäiväksi tuli 7.4. Ensin tuntui siltä, että jäät eivät lähde i-k-i-n-ä. Minulla on haaveena tehdä jäiden lähdöstä timelapse-video ja tänä vuonna olinkin asettelemassa kameraa monena päivänä paikalleen ja jätin sen ottamaan kuvia muutamien minuuttien välein. Olin jokaisena päivänä aivan varma, että nyt ne jäät lähtisivät. Tai viimeistään nyt! Lopputuloksena oli ainakin kolmelta päivältä muutama sata kuvaa, joissa ainoa tapahtuma oli auringon liikkuminen ja satunnainen linssilude-joutsen. Lopulta jäät vain sulivat hiljalleen pois, enkä saanut haluamaani kuvasarjaa. Viime vuonna jäiden lähtö oli dramaattisempi ja satuin olemaan kotona kamera valmiina. Pettymys oli suuri, sillä kameraan oli tullut vika ja se oli ottanut vain kolme kuvaa. No, jäiden lähdön kuvaamista pääsee yrittämään keskimäärin kerran vuodessa, joten ensi vuonna taas!

KUKA VOITTI JÄÄVEIKKAUKSEN 2017?

Jäiden lähdön kriteerihän oli, että meiltä pääsee laiturilta avoimille vesille. Ja se kriteeri täyttyi 7.4. illalla. Meillä oli yksi täysin oikea veikkaus ja sen oli tehnyt Susan. Tittidii, onnittelut sekä mainetta ja kunniaa jäätietäjälle!

Minulla veikkaus meni yhden päivän päähän, ajattelin jäiden lähtevän 8.4. Jaakolla taas oli aikaisempi toive ja jäiden piti lähteä hänen mukaansa 28.3. Ihan siihen ei päästy.

VIIMEISET PALASET BUSTERILLA

Pohjoisen puolen rannalla oli vielä vähän pidempään jäätä. Iso lautta lähti irti yhtenä aamuna ja alkoi lähestyä meidän laituria ja veneitä. Jaakko päätti napata Busterin ja kävi puskemassa lautan kauemmas rannasta. Jää oli vielä sen verran vahvaa, että Busteri ei mennyt siitä läpi. Pitkään on jää pitänyt pintansa!

Sompa lähtee mielellään apulaiseksi ihan kaikkiin hommiin. Nytkin se tähysti veneessä. Jäälautta oli todella leveä, ei mahtunut kameraani kuin puolikkaan verran…

Tutut kaverit ovat tulleet taas pikkusaareen!

Villasukat jalkaan ja pipo päähän, nyt on kevät!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0