Veneet nostettu – talvi alkaa

In Arki saaressa, Jäätilanne by saaressa

Olemme kyttäilleet koko ajan säätietoja ja arvailleet milloin jää alkaa tosissaan muodostua. Tänä vuonna oli niin pikkupakkasia, että meren pintaan on tullut vain pientä jääkerrosta. Kun saatiin lukemat edes -5 asteeseen, alkoi puhaltaa sellaiset tuulet, että jäätä ei tahtonut tulla kunnolla pakkasesta huolimatta. Alkuviikosta alkoi kuitenkin näyttää siltä, että Busterikin pääsee talvilevolle.

2018011519_19353506_Kelirikko_OmakuvaUskollinen jääjuhtamme Buster. Se on ottanut vähän kolhuja jäissä ajelusta, oikean puolen kylki on takaa vähän lommollaan.

2018011519_19383815_Kelirikko_OmakuvaMaanantaina jää oli pari-kolme senttiä paksua.

2018011520_20212141_Kelirikko_Meri_MaisemaSamaan aikaan kun muualla alkoi jäätyä, oli saunan edustalla avoin meri. Tuuli puhalsi vielä tiistainakin niin kovaa, että viiden asteen pakkanen ei purrut tähän avoinaiseen kohtaan. Kuvassa meri näyttää rauhalliselta, mutta se johtuu vain siitä, että kuva on otettu todella pitkällä suljinajalla, jolloin meri tasaantuu…

Veneennosto

Tiistaina matkanteko Busterilla alkoi kuitenkin olla jo vähän tahmeaa ja kovin paljon paksummasta jäästä sillä ei pääsisi läpi. Ongelmana oli vain se, että jää on kovin eri paksuista eri kohdissa. Jaakko koitti yhdessä kohtaa hypätä Busterista pois ja jää kesti hienosti. Parinkymmenen metrin päässä, kun laittoi jalan ulos veneestä, solahti se jään läpi aivan sukkana.

Päätimme kuitenkin nostaa veneen ylös ja käyttää sitten kelirikkoveneitä ylitykseen varmuuden vuoksi. Veneennosto sujui kuin tanssi! Alan rakastaa meidän kauhakuormaaja Gehliämme yhä enemmän, sillä aikaisemmin Busterin nostaminen oli sellainen koko illan ähinä, että oksat pois. Nykyään meillä on vähän nohevampi vinssi, jolla homma sujuu.

Kelirikkoveneet pääsi siis käyttöön ja Jaakolla oli hieno uusi tyyli tulla jään yli. Tuuli puhalsi onneksi 10m/s selän takaa ja avitti menoa. Videon lopussa Jaakon käsilihastreeni!

Hauskaa siirtyä taas uuteen vuodenaikaan. Tätä on jo odotettukin. Ihanaa päästä potkukelkkailemaan jäälle ja odottamaan kevään tuloa!

Näiden seikkailujen jälkeen minulla nousi kuume, olin onnistunut saamaan jostain nyt liikkeellä olevan flunssan, joka nostaa kovan kuumeen useammaksi päiväksi. Kaksi päivää kuume on ollut 38,5:n molemmin puolin. Nyt alkaa toivottavasti helpottaa. Älkää saako tätä samaa flunssaa, en suosittele!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0