Mustikkamaan telakalla ravintola La Plage

In Veneretki by saaressa

Tuntuu, että kaikki muut ovat jo lomalla nauttimassa merestä ja saaristosta. Face- ja insta täyttyvät sieltä täältä ympäri Suomea napatuista veneiden kuvista, sinisistä taivaista ja rentoutuvista ihmisistä. Kun omaan lomaan on vielä toista viikkoa, niin päätimme ainakin illat feikata, että olemme lomalla. Se tarkoittaa ainakin veneilyä ja tutustumista uusiin kohteisiin ihan tässä lähellä. Ensimmäiseksi lähdimme Mustikkamaan telakalle, jonne on avattu uusi ravintola La Plage.

Laituritilaa riittää useammallekin veneelle

Jaakko oli jo ehtinyt käydäkin La Plagessa ja tiesi, että sinne mahtuu hyvin veneellä. Ja että siellä on todella hyvä ruoka. Minä olen käynyt Mustikkamaalla viimeksi 2008, jolloin isän s/y Defyr haettiin samaiselta telakalta. Olikin jo aika ottaa uusintakäynti, vaikka aivan eri merkeissä. Ajelimme ravintolaan Kulosaaren Kasinon kautta, sillä kapealla reitillä voi ihastella rantataloja, vesitasoa ja veneitä. Laiturissa on poijupaikat.

Koko laiturin sillan puoleinen pääty on tarkoitettu ravintolan viereille, ei vain tuon kyltin kohta. Paikkoja siis riittää. Silloin kun me tulimme paikalle, oli koko pääty tyhjänä. Lähtiessä saunalautta oli parkissa laiturissa.

Alkuun gt limellä. Myönnän, että se meni helposti alas rennolla terassilla!

Muiskis!

 

Jaakon charcuterie platter. Oli hyvää!

Valitsin kalalautasen, koska mukana oli kylmäsavustettua haukea kahdella tavalla. Aina kun jossain on haukea, tekee mieli maistaa, ihan vain siksi, että jotkut, kuten Jaakko pitävät sitä vähän roskakalana. Meillä  syötiin kotona paljon haukea, jota tuli isän saariston kalareissuilta. Jaakon isä taas kalasti pohjoisessa ja pöytään tuli siika. Että kyllä minä toisaalta ymmärrän, kun siikaa ja hauki laitetaan rinnakkain, mutta haluan silti liputtaa saariston petokalan puolesta. Ja voi että miten hyvää tuo kylmäsavustettu hauki oli!

Ranskalaiset a la poutine ja kimchi! Nämä eivät ehkä ole maailman terveellisimmät ranskalaiset, mutta hei, maku näissä triple-fried ranskiksissa olikin sitten aika jees!

Suklaakakku oli juuri oikeanlaista, eli sisältä pehmeää!

Safka oli siis aivan taivaallista! OIkein harmitti, että emme tajunneet ottaa kalalautasta alkupaloiksi jaettuna ja sitten muut annokset pääruoaksi. Kala- ja lihalautasilla tuli kyllä täyteen, mutta tiedättehän, enemmänkin olisi voinut! Etenkin kun tajusi, että tarjolla on hyviä makuja. Noo, tänne tullaan toistekin! La Plagen lista vaihtuu viikottain, joten kesän aikana on tarjolla vielä useita elämyksiä.

 

Vasemmalla terassi ja sisälläkin on paikkoja.

Sisällä oli kemut juuri päättyneet ja osa pöydistä vielä siivoamatta, mutta tilat ovat viihtyisät.

Seinät olivat mielestäni aivan upeat.

Törmättiin telakan Joniin, jonka Jaakko tuntee 49er-purjehduskuvioista. Päästiin kurkkaamaan varsinaisen telakan sisälle. Osa hallista oli raivattu tilaisuuksia varten ja sieltä löytyikin lava sekä pöydät edellisen viikonlopun uistelukisojen jäljiltä. Mutta perältä löytyi muutakin, nimittäin aika kauniita kalastusveneitä!

Kotimatkalle

Lähdimme kotimatkalle ja käänsimme nokan kohti kalasatamaa. Miten erilaisia näkymiä Helsingissä onkaan. Veden toisella puolella rakennetaan kiivaasti ja toisella on kaunis, entinen, merimuseo, joka taitaa nyt toimia varastona. Upea rakennus!

Illan loppusaldona suosittelen La Plagea niin ruokansa, useamman venepaikan kuin sinne ajettavan reitinkin vuoksi. Ja tämä ei ole maksettu mainos, vaan nautiskelijoiden ehdotus illanviettopaikaksi. Ja sitten jos joku tietäjä käy siellä, niin voi kertoa vielä mihin pihan miniasuntovaunuja käytetään. Olivat aika veikeän näköisiä!

 

 


SEURAA SAARIELÄMÄÄ:

Facebook

Instagram

Bloglovin

Jaa facebookissa

0