Jouluun haettiin vauhtia Saaristokaupalta

In Arki saaressa by saaressa

Sisko ilmoitti jo hyvissä ajoin ennen joulua, että koko joulua ei tule ilman Saaristokaupan Casaponsaa ja että kai minä nyt hoidan sen hakemisen. Casaponsa on metwursti-tyyppistä leikkelettä, jossa on pippurireunus ja sen sisällä on ilmakuivatun kinkun paloja. Ja jos lihaa syö, niin sen maku on about täydellinen. Lupasin tietenkin hoitaa asian, sillä terävässä muistissa oli kerta, kun ilmaannuin synttäreille ilman lupaamaani Casaponsaa. Mitkään Stokkalta ostetut leikkeleet eivät todellakaan korvanneet asiaa.

Unohdin tehdä etukäteistilauksen jouluherkuista nettilomakkeella, joten sen sijaan syöksyimme kaupalle 23.12. hetipiakkoin sen aukeamisen jälkeen. Tämä oli samalla meidän jouluveneily. Huskya ei ole vielä nostettu ylös, joten väänsimme Webaston päälle ja nautimme lämpimästä veneestä harmaassa säässä. Arvelimme myös saavamme aamupalan kaupalta ja olimme oikeassa.

Jaakko sai aamupalansa. Samalla kun tein ostoksia, tuotiin höyryävä riisipuuropata kahvilan puolelle.

Riisipuuro on parasta. Olen tehnyt sitä tänä jouluna jo kaksi kertaa, enkä kyllästy. Runsaasti kanelia ja sokeria sekä voisilmä!

Kaupan glögipata on niin hieno, että glögiä täytyy ottaa jo ihan sen takia. Jos muuten pysähtyy kahville, niin kaupan mudcake täyttää taatusti suklaannälän.

 

Juustotiskiltä ostoskoriin tuli ainakin pehmeä sinihomejuusto, kermainen goudajuusto (joka oli ihan huippuhyvää!). Casaponsan pötkyläkin näkyy oikeassa yläreunassa.

Sain kaupan viimeisen savulohen meidän joulupöytään! Lisäksi nappasin vähän extempore sienisalaattia, hieman tulisempaa katkarapusalaattia, kylmäsavustettua lohta ja sinappisilliä.

 

SUKU TUOTTAA HILLOJA

Muutamaa päivää aikaisemmin sain taas uutta tietoa. Tapasin kummitätini, eli isäni siskon, ja selvisi että heidän kirsikkatilansa Kemiönsaaressa tuottaa hilloja ja että niitä myydään Saaristokaupalla! Tapasimme ennen Joulua ja sain ensimmäisen tutustumispurkkini luumuhilloa (joka vedettiin kaalikääryleiden kanssa). Nauroimme silloin, että tämä on vähän kuin huumeiden kanssa, ensimmäinen kokeilu on ilmainen. No, ei mennyt tosiaan kauaa, kun lähdin kotiin jo mustaviinimarhahillonkin kera. Onko tässä uusi addiktio? Ps. saatoit huomata, että mainitsin kirsikkatila. Selkeästi siellä taitaa olla myös mustaherukat ja luumut!

Jos joskus törmäät Verkstrands bitteriin, niin sekin on alunperin tältä kirsikkatilalta. Bitter oli tosiaan bitter ja käytimme kyseistä juomaa Karibian purjehduksella uuden miehistön tervetuliaisjuomana. Isällä pullo oli kestänyt koko Karibian kierroksen ja meillä taisi ensimmäinen mennä ennen kuin edes pääsimme lähtemään Las Palmasista Atlantille. En ymmärrä, oliko meillä enemmän miehistöä vai kenties vähän loppasuuta jengiä kyydissä!

Kotiin lähtiessä alkoi sataa hiljalleen lunta… Aika tunnelmallista!

Kotia kohti… Saas nähdä milloin jäät tulevat, sillä ennusteet näyttävät aika lailla plussaa. Tähän mennessä viimeistään loppiaisen tienoilla on ollut jäätä.

 

Toivottavasti joulun pyhät ovat olleet kaikille mukavan leppoisaa aikaa!

 

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0