Jäällä retkellä – vielä sitä riittää

In Arki saaressa, Borderterrieri, Jäätilanne by saaressa

Sunnuntaina iltapäivän kääntyessä kohti loppuaan, otimme siirtymisen kesäaikaan ilolla vastaan. (Aamulla en ollut ihan niin innoissani.) Kello oli jo pitkälle yli neljän, kun kirkkaan siniseltä taivaalta loistava aurinko sai meidät lähtemään potkukelkkaretkelle jäälle.

Jäätä on vielä reilusti, mutta virtapaikoissa, rannoilla ja vaikkapa kivikoiden päällä se on ohentunut jo paljon. Monta läpireikääkin on näkynyt. Mekin nykäisimme pitkästä aikaa Ursuitit päälle, sillä pelastautumispuvussa on turvallisin olo, kun lähtee pois kotikulmilta ja tuntemiltamme jäiltä.

Prinsessakyytiä

Vanhempi koiramme ei ole niin innostunut näistä jääretkistä. Se tykkäisi paljon mielummin jahdata hiiriä takapihalla tai juosta varisten perässä. Se lähtee toki innoissaan mukaan, mutta jossain kohtaa laukka muuttuu raviksi ja sitten vastentahtoiseksi köpöttelyksi. Tällä kertaa olimme kaukaa viisaita ja Pipolle kiinnitettiin potkukelkkaan taimilavasta oma koppa. Ai että oli tyyris ilme, kun pääsikin halutessaan kyytiläiseksi.

20180325_171530_Talvi_Kevätretki_Jää_Maisema_Sompa_Pipo_Jaakko_Omakuva”Minä tässä tutkailen vaihtuvia maisemia, potki sinä vain Jaakko. Ja sinä siellä alhaalla, ravia ravia!” Pipo oli aika tyytyväinen apostolinkyydistä.

20180325_171244_Talvi_Kevätretki_Jää_Maisema_Sompa_Pipo_Jaakko_OmakuvaTarkkailuasemissa tauolla. Vähän korkeammalta näkee paremmin!

20180325_170144_Talvi_Kevätretki_Jää_Maisema_Sompa_Pipo_Jaakko_OmakuvaVälillä kopasta piti päästä pois ja osallistua lenkkeilyyn.

Jäämosaikkia

Kun etenimme pidemmälle, muuttui jää aivan erilaiseksi. Se oli jäätynyt jäälautoista, jotka näkyivät pinnassa selvästi.  Viime vuonna tähän aikaan löysimme samasta paikasta pienen ”sisäjärven.” Potkuttelimme vielä vähän pidemmälle, mutta sitten päätimme kääntyä, että ehtisimme tauolle ennen auringonlaskua.

20180325_170548_Talvi_Kevätretki_Jää_Maisema_Sompa_Pipo_Jaakko_Omakuva

20180325_171227_Talvi_Kevätretki_Jää_Maisema_Sompa_Pipo_Jaakko_Omakuva-3Kuvan oikeassa reunassa näkyy jään ja avoveden raja. Kuva on otettu pitkällä putkella, joka vähän huijaa meitä lähemmäs avomerta kuin olimmekaan. Kovin pitkälle ei olisi kuitenkaan tarvinnut potkutella, niin olisi tosissaan saanut tiirailla jään paksuutta.

20180325_171126_Talvi_Kevätretki_Jää_Maisema_Sompa_Pipo_Jaakko_OmakuvaTästä avoveden raja näkyy vielä paremmin.

Tauolla

Se ei ole retki eikä mikään, jossa ei syödä eväitä. Tällä kertaa eväät oli köyhemmät, sillä päivä vierähti synttäreillä, jossa todella sai tarpeekseen syötävää.

20180325_173156_Talvi_Kevätretki_Jää_Maisema_Sompa_Pipo_Jaakko_OmakuvaOli eväitä paljon tai vähän, borderterrieri yrittää aina viedä osansa!

20180325_172604_Talvi_Kevätretki_Jää_Maisema_Sompa_Pipo_Jaakko_OmakuvaKaverukset kalliolla.

20180325_165017_Talvi_Kevätretki_Jää_Maisema_Sompa_Pipo_Jaakko_OmakuvaTaukopaikalta tiirailimme takaisin avomerelle päin. Avomeren päällä liikkui tumma pilvi.

20180325_172810_Talvi_Kevätretki_Jää_Maisema_Sompa_Pipo_Jaakko_OmakuvaTumma nauha kulki horisontin läpi ja liikkui melko vauhdikkaasti.

Talvikelit eivät näytä loppuvan. Pakkasta ja niin ollen myös jäätä piisaa jonkin aikaa. Hiljalleen voisi jo jäästäkin luopua, mutta kun sitä tuossa nyt on, niin parempi sitten vain fiilistellä tätäkin pidennettyä vuodenaikaa!

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0